CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Tii la calculator ca la ochii din cap?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1319 Publicat la data: 2009-05-14 Autor: Saloane.ro

Tii la calculator ca la ochii din cap?

Tii la calculator ca la ochii din cap?

Capul sta sa iti crape de durere, iti simti ochii din ce in ce mai obositi si parca ard, iar de vazut, vezi tot mai in ceata. Suferi de computer vision syndrome, sindromul vederii de calculator pe romaneste. Sa nu te simti singura, cam 70% dintre utilizatorii „inraiti” ai computerului ajung in aceeasi oala. Sunt si eu in ea, si iti scriu acum cu ochelarii pe nas. Si da, sunt tot la calculator, de ore bune…
Ce se intampla de fapt cand privim in monitor? Ca sa vada de aproape, ochii nostri trebuie sa se acomodeze, intocmai ca un aparat foto care autofocuseaza.
Fara ca noi sa avem habar, muschii ciliari se contracta pentru a bomba cristalinul si antreneaza astfel miscari imperceptibile pe care specialistii le numesc micro-fluctuatii.
Iar cand nu ne mai dezlipim privirea de calculator, muschii aceia sunt extrem, extrem de solicitati. Cum ochiul nu e conceput pentru a fixa la aceeasi distanta ore in sir, micro-fluctuatiile sunt perturbate si apare oboseala vizuala.
Cea oculara, caci exista si ea, o recunoastem dupa iritatie si senzatia ochilor uscati. In mod normal, frecventa clipitului este de 12-20 pe minut, pentru a permite formarea unui nou film lacrimal inaintea rupturii precedentului.
Cand lucram la monitor, frecventa scade si automat suprafata ochilor se usuca. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii luminozitatea si reflexia monitorului pot fi surse de oboseala oculara si de dureri de cap in situatii extreme. Si gata cu explicatiile medicale, sa auzim ce ar fi de facut.

O programare la oftalmolog.

Daca lucrezi ore intregi cu ochii in monitor, este obligatoriu sa treci si pe la medicul specialist cand si cand. Statul cu ochii in calculator poate intensifica afectiuni oftalmologice de care nici macar nu stiai ca suferi.
De asta, controlul este foarte important. Institutul National de Medicina a Muncii din Statele Unite recomanda unul inainte de a incepe sa lucrezi cu ochii in calculator si apoi cate unul pe an.

Utilizeaza lumina potrivita

. Elimina lumina exteri­oa­ra pe cat posibil, tra­gand dra­perii sau jalu­zele. Si redu-o pe cea interioara folosind mai putine becuri, de mica putere, sau fluorescente. Daca se poate, pozitioneaza monitorul astfel incat geamurile sa nu fie in fata sau in spatele lui, ci undeva in lateral.

Schimba monitorul si setarile lui.

 Daca inca privesti intr-un monitor „pe stil vechi”, poate ar trebui sa il schimbi cu un LCD. E mai „bland” cu ochii si, de obicei, are o suprafata anti-reflexiva. Si umbla la butoane ca sa modifici luminozitatea - care sa fie neaparat ca aceea din mediul de lucru.

Autor: Andra Nastase

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....