Editorial / Impotriva kilogramelor in plus: urda si cartofii fierti
Impotriva kilogramelor in plus: urda si cartofii fierti
Poate nu va vine sa credeti, dar in lupta impotriva kilogramelor in plus exista 2 aliati care nu au nici o legatura cu salata verde sau cu apa plata cu lamaie. Pe primul loc se situeaza urda care va ajuta sa va construiti armonios muschii, urmata de cartofii fierti in coaja si raciti.Urda face fibra musculara
Are doar 8% grasime saturata si proteine de calitate superioara. Puteti sa o consumati fara probleme si cu putina sare , daca nu va incanta gustul, care este destul de fad. Pentru ca are o densitate nutritionala mare, urda ofera rapid senzatia de satietate si aceasta se mentine cateva ore bune.De altfel, e indicat sa mancati urda la micul dejun, la ora 10.00 si la ora 17.00, cand glicemia scade in mod natural. Daca o includeti in dieta si faceti si sport, va mai bucurati de un avantaj. „Urda e bogata in aminoacizi ramificati care cresc masa musculara”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
In plus, daca tineti dieta si aveti un job stresant, urda va protejeaza ficatul datorita asa numitilor aminoacizi esentiali cu sulf pe care ii contine. La modul ideal, aceasta specialitate de branza se combina cu mararul.
Gustul devine delicios, iar mararul are efect estrogenic, ceea ce inseamna ca, daca este consumat regulat, va ajuta sa aveti un ciclu menstrual regulat si, mai mult, favorizeaza chiar si o marire in volum, dar si fermitatea sanilor.
Urda se mai poate consuma la aceeasi masa cu ardei gras, castravete si rosii. In nici un caz insa nu se asociaza in decursul unei mese cu peste sau orice fel de specialitate din carne.
Explicatia? Stomacul nostru nu e capabil sa digere in acelasi timp tipurile diferite de proteine pe care le contin urda si carnea, asa ca, in aceasta combinatie, kilogramele in plus dispar mai greu.
Cartoful fiert intensifica arderile
Pana acum, cartoful era blamat in orice cura de slabire. Gresit! Daca se consuma fiert, racit si, ideal, cu tot cu coaja, acesta accelereaza metabolismul.
Reteta ideala pentru prepararea cartofilor este foarte simpla. Cartofii se spala foarte bine, apoi se pun la fiert sau la cuptor cu tot cu coaja.
Dupa prepararea termica, se lasa la racit si se consuma doar cand au ajuns la temperatura camerei. Explicatia? Daca ii lasati la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon cunoscuta azi ca amidon rezistent.
Autor: Andreea Groza
sursa: www.csid.ro
Articol de: Saloane.ro