Ciorbe si supe / Retete usoare, de primavara
Bucura-te de beneficiile nenumarate ale verdeturilor de primavara, preparand cateva retete usoare – dar foarte delicioase!
Spanac cu ou
Ingrediente:
4 legaturi de spanac;
2 oua;
1 ceapa;
2 catei de usturoi;
suc de rosii;
sare dupa gust.
Mod de preparare:
- se pune apa la fiert; intre timp se curata spanacul, se spala bine, se taie si se pune in apa fiarta;
- se lasa 5 minute, apoi se scoate din apa si se lasa la scurs;
- se taie ceapa si se caleste cu uleiul de masline; se adauga o cana de apa de la spanacul fiert;
- se pune ceapa, impreuna cu usturoiul zdrobit si sucul de rosii peste spanac;
- se lasa pe foc 5 minute.
Se serveste cu ouale ochiuri sau facute in apa fiarta.
Ciorba de urzici
Ingrediente:
1/2 kg urzici;
o ceapa de marime medie;
2 morcovi;
30 ml ulei de masline;
100 ml de smantana,
3 catei de usturoi;
1/2 l bors sau zeama de lamaie;
leustean;
sare.
Mod de preparare:
- se spala urzicile bine si se pun la fiert;
- dupa ce au dat in clocot se scot, se lasa putin la racit si se taie (apa in care s-au fiert se bea ca atare);
- se pun din nou la fiert, intr-o alta apa, se taie si se adauga ceapa si morcovul;
- cand sunt bine fierte, se adauga borsul sau zeama de lamaie;
- se iau de pe foc si se dreg cu smantana;
- condimentam cu usturoi si leustean.
Ciorba de salata
Ingrediente:
2 salate mari;
1 ceapa medie;
1 galbenus de ou;
100 ml de smantana;
5 catei de usturoi;
30 ml ulei de masline;
1/2 l bors;
o legatura de marar;
boia dulce
Mod de preparare:
- salata se spala bine, se taie fasii si se pune la fiert in 2 litri de apa impreuna cu ceapa taiata marunt;
- se fierbe pana cand se inmoaie bine, aproximativ 45 de minute (maxim o ora);
- se acreste cu bors sau cu un alt fel de acritura; se ia de pe foc si se drege cu ou si smantana, amestecate separate;
- se condimenteaza cu marar si usturoi tocat.
Recomandare: pentru un gust mai bun, se incalzeste uleiul cu un varf de boia dulce si de adauga peste ciorba.
Mancare de stevie cu orez
Ingrediente:
4 legaturi de stevie;
o cana de orez;
1 ceapa mare;
4 linguri de ulei de masline;
1 lingura de bulion;
sare.
Mod de preparare:
- se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline;
- se adauga cate putina apa si se amesteca; cand ceapa s-a inmuiat, se adauga stevia taiata marunt;
- se acopera continutul si se lasa la foc potrivit timp de 5 minute;
- se adauga orezul si se completeaza cu 2 cani de apa;
- se lasa putin la fiert, apoi se aduga bulionul si sarea;
- se pune la cuptor si se lasa timp de 30 de minute.
Se serveste simpla sau ca garnitura.
Articol de: Alexandra B.