CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

zona

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial

pagina:  1 2 3   »

Atacurile de panica

Atacurile de panica Atacurile de panica reprezinta aparitii bruste sau intensificari bruste ale anxietatii, acompaniate de cateva simptome somatice si psihice. Siptomele somatice cele mai frecvente sunt: palpitatii, ameteli, transpiratii abundente, senzatia de sufocare, tremor, dificultati in respiratie, etc. Simptomele psihice se refera mai ales la teama subiectului ca va face un atac de cord sau un atac cerebral, ca se va sufoca, va lesina sau va muri. Fenomene asemanatoare atacurilor de panica pot apare si in cursul altor tulburari anxioase, cum ar fi fobia sociala sau clautrofobia, atunci cand subiectul se confrunta cu situatii anxiogene. Exista o stransa relatie intre atacurile de panica si agorafobie. Multi agorafobici prezinta si atacuri de panica, dupa cum unii subiecti cu atacuri de panica dezvolta un comportament de tip fobic fata de situatiile in care s-a declansat primul atac de panica. La baza atacului de panica…


Depresia

Depresia Depresia se caracterizeaza prin trairea unui sentiment de tristete, a unor sentimente de culpabilitate, de autoinvinovatire, iritabilitate si nervozitate, anxietate, si tensiune psihica. Subiectul depresiv nu mai simte placerea din activitatile pe care le desfasoara, iar nivelul energiei psihice e atat destul de mult de redus incat orice actiune, cat de mica, presupune mult efort. De aceea, subiectul simte se angreneaza cu greutate in activitate si manifesta o tendinta de retragere. Chiar si activitatile obisnuite si agreabile, cum ar fi vizionarea unor programe tv, lectura ziarelor, etc, devin dificile si plictisitoare, pentru ca subiectul nu se mai poate concentra. In acelasi timp, persoanele depresive sunt absorbite de starea proasta pe care o traiesc, sau de dificultatile cu care se va confrunta. Cea mai mare parte din energia sa este investita in ganduri de negative. In cazul depresiei, subiectii nu se…


Psihoterapia

Psihoterapia Fie ca vorbim de stres, anxietate, fobie, depresie sau tulburari de personalitate sau comportament, acestea nu sunt decat niste reactii firesti prin care mintea si corpul nostru se protejeaza de un pericol, amenintare. Insa „amenintare”, „pericolul” unei situatii nu este un factor intrinsec al acestia ci este un atribut pe care il atribuim respectivului evaniment, ca urmare a modului in care il interpretam. Cu alte cuvinte, dezechilibrul nu apare ca o consecinta directa a actiunii unui factor asupra noastra ci ca urmare a semnificatiei pe care o atribuim acestuia. De cele mai multe ori „amenintarea” sau „pericolul” pe care il resimtim este doar unul subiectiv, mai mult „inchipuit” decat real. Persoana anxioasa, fobica, de multe ori, constientizeaza foarte clar ca situatia care ii declanseaza intreaga simptomatologie, nu reprezinta nici o amenintare, insa cu toate astea nu isi poate controla si…


Stresul

Stresul Stresul reptrezinta o stare de tensiune generalizata, atat in plan psihologic cat si organic, aparut ca urmare a aparitiei unui dezechilibru intre solicitarile externe si posibilitatile subiectului de a face fata situatiei. Stresul este asociat de cele mai multe ori un sentiment de lipsa a controlului asupra a ceea ce se intampla in jurul nostru si de aici rezulta o paleta larga de reactii pe care le putem avea in fata acestui sentiment, mergand de la renuntare la orice actiune pana la un comportament ostil sau agresiv de a lupta impotriva ceea ce a determinat dezechilibrul. Cu toate acestea, stresul este o reactie fireasca si naturala a organismului si a mintii la factorii interpretati ca fiind amenintatori si care pot pune in pericol homeostazia. Cu alte cuvinte stresul nu este provocat de actiunea directa a stimului ci de semnificatia pe…


Limbajul trupului sau detectorul de minciuni?

