Mancaruri / Crap dobrogean umplut cu ciuperci
Ingrediente:
1,200 kg crap
0,500 kg ciuperci
40 gr patrunjel (frunze)
100 gr rosii
piper, sare (dupa gust)
80 gr orez
0,100 l ulei
40 gr marar
0,100 kg ceapa
0,150 l vin alb
Mod de preparare:
- pestele se curata de intestine si de solzi, se spala si se umple cu : ceapa taiata fideluta si calita in ulei, ciupercile taiate felioare si calite, verdeata tocata, sare, piper si orezul fiert dinainte;
- se leaga pestele cu cozi de telina, se da cu praf de sare pe deasupra si se pune in tava impreuna cu restul de ulei ramas de la calirea cepei si a ciupercilor;
- inainte de a se baga la cuptor se adauga feliile de rosii si cand pestele este aproape gata se adauga vinul.
Recomandare:
Se serveste fierbinte sau rece , cu sosul deasupra.
Pofta buna:)
Articol de: Tisca Ioana Elena