Ciorbe si supe
Retete usoare, de primavara
Bucura-te de beneficiile nenumarate ale verdeturilor de primavara, preparand cateva retete usoare – dar foarte delicioase! Spanac cu ou Ingrediente: 4 legaturi de spanac; 2 oua; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; suc de rosii; sare dupa gust. Mod de preparare: - se pune apa la fiert; intre timp se curata spanacul, se spala bine, se taie si se pune in apa fiarta; - se lasa 5 minute, apoi se scoate din apa si se lasa la scurs; - se taie ceapa si se caleste cu uleiul de masline; se adauga o cana de apa de la spanacul fiert; - se pune ceapa, impreuna cu usturoiul zdrobit si sucul de rosii peste spanac; - se lasa pe foc 5 minute. Se serveste cu ouale ochiuri sau facute in apa fiarta. Ciorba de urzici Ingrediente:1/2 kg urzici; o ceapa…
Supa de mazare uscata
Ingrediente: 0,300 kg mazare uscata 0,200 kg cartofi 0,200 l lapte 30 gr sare 150 gr ceapa 80 gr unt patrunjel piper dupa gust Mod de preparare: - se alege mazarea, se spala si se pune la muiat in apa calda 8-10 ore, dupa care se da la fiert intr-o oala de 2 l de apa calda cu sare;- legumele curatate si spalate se taie marunt si se adauga la supa;- cand totul este bine fiert se pun: sarea, piperul , untul si laptele. Se mai lasa la clocot mic 5 minute. Recomandare: Se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra. Pofta buna:)
Ciorba bulgareasca
Ciorba bulgareasca este una dintre preferatele mele si o recomand cu multa caldura tuturor celor care vor sa o incerce. Urmand cu exactitate aceasta reteta, va asigur ca veti obtine o mancare pe care o veti mai incerca si cu alte ocazii. Ingrediente maruntaiele de la 2 pui;1 legatura de zarzavat ;1 ceapa mica;1 lingurita de unt;1 lingura de faina;100 ml smantana;1 galbenus;sare;piper boabe;1 foaie de dafin. Mod de preparare: - se prajeste ceapa razuita in unt, impreuna cu zarzavatul taiat fideluta, se presara cu faina si se stinge cu 2 litri de apa;- se adauga maruntaiele, se condimenteaza si se fierbe, pana cand se inmoaie;- se freaca galbenusul cu smantana intr-un castron si se toarna in supa fierbinte, amestecand continuu. Va dorim pofta buna!
Supa de varza rosie
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate medie) Ingrediente: 1 varza rosie6 pahare zeama de oase2-3 pahare vin rosu sec1 lamaie3 - 4 cartofiuleisarepiper1 lingurita zahar Mod de preparare: - se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare;- varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pana se inmoaie varza si se absoarbe vinul;- punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar;- lamaia taiata felii se soteaza putin, apoi se adauga la supa;- punem sare si piper si cand sunt toate fierte scoatem lamaia;- adaugam cartofii fierti si supa se poate servi cu marar verde presarat deasupra si cu ardei iute. Delicioasa!
Ciorba de fasole cu afumatura
Timp de preparare: 120 de minute (complexitate medie) Ingrediente: 4 litri de apa500 g fasole alba2 morcovi1 telina medie1 radacina de patrunjel sau pastarnac1 legatura de leustean250 g costita afumata50 ml otet1 lingura cu delikatsare Mod de preparare: Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.Intr-un alt vas pune apa la fiert, pentru ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.Intre timp, pune costita la fiert, separat.In paralel curata legumele, spala-le si taie-le marunt, sau da-le pe razatoare.Cand fasolea este pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura cu delikat, lasa sa fiarba la foc domol circa 15-20 minute, apoi adauga si costita taiata.La final, pune otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. SUGESTIE…