CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza"

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1206 Publicat la data: 2009-06-16 Autor: Saloane.ro

Oboseala oculara: pune-ti ochii pe

Oboseala oculara: pune-ti ochii pe "pauza"

Daca esti si tu una dintre acele persoane care isi petrec mult timp in fata televizorului, muncesti 8 ore in fata calculatorului, citesti sau iti chinui ochii cu fel si fel de jocuri, atunci sigur stii si tu ce inseamna usturimi, dureri de cap, ochi uscati. Ei bine, este vorba de oboseala oculara si nu e bine sa o neglijezi! Sunt anumite metode naturale pentru a o combate si pentru a reda sanatatea ochilor.
Echilibrul si relaxarea ochilor se realizeaza prin alternarea vederii de aproape cu cea de departe. Viata noastra de zi cu zi insa ne limiteaza privirea doar la distante mici.
Ba mai mult, ochii ne sunt fortati sa urmeze miscarile impuse de munca la calculator sau de imaginile care se schimba din ce in ce mai repede la televizor, fara a le da un moment de ragaz.
Sa nu mai zicem de lumina artificiala in care ne scaldam ochii, nu doar seara ci si intreaga zi la birou sau acasa. Toate acestea nu fac altceva decat sa ne suprasolicite ochii.
Pentru a le da ocazia sa faca o pauza, un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti indrepti privirea catre un punct indepartat, pret de cateva minute. In momentul in care iti fixezi ochii pe orizont, muschii care sustin cristalinul revin la pozitia de repaus si, astfel, se relaxeaza.
Apoi, daca si restul corpului are nevoie de exercitii fizice, la fel e si cu ochii. Incepe prin a clipi incet, cu miscari lente. Apoi, fixeaza-ti un detaliu care este aproape de tine, urmat de unul aflat mai la distanta.
Pentru a-ti completa sedinta de relaxare, largeste-ti sfera de exercitii catre cap, balansandu-l de la dreapta si la stanga. Fa aceste exercitii ori de cate ori simti o rigiditate in privire si nu ezita sa clipesti mai des pentru a-ti regasi mobilitatea oculara.
Poti apela si la niste trucuri de masaj pentru a scapa de tensiunile oculare. Dat fiind faptul ca acestea se manifesta cel mai adesea prin cefalee si contractii musculare la nivel cervical, exista niste puncte cheie pe care daca le atingi, iti calmeaza durerile.
Plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou - ele vor fi astfel eliberate de tensiune si iti voi oferi o mare stabilitate. Pune-ti apoi degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample si maseaza usor cu miscari circulare.
Pe urma, poti sa cobori masajul la nivelul gatului si sa il masezi incet. Iti vei elibera astfel tensiunile musculare din zona, care au legatura directa cu musculatura ochilor.

Ochi din ce in ce mai uscati

Ochi care ustura, pisca si iti dau senzatia la sfarsitul zilei ca ard? Poate ca nu ai suficiente lacrimi si astfel, nu sunt bine hidratati.
Aceasta boala afecteaza deja un numar foarte mare de oameni din toata lumea, mai ales ca sunt o gramada de factori favorizanti: poluarea, fumul de tigara, lentilele de contact, varsta, alimentatia dezichilibrata, unele medicamente sau chiar ecranul calculatorului.
Din fericire, exista deja pe piata anumite produse ce contin lacrimi artificiale, menite sa iti hidrateze ochii si sa iti amelioreze secretia lacrimala. Nu ezita sa le folosesti!

Privirea dintr-o pozitie proasta

Este destul de greu sa gasesti pozitia ideala pentru a nu-ti obosi ochii. Mai ales cand privesti la televizor dintr-un fotoliu inconfortabil sau dintr-un unghi neportivit, cand stai prea aproape de ecranul calculatorului sau la cinema, cand esti printre primele randuri.
Tensiunile de la nivelul cervical intretin starea de epuizare a ochilor, dandu-ti in acelasi timp senzatia ca ai o bara la nivelul fruntii, ce iti blocheaza privirea.
Tot ce trebuie sa faci in aceste cazuri e sa pastrezi o distanta minima de 50 de cm fata de televizor/calculator iar ecranul trebuie aranjat in asa fel incat fruntea ta sa fie la nivelul laturii de sus al acestuia. Nu in ultimul rand, pauzele mici si dese - cheia vederii perfecte.
Pentru a-ti ajuta ochii sa faca fata cerintelor tale de peste zi, nu uita sa faci cel putin doua cure de calciu pe an, intrucat acesta este implicat direct in functionarea mushilor oculari, ajutand la contractarea si relaxarea lor si bineinteles asigura-te ca ai un aport echilibrat de vitamine. Si mananca morcovi.

Autor: Cristina Sauciuc

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....