CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Limbajul trupului sau detectorul de minciuni?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1755 Publicat la data: 2009-08-03 Autor: Saloane.ro

Limbajul trupului sau detectorul de minciuni?

Petreci cea mai mare parte din timp la birou si, de multe ori, ti-ai da si jumatate din salariu numai sa stii ce-i trece prin cap sefului sau colegilor. Ti-ar placea sa afli daca seful este multumit de munca ta sau daca colegelor le place fusta pe care o porti sau te-au complimentat din complezenta.

Limbajul trupului este un instrument extrem de util, in societate, in general, si la job, in mod special. Cu putin antrenament poti descifra lucruri pe care interlocutorii evita sa le spuna. Spre deosebire de limbajul verbal, comunicarea non-verbala este mult mai greu de disimulat. Corpul nu stie sa minta asa cum reuseste mintea…

Celebra butada „ochii sunt oglinda sufletului” nu-si pierde valabilitatea nici cand este vorba de comunicarea non-verbala. Cand vrei sa-ti dai seama ce gandesc ceilalti despre tine poti incepe cu ochii, unul dintre cei mai relevanti detectori de sinceritate. Trebuie sa fii foarte atenta la un detaliu: aspectul pupilei. Daca pupila sefului se dilata cand ii prezinti noul proiect, fie ii place ce aude, fie parfumul tau cel nou a meritat investitia. In schimb, cand te priveste cu ochi „mici” este clar ca l-ai suparat cu ceva chiar daca se va feri sa-ti spuna.

Pupilele micsorate pot fi un semn ca nu e tocmai sincer cand iti spune, cu zambetul pe buze, ca nu este posibila o promovare. In decalogul interviurilor fie ele de promovare, angajare sau de evaluare, ti se spune sa-ti privesti in ochi interlocutorul. De altfel, ai avut si tu o impresie neplacuta cand cineva ti-a vorbit fara sa te priveasca in ochi, ca si cum ar incerca sa te evite. Intr-adevar, este important sa te uiti in ochii celuilalt insa, daca nu-ti iese nu te ingrijora. Nu toate persoanele au aceasta abilitate. In acest caz incearca sa-ti concentrezi privirea undeva in centrul fruntii, sau in jurul fetei. Orice s-ar intampla, evita sa-i privesti gura. In situatii protocolare, poate fi un gest fatal.

Un alt barometru al limbajului non-verbal sunt mainile. Cum sa-ti folosesti mainile a facut de-a lungul timpului obiectul multor studii. Iti vine sa crezi sau nu, „comportamentul” membrelor superioare este extrem de important. Orice relatie incepe cu o strangere de mana. Gestul ritual de salut este atat de important incat politicienii iau lectii speciale de strans mana. Trebuie sa-i intinzi partenerului o mana ferma. Strangerea de mana trebuie sa fie hotarata, insa nu zdrobitoare. Nimic nu este mai dezamagitor decat o mana moale, insa nici excesul de zel nu este recomandat. Mainile sunt foarte importante in sustinerea unei conversatii. Cu ele argumentezi, negociezi, convingi, te aperi.

Primul lucru, cand vrei sa-l convingi pe seful tau de bunele tale intentii este sa tii mainile la vedere. Palmele intoarse cu fata in sus denota deschidere si sinceritate. Chiar daca nu esti multumita de rezultatul unei discutii, nu recunoaste asta tinand bratele incrucisate. Aceasta pozitie defensiva echivaleaza cu un „Nu” spus in fata. In schimb, daca partenerul de dialog isi sprijina barbia in maini, este clar, trebuie sa treci la alt subiect. L-ai plictisit de moarte.

Oricat ai fi tentata si oricat de comod ti s-ar parea, in timpul unei discutii cu o persoana importanta nu-ti incrucisa picioarele. Nu vrei sa-l superi si nici sa pari nesigura sau inchisa. La inceput s-ar putea sa fie un gest mai greu de controlat intrucat avem tendinta sa ne incrucisam picioarele cand suntem emotionate sau stresate. In astfel de situatii oficiale, doar incrucisarea gleznelor respecta eticheta. Oricat ar fi de relaxant scaunul din biroul sefului nu-ti intinde picioarele in fata, daca nu vrei sa ratezi prima si sa-i pari dezinteresata. Daca inveti sa descifrezi limbajul trupului tau, si al celor din jur, vei avea acces la o nebanuita sursa de putere. Nu uita ca micile lucruri nespuse duc la marile decizii.

Autor: Iulia Roman Sursa: www.unica.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....