Ciorbe si supe / Supa de varza rosie
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 varza rosie
6 pahare zeama de oase
2-3 pahare vin rosu sec
1 lamaie
3 - 4 cartofi
ulei
sare
piper
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
- se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare;
- varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pana se inmoaie varza si se absoarbe vinul;
- punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar;
- lamaia taiata felii se soteaza putin, apoi se adauga la supa;
- punem sare si piper si cand sunt toate fierte scoatem lamaia;
- adaugam cartofii fierti si supa se poate servi cu marar verde presarat deasupra si cu ardei iute.
Delicioasa!
Articol de: Saloane.ro