Limbajul trupului sau detectorul de minciuni? Petreci cea mai mare parte din timp la birou si, de multe ori, ti-ai da si jumatate din salariu numai sa stii ce-i trece prin cap sefului sau colegilor. Ti-ar placea sa afli daca seful este multumit de munca ta sau daca colegelor le place fusta pe care o porti sau te-au complimentat din complezenta. Limbajul trupului este un instrument extrem de util, in societate, in general, si la job, in mod special. Cu putin antrenament poti descifra lucruri pe care interlocutorii evita sa le spuna. Spre deosebire de limbajul verbal, comunicarea non-verbala este mult mai greu de disimulat. Corpul nu stie sa minta asa cum reuseste mintea… Celebra butada „ochii sunt oglinda sufletului” nu-si pierde valabilitatea nici cand este vorba de comunicarea non-verbala. Cand vrei sa-ti dai seama ce gandesc ceilalti despre tine poti incepe cu ochii, unul dintre…


Impotriva kilogramelor in plus: urda si cartofii fierti

Impotriva kilogramelor in plus: urda si cartofii fierti Impotriva kilogramelor in plus: urda si cartofii fierti Poate nu va vine sa credeti, dar in lupta impotriva kilogramelor in plus exista 2 aliati care nu au nici o legatura cu salata verde sau cu apa plata cu lamaie. Pe primul loc se situeaza urda care va ajuta sa va construiti armonios muschii, urmata de cartofii fierti in coaja si raciti. Urda face fibra musculara Are doar 8% grasime saturata si proteine de calitate superioara. Puteti sa o consumati fara probleme si cu putina sare , daca nu va incanta gustul, care este destul de fad. Pentru ca are o densitate nutritionala mare, urda ofera rapid senzatia de satietate si aceasta se mentine cateva ore bune. De altfel, e indicat sa mancati urda la micul dejun, la ora 10.00 si la ora 17.00, cand glicemia scade in mod natural. Daca…


10 gesturi sanatoase ce fac un cuplu mai fericit!

10 gesturi sanatoase ce fac un cuplu mai fericit! 10 gesturi sanatoase ce fac un cuplu mai fericit! Relatia ta de cuplu scartaie? Poate ca te intrebi si tu care este secretul armoniei si fericirii intr-o relatie? Pai nu ai nevoie decat de putina rabdare, straduinta si mult, mult suflet! Iata cateva tipsuri care sa te ajute sa reaprinzi flacara pasiunii: gesturi mici, pentru rezultate mari! 1. Mergeti la culcare in acelasi timp! Dati timpul inapoi si amintiti-va de inceputurile relatiei, cand de-abia asteptati momentul sa va retrageti seara, in cuibusorul vostru de nebunii… Cuplurile fericite in general evita sa mearga la culcare in moment diferite. Merg impreuna la culcare in acelasi timp, chiar daca unul dintre parteneri se va trezi, la un moment dat, in toiul noptii, pentru a rezolva cine stie ce treaba neterminata, in timp ce celalalt doarme bustean. 2. Cultivati interese comune! Dupa instalarea pasiunii,…


Dieta in cuplu: Totul este mai simplu in doi!

Dieta in cuplu: Totul este mai simplu in doi! Dieta in cuplu: Totul este mai simplu in doi! V-ati gandit de mult timp sa faceti acest pas, dar nu ati avut curajul necesar pana acum? Daca tu si iubitul tau locuiti deja impreuna, obisnuiti sa faceti totul in doi si tot amandoi ati pus cateva kilograme in plus in ultima perioada, atunci probabil ca este momentul sa va schimbati regimul alimentar si stilul de viata apeland la o dieta... dar nu la oricare, ci o dieta de cuplu!  De ce va fi mai usor sa tineti o dieta impreuna? Pentru ca este mult mai simplu sa va schimbati stilul de viata impreuna, decat daca doar unul dintre voi si-ar schimba obiceiurile alimentare. In plus, daca amandoi v-ati ingrasat, amandoi va trebui sa si slabiti. Ganditi-va doar, este mult mai simplu sa urmezi o dieta si sa respecti un program…


