CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Stresul

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1321 Publicat la data: 2009-08-31 Autor: Saloane.ro

Stresul

Stresul reptrezinta o stare de tensiune generalizata, atat in plan psihologic cat si organic, aparut ca urmare a aparitiei unui dezechilibru intre solicitarile externe si posibilitatile subiectului de a face fata situatiei. Stresul este asociat de cele mai multe ori un sentiment de lipsa a controlului asupra a ceea ce se intampla in jurul nostru si de aici rezulta o paleta larga de reactii pe care le putem avea in fata acestui sentiment, mergand de la renuntare la orice actiune pana la un comportament ostil sau agresiv de a lupta impotriva ceea ce a determinat dezechilibrul. Cu toate acestea, stresul este o reactie fireasca si naturala a organismului si a mintii la factorii interpretati ca fiind amenintatori si care pot pune in pericol homeostazia. Cu alte cuvinte stresul nu este provocat de actiunea directa a stimului ci de semnificatia pe care noi o atribuim acestuia.

De multe ori se intampla ca felul in care interpretam anumite evenimente, situatii sa aiba o natura pur subiectiva. Sunt situatii in care simpla privire a unei persoane sau o afirmatie nevinovata sa ii atribuim o semnificatie ostila, amenintatoare si atunci organismul va dezvolta o reactie de stres in funtie de gradul de amenintare pe care il atribuim intamplarii. Putem stapanii strsul in masura in care invatam sa apreciem corect imprejurarile prin care trecem. Cu toate ca majoritatea dintre noi cauta refugii pentru a scapa de tensiuna pe care o acumuleaza zilnic, ciclul se reia de la capat si cu mai multa intensitate, rezultand un cerc vicios, din care, la un momentdat ne va fi chiar imposibil sa mai evadam. Dar daca vom invata sa evaluam mai adecvat evenimentele, si sa nu mai percepem ca fiind ceva amenintor orice gest sau dificultate, vom putea sa ne eliberam de o sursa insemnata de stres din viata noastra.

Simptomele stresului pot fi: dureri de cap, crampe si bolboroseli in intestine, palpitatii, dureri in piept, eruptii cutanate, dificultati respiratorii, diaree, constipatie, reducerea impulsului sexual, indigestii, insomnii, oboseala, abuz de medicamente sau de alcool, ritm alterat al elocutiunii verbale, bulimie, pierderea apetitului, scaderea memoriei, gura uscata, imposibilitate de concentrare, maini care tremura, maini reci, nervozitate a degetelor, scrasnit din dinti. In acelasi timp in plan psihologic si comportamental pot apare stari de: nerabdare, iritabilitate, comportament irational, intoleranta, exasperare fata de galagie si zgomot puternic, suspiciune, incapacitate de concentrare, pesimism, crize de plans, sentimentul grav ca lucrurile nu pot fi stapanite, plictiseala, sentimente de insatisfactie, etc.

Din pacate, chiar daca este provocat de cauze conjuncurale si pasagere, efectele stresului nu dispar odata cu sursa care il produce. Expunerea in mod repetat la stres, genereaza unele dintre cele mai grave consecinte in toate planurile vietii. Chiar daca este de natura psihologica (emotii, ganduri, neimpliniri, griji, etc) sau fizica (accidente, clima, temperatura, factori nocivi, etc), stresul este principala cauza a bolilor cu care se confrunta omenirea. Afectiunile aparatului digestiv (ulcerul), bolile cardiovasculare, eruptiile cuntanate, cancerul si chiar si banalele carii dentare, in ceea mai mare parte se datoreaza stresului, asa cum an de an, arata rapoartele realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Supus stresului, indiferent de ce natura ar fi el, sistemul imunitar al organismului cedeaza primul iar de aici consecintele pot fi dramatice.

In plan psihologic stresul duce incet dar sigur la aparitia, anxietatii, fobiei, atacurilor de panica depresiei si nu mai este decat un pas pana la dezvoltarea unor tulburari de persoanlitate. Poate cel mai mult efectele stresului se vad in actiunile pe care le realizam zi de zi. Acumulund in permanante tensiune si traind sub presiunea unor solicitari din ce in ce mai mari, performantele sunt cu mult sub posibilitati, deciziile nu mai sunt la fel de inspirate si parca totul ne iese pe dos oricat ne-am stradui. Orice dezechilibru, oricat de mic si de neinsemnat ar parea, afecteaza toate procesele psihice; motivatia devine mai slaba, atentia si concentrarea mai greu de realizat, sub stres asimilam si procesam mai putina informatie, nu ne aducem aminte informatiile vitale de care avem nevoie, ca sa nu mai vorbim de creativitate si de pana de pana de idei care apara atunci cand avem mai mare nevoie de ele pentru a iesi din criza.

Material preluat de pe www.psihoterapieonline.home.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....