Mancaruri
Retete speciale pentru masa de Paste
Conform traditiei, vedeta culinara a Pastelui este carnea de miel. Pastrand obiceiul, va propun o reteta delicioasa si inedita pentru anul acesta: Miel in sos de iaurtAi nevoie de: un kilogram de carne de miel, poate fi pulpa sau muschi, jumatate de kilogram de iaurt proaspat (daca nu gasesti in piata cumpara de la Napolact), doua legaturi de marar, sare, doua linguri de faina, piper, 100 grame de unt.Ce trebuie sa faci: cureti carnea si o tai bucati. O rumenesti in tigaia in care, in prealabil, ai pus untul si l-ai topit bine. Adaugi un pahar de apa, cand carnea a prins culoare, pui sare si o lasi la inabusit timp de 25 de minute.Separat, amesteci faina si iaurtul pana obtii o pasta subtiata. Mararul il toci fin.Cand carnea este fiarta, adaugi pasta pe baza de iaurt preparata si…
Crap dobrogean umplut cu ciuperci
Ingrediente: 1,200 kg crap 0,500 kg ciuperci 40 gr patrunjel (frunze) 100 gr rosii piper, sare (dupa gust)80 gr orez0,100 l ulei 40 gr marar 0,100 kg ceapa 0,150 l vin alb Mod de preparare: - pestele se curata de intestine si de solzi, se spala si se umple cu : ceapa taiata fideluta si calita in ulei, ciupercile taiate felioare si calite, verdeata tocata, sare, piper si orezul fiert dinainte;- se leaga pestele cu cozi de telina, se da cu praf de sare pe deasupra si se pune in tava impreuna cu restul de ulei ramas de la calirea cepei si a ciupercilor;- inainte de a se baga la cuptor se adauga feliile de rosii si cand pestele este aproape gata se adauga vinul. Recomandare: Se serveste fierbinte sau rece , cu sosul deasupra. Pofta buna:)
Chiftelute crocante din legume
Ingrediente: - 750 g cartofi - 200 g morcovi - 200 g telina radacina - 150 g faina - 100 ml ulei - 50 g unt - 2 oua - sare si piper Mod de preparare: -0 - cartofii se fierb in apa cu sare si se curata de coaj; morcovii si telina se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg; - - ceapa se curata, se spala si se taie marunt; faina se cerne; ouale se spala sub jet de apa rece; ce - ceapa se inabusa in 50 ml de ulei si 50 ml de apa; - - cartofii, morcovii, telina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa, sare, piper, oua, obtinanduse o compozitie din care se formeaza chiftelute, care apoi se prajesc pe ambele parti. …
Deliciul sultanului
Pentru ca sunt o impatimita a bucatariei orientale in general si a celei turcesti in special, va propun un deliciu al sultanului...Este usor de preparat dar este cam greu...la calorii :) Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de carne pentru gulas 4 rosii carnoase curatate de coaja 4 cepe 1 kg vinete200 g unt2 - 3 foi de dafinsare, piper macinat proaspat400 ml lapte100 g cascaval ras (parmezan) Mod de preparare Carnea se taie in cuburi, rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici, ceapa se taie nu prea marunt. Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in prealabil, pana se inmoaie. Ceapa se prajeste in jumate din cantitatea de unt, se adauga bucatelele de rosii si foile de dafin, se completeaza cu 3/4 l apasi se prajesc innabusit…
Impresioneaza-ti partenerul cu o omleta de fitze ;)
Ceea ce va propun este mai mult decat o reteta, este un mod de a surprinde placut persoana iubita din viata dumneavoastra! Cum? Faceti-i o omleta ! Pare simplu, nu? Banal chiar... cum ar putea sa impresioneze o omleta !? Uite-asa: Reteta de omleta de fitze pentru 2 persoane: 0. Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius. 1. Spargeti patru oua si separati galbenusul de albus. 2. Bateti albusele pana acestea devin spuma. 3. In paralel (e greu stiu:P), va trebui sa radeti branza (300g) peste galbenuse. In amestec adaugati si 100g de cascaval si sare si piper dupa gust. 4. Galbenusele impreuna cu ingredientele mentionate mai sus trebuie sa devina o compozitie omogena. 5. Cele doua compozitii (albuse + galbenuse + stuff) se combina intr-un recipient rezistent la cuptor si se omogenizeaza. 6. Se introduce vasul in cuptor si se…