Cancerul mamar: alimente de evitat

Cancerul mamar: alimente de evitat Cancerul mamar: alimente de evitat Cand vine vorba de cancer, exista o anumita alimentatie pe care trebuie sa o respecti, dar si una de care trebuie sa te feresti. Pentru ca este cea mai raspandita forma de cancer la femei, haideti sa vedem ce alimente sa evitam! Soia Specialistii in toxicologie atrag atentia ca nu orice aliment natural este bun pentru organismul nostru. Din aceasta categorie face parte si soia, care in cantitati mari iti poate face mai mult rau. Asta pentru ca ea contine molecule ce deregleaza sistemul endocrin si functionarea normala a hormonilor. Astfel, consumul prea mare poate stimula aparitia tumorilor mamare hormonodependente. Din acest motiv, cercetatorii au ajuns la concluzia ca daca vrei sa previi cancerul la san sau sa il tii sub control, nu depasi doza de 1 mg/kg. Cu alte cuvinte, daca ai 60 de…


Cum sa traiesti mult, fara medicamente

Cum sa traiesti mult, fara medicamente Cum sa traiesti mult, fara medicamente Cine nu si-ar dori sa-si lungeasca viata cu cativa ani? Sau cine nu si-ar dori ca batranetea sa nu depinda de sertarul cu medicamente? Nimeni, intr-adevar. Cu totii vrem sa ne bucuram cat mai mult si cat mai bine de ceea ce ne ofera viata. Pentru asta exista o sigura reteta! Iata modul de preparare! 1. Se renunta la fumat Tutunul este cat se poate de nociv pentru sanatatea nostra. In medie, o tigara ne scurteaza viata cu 7 minute, pentru ca intr-un final, in cazul unui fumator inrait sa se ajunga la un total de 20-25 de ani. Ce trebuie sa stii este ca nu e niciodata prea tarziu sa renunti la fumat si sa iti iei sanatatea si viata in propriile maini. Corpul tau are puterea sa se regenereze dupa efectele nocive…


Cum te aperi de gripa porcina

Cum te aperi de gripa porcina Cum te aperi de gripa porcina Profilaxia este mult mai importanta decat tratarea bolii! Asa ca nu astepta ca inevitabilul sa se produca si protejeaza-te impotriva virusului gripei porcine. Chiar daca in Romania gripa porcina nu a afectat un numar considerabil de oameni, nu e cazul sa neglijezi virusul. Gripa porcina este o maladie respiratorie, specifica porcilor din crescatorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate raspandi rapid in comunitatii si poate evolua alert. Gripa porcina trece ocazional la om, in general la persoane care vin in contact cu aceste animale. Ea nu se transmite mancand carne de porc, ci pe cale aeriana, de la om la om. Simptomele gripei porcine la oameni sunt similare simptomelor gripei obisnuite si includ febra, tuse, senzatia de gat uscat, dureri de muschi, dureri de cap, frisoane si o stare accentuata de…


5 moduri de a scapa repede de stres

5 moduri de a scapa repede de stres 5 moduri de a scapa repede de stres  Cu totii ducem o viata haotica. Totul se petrece repede, toata lumea vrea ceva de la tine si in permanenta simti ca stresul te va dobora. Daca te apuci sa lupti cu stresul, o sa afli ca ai nevoie de ani si muuuulta rabdare. Eu am gasit 5 moduri rapide, nu sunt perfecte, dar macar uiti pentru cateva momente de probleme. Daca iti oferi cateva minute pentru a te deconecta si pentru a-ti aminti ce conteaza cu adevarat, ai sa observi ca lucrurile devin mult mai clare si poti lua decizii mult mai usor. Incearca aceste cinci solutii simple pentru a-ti oferi cateva minute departe de stilul de viata haotic si nebunia din jurul tau. 1. Iesi la plimbare cu catelul Sau pisica, hamsterul, canarul... chiar si pestele. Daca pestele tau da…


Cum iti restabilesti echilibrul hormonal

Cum iti restabilesti echilibrul hormonal Cum iti restabilesti echilibrul hormonal Suntem bombardate zilnic cu produse care ne afecteaza sistemul imunatar si echilibrul hormonal: de la produse alimentare pana la medicamente minune si produse de detoxifiere. Tocmai de aceea avem nevoie de cateva reguli care sa ne ajute sa restabilim echilibrul hormonal in organismul nostru. Starile premenstruale nu sunt o noutate, insa ai observat ca de la luna la luna devenim tot mai nervoase si mai recalcitrante? Nu, nu esti singura si noi suntem la fel. Si nici macar nu suntem de vina pentru asta, e doar stilul de viata nesanatos si neatentia cu care consumam tot ce prindem fara a ne asigura ca nu vom avea probleme dupa aceea. Asa ca ar fi o idee buna sa exploram putin strategiile naturale care sa ne ajute sa restabilim echilibrul hormonal al organismului nostru si sa scapam…


