CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Psihoterapia

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1476 Publicat la data: 2009-08-31 Autor: Saloane.ro

Psihoterapia

Fie ca vorbim de stres, anxietate, fobie, depresie sau tulburari de personalitate sau comportament, acestea nu sunt decat niste reactii firesti prin care mintea si corpul nostru se protejeaza de un pericol, amenintare. Insa „amenintare”, „pericolul” unei situatii nu este un factor intrinsec al acestia ci este un atribut pe care il atribuim respectivului evaniment, ca urmare a modului in care il interpretam. Cu alte cuvinte, dezechilibrul nu apare ca o consecinta directa a actiunii unui factor asupra noastra ci ca urmare a semnificatiei pe care o atribuim acestuia.

De cele mai multe ori „amenintarea” sau „pericolul” pe care il resimtim este doar unul subiectiv, mai mult „inchipuit” decat real. Persoana anxioasa, fobica, de multe ori, constientizeaza foarte clar ca situatia care ii declanseaza intreaga simptomatologie, nu reprezinta nici o amenintare, insa cu toate astea nu isi poate controla si stapanii teama pe care o resimte. Initial unui stimul i se atribuie o semnificatie perturbatoare, apoi rezulta o simptomatologie specifica, proportionala nu cu intensitatea stimului ci cu semnificatia pe care o acordam acestuia, iar simptomatologia ne face sa atribuim o valoare si mai mare. Astfel se intra intr-un cerc vicios si repetat de cateva ori, acesta devine un automatism care se declanseaza fara nici un control atunci cand reintalnim stimulul initial.

Tratamentul dezechilibrelor, fie ca se numeste anxietate, depresie, stres, atacuri de panica, fobie sau tulburari de personalitate sau comportament, consta in formarea unor noi deprinderi de a interpreta stimulii, situatiile care le produc, astfel incat intensitatea de manifestare sa scada pana la disparitia totala a simptomelor.

Psihoterapia si consilierea psihologica nu fac altceva decat sa urmeze drumul invers prin care subiectul a invatat sa fie anxios, stresat, depresiv sau fobic. Invatand sa se teama mai putin, scad si simptomele, iar scaderea intensitatii simptomelor va determina o interpretare si mai putin amenintatoare a situatiei. Daca la inceput totul se desfasoara cu efort constient, dupa un timp de exersare si repetitie se formeaza un un nou automatism prin care subiectul reactioneaza mult mai adecvat fata de situatiile care inainte ii produceau stresul, anxietatea, depreia, fobia sau atacul de panica sau tulburarile de personalitate.

Articol preluat de pe www.psihoterapieonline.home.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....