Dermoporatia - un tratament eficient

Dermoporatia - un tratament eficient Dermoporatia - un tratament eficient De curand a fost lansata cea mai inovatoare si mai entuziasmanta terapie din industria infrumusetarii: Dermoporatia. Dermoporatia reprezinta cea mai avansata forma a mezoterapiei virtuale si imbina practic in acelasi timp doua terapii de top. Electroporatia – care sub forma unor impulsuri controlate mareste porii de pana la 400 de ori, crescand enorm permeabilitatea epidermei - si electroforeza – o metoda prin care ingredientele active sunt impinse in straturile foarte profunde ale pielii. Ce inseamna asta? Daca pana acum foloseam o crema care stim ca are ingredienti foarte puternici de intinerire si efectul se obtinea in foarte mult timp de folosire si avea mai mult rol... preventiv (pentru ca in tot acest interval, si factorul Timp isi pune amprenta), acum ave parte de o noutate in acest domeniu. Stiai ca din ingredientii unei creme doar…


9 semne ca relatia voastra va dura

9 semne ca relatia voastra va dura 9 semne ca relatia voastra va dura Pana acum numai de bine, iubitul tau se ridica la nivelul asteptarilor si, chiar daca au trecut abia cateva intalniri, esti convinsa ca relatia voastra va dura. Cum poti fi sigura ca ai dreptate? Verifica daca sunt bifate cele 9 semne ale durabilitatii unui cuplu. E adevarat ca nu exista cupluri identice si ca fiecare relatie are propriile particularitatii, insa anumite semne iti pot da de inteles daca aveti un viitor impreuna sau nu. In felul acesta vei reusi sa te feresti de o dragoste neimpartasita si de suferinta de dupa o despartire dureroasa. Asa ca sa lasam intro-ul la o parte si sa trecem la treburi mai serioase, precum cele 9 semne care iti dau de inteles ca relatia ta este cat se poate de serioasa si are sanse sa reziste in…


Hipotiroida, semn de longevitate

Hipotiroida, semn de longevitate Hipotiroida, semn de longevitate Hipotiroida, starea patologica cauzata de insuficienta secretare a hormonilor tiroidieni, se pare ca este, de fapt, un semn de longevitate, dupa cum ne informeaza oamenii de stiinta americani. Una dintre cele mai raspandite boli pe teritoriul american, pentru care pacientii urmeaza tratament tot restul vietii din momentul diagnosticarii, ascunde ceva mai multe decat ne-am fi asteptat. Dupa ce au studiat fisele medicale ale unor persoane care au trait peste 100 de ani, cercetatorii de la Montefiore Medical Center si Einstein College of Medicine din New York au descoperit un numitor comun: hipotiroida. Legatura dintre hipotiroidism si longevitate este una genetica, iar datorita schimbarilor din organism, in principal a scaderii ratei metabolice si a ritmului cardiac, cei afectati traiesc peste medie. Rata metabolica influenteaza speranta de viata si in regnul animalelor. Spre exemplu, elefantii, care traiesc zeci…


Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza"

Oboseala oculara: pune-ti ochii pe Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza" Daca esti si tu una dintre acele persoane care isi petrec mult timp in fata televizorului, muncesti 8 ore in fata calculatorului, citesti sau iti chinui ochii cu fel si fel de jocuri, atunci sigur stii si tu ce inseamna usturimi, dureri de cap, ochi uscati. Ei bine, este vorba de oboseala oculara si nu e bine sa o neglijezi! Sunt anumite metode naturale pentru a o combate si pentru a reda sanatatea ochilor. Echilibrul si relaxarea ochilor se realizeaza prin alternarea vederii de aproape cu cea de departe. Viata noastra de zi cu zi insa ne limiteaza privirea doar la distante mici. Ba mai mult, ochii ne sunt fortati sa urmeze miscarile impuse de munca la calculator sau de imaginile care se schimba din ce in ce mai repede la televizor, fara a…


Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza"

Oboseala oculara: pune-ti ochii pe Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza" Daca esti si tu una dintre acele persoane care isi petrec mult timp in fata televizorului, muncesti 8 ore in fata calculatorului, citesti sau iti chinui ochii cu fel si fel de jocuri, atunci sigur stii si tu ce inseamna usturimi, dureri de cap, ochi uscati. Ei bine, este vorba de oboseala oculara si nu e bine sa o neglijezi! Sunt anumite metode naturale pentru a o combate si pentru a reda sanatatea ochilor. Echilibrul si relaxarea ochilor se realizeaza prin alternarea vederii de aproape cu cea de departe. Viata noastra de zi cu zi insa ne limiteaza privirea doar la distante mici. Ba mai mult, ochii ne sunt fortati sa urmeze miscarile impuse de munca la calculator sau de imaginile care se schimba din ce in ce mai repede la televizor, fara a…


Surprinzatoarea vitamina D

Surprinzatoarea vitamina D Surprinzatoarea vitamina D Ultimele descoperiri stiintifice arunca o noua lumina asupra vitaminei D. Daca pana acum stiam doar ca ajuta la fixarea calciului in oase, oamenii de stiinta ne pun la dispozitie cateva informatii care ne fac so o privim cu alti ochi. Iata de ce: Vaginite barcteriene Una dintre cele mai frecvent intalnite probleme in randul femeilor este vaginita, care se transforma intr-un adevarat pericol in timpul sarcinii. Oamenii de stiinta de la Universitatea Pittsburgh au reusit sa demonstreze ca femeile insarcinate cu deficienta de vitamina D sunt expuse unui risc crescut de a dezvolta vaginite bacteriene fapt ce favorizeaza nasterea prematura. Infarct si atac cerebral Cercetarile efectuate la Mid-America Heart Institute din Kansas, Statele Unite, arata ca deficienta de vitamina D creste riscul de boli cardiace, in special crize si atac cerebral. Iar un alt studiu demarat inca…


Remedii cu doua fete

Remedii cu doua fete Remedii cu doua fete Farmaciile, magazinele cu produse naturiste, chiar si supermarketurile sunt pline de produse ce promit ca ne prelungesc tineretea, ne protejeaza inima, articulatiile si pielea de imbatranire, curata colonul si cresc imunitatea sau ne scapa de stres. Se pot procura fara reteta medicala si sunt destul de ieftine. Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru tratamente naturiste deoarece sunt convinse ca un asemenea preparat este benefic nu numai in caz de boala, ci si pentru a preveni multe afectiuni. Un alt avantaj este acela ca au mai putine efecte adverse in comparatie cu medicamentele alopate. Iata informatiile furnizate de medici privind câteva dintre cele mai populare suplimente nutritive. Coenzima Q10 Este o substanta produsa de catre toate celulele corpului si are rol in metabolismul energetic al acestora. Se comercializeaza sub forma de comprimate, singura sau…


Cum iti afecteaza zaharul creierul

Cum iti afecteaza zaharul creierul Cum iti afecteaza zaharul creierul Deoarece zaharurile reprezinta una dintre sursele primare de energie, un nivel scazut de zahar ne poate face sa ne simtim somnorosi si mai putin alerti si poate ingreuna amintirea anumitor lucruri importante. Hipo si hiperglicemia Scaderea zaharului din sange duce la o afectiune numita hipoglicemie. Aceasta se manifesta prin tremur, palpitatii, senzatii de caldura insotite de transpiratie, dilatarea pupilelor si furnicaturi in extremitati. Aceste simptome constituie raspunsul creierului la lipsa necesarului de zahar din sange. Hiperglicemia este exact inversul situatiei, adica un exces de zahar in sange. Efectele hiperglicemiei asupra creierului pot include confuzie, depresie, modificari de personalitate si rationament deteriorat. Hiperglicemia severa poate duce la pierderea temporara a constiintei sau chiar la intrarea in coma. Consumul zaharului este important pentru a ajuta la reversia hipoglicemiei, in timp ce reducerea aportului de zahar poate ajuta…


Palpitatii, oboseala si stari de voma? De la cola ti se trage!

Palpitatii, oboseala si stari de voma? De la cola ti se trage! Palpitatii, oboseala si stari de voma? De la cola ti se trage! Consumul excesiv de cola poate duce la paralizie musculara, avertizeaza cercetatorii eleni, dupa ce au constatat ca bautura preferata a tinerilor duce la scaderea dramatica a potasiului din sange. Studiul in cauza, efectuat la Universitatea Ioannina din Grecia, demonstreaza ca trei dintre ingredientele continute in bauturile de tip cola, si anume glucoza, fructoza si cafeina, sunt cele care conduc la hipopotasemie (hipokaliemie), adica deficitul de potasiu. Ce este hipopotasemia? Hipopotasemia reprezinta scaderea concentratiei de potasiu din sange sub limita normala ca urmare a unei diete deficitare, transpiratiei excesive, diareei prelungite, abuzului de laxative, unor probleme hormonale etc. Principala forma de manifestare a hipopotasemiei este aparitia tulburarilor neuromusculare, de la slabiciune pana la paralizie musculara, iar in formele mai severe pot sa apara tulburari de ritm cardiac, pierderea cunostintei…


Ce trebuie sa stii despre nutrienti

Ce trebuie sa stii despre nutrienti Ce trebuie sa stii despre nutrienti Carbohidratii, proteinele, vitaminele, mineralele, grasimile si apa sunt nutrienti esentiali de care avem nevoie pentru a trai. Consumul zilnic al unor alimente variate pentru a asigura toti acesti nutrienti este o provocare pentru cei mai multi dintre noi. Cu atat mai mult cu cat in ultima vreme tindem sa consumam calorii goale din alimentele procesate lipsite de nutrientii necesari organismului, acest lucru determinand ingrasarea si aparitia bolilor. Macronutrienti in cantitati foarte mari Macronutrientii sunt substante de care ai nevoie in cantitati destul de mari. Carbohidratii, grasimile si proteinele furnizeaza corpului caloriile necesare pentru a functiona o zi intreaga. Fiecare macronutrient are calorii, dar cantitatea acestora depinde de fiecare in parte. Proteinele si carbohidratii au patru calorii la un gram, in timp ce grasimea are noua. Si apa este un macronutrient si, desi nu furnizeaza…


Fructe cu un continut redus de zahar

Fructe cu un continut redus de zahar Fructe cu un continut redus de zahar Multe diete se concentreaza pe reducerea glucidelor, care pot fi destul de importante daca te afli in faza incipienta a unui plan de pierdere in greutate. Cu toate astea, nutritionistii considera in general ca un consum variat de fructe si legume este adecvat pentru majoritatea oamenilor. Si ca sa nu renunti de tot la fructe, alege unele cu un continut redus de zahar. De cand au fructele proaspete zahar? Ca sa fim corecti, fructele proaspete au “zaharuri de fructe” sau fructoza, care sunt considerate glucide. Pentru a intelege de ce se numesc zaharuri, nu trebuie decat sa ne uitam la indexul glicemic. Atunci cand mancam, pancreasul produce insulina. Daca insa un produs alimentar este bogat in glucide , atunci este eliberata o cantitate mult mai mare de insulina. In timp, daca organismul este…


Tii la calculator ca la ochii din cap?

Tii la calculator ca la ochii din cap? Tii la calculator ca la ochii din cap? Capul sta sa iti crape de durere, iti simti ochii din ce in ce mai obositi si parca ard, iar de vazut, vezi tot mai in ceata. Suferi de computer vision syndrome, sindromul vederii de calculator pe romaneste. Sa nu te simti singura, cam 70% dintre utilizatorii „inraiti” ai computerului ajung in aceeasi oala. Sunt si eu in ea, si iti scriu acum cu ochelarii pe nas. Si da, sunt tot la calculator, de ore bune… Ce se intampla de fapt cand privim in monitor? Ca sa vada de aproape, ochii nostri trebuie sa se acomodeze, intocmai ca un aparat foto care autofocuseaza. Fara ca noi sa avem habar, muschii ciliari se contracta pentru a bomba cristalinul si antreneaza astfel miscari imperceptibile pe care specialistii le numesc micro-fluctuatii. Iar cand nu ne…