Lifestyle / Retete de slabit cu spanac
Spanacul este un aliment super-sanatos, sursa bogata in antioxidanti si vitamine plus minerale, si, in afara de aceasta, daca iti faci salata din el beneficiezi de un aport dublu de fibre, prin comparatie cu celelalte verdeturi!
1. Salata de spanac cu ou si masline: pregatesti frunzele de spanac, ceapa verde si ridichiile, si le toci marunt. Ouale se fierb si se pregatesc ca pentru salata orientala. Apoi amesteci spanacul taiat cu ceapa si cu ridichiile, optional adaugi sfecla rosie, marar, sare,ulei, otet, adaugi maslinele fara samburi, si la final ornezi cu feliile de ou.
2. Spanacul ti-l mai poti prepara si fiert, cu sare, langa care sa adaugi carne de gratar, daca este vorba de maza de pranz. Fereste-te de carnea cu grasimi, carnea sa fie numai macra. Adauga, alaturi, morcovi fierti si porumb.
3. Spanac zdrobit sub forma de shake: se pune in blender sau se amesteca cu mixerul o mana de frunze de spanac cu un mar, o banana, jumatate de lamaie verde si iaurt.
4. Spanac cu ciuperci: procedeul de preparare se finalizeaza printr-o baie in cuptor. Pana atunci, ocupa-te de ingrediente: un pic de unt, 2 linguri de cascaval ras, 300 de grame ciuperci, 600 de grame de spanac. Se caleste spanacul in unt sau ulei; separat, ciupercile se inabusa in unt, si apoi se amesteca cu spanacul, se adauga cascavalul si untul, apoi se aseaza in tava, si pe deasupra se adauga branza plus iaurt, se lasa la cuptor pana da semne de rumeneala.
5. Mancare de spanac: calesti nitica ceapa verde cu cateva rondele de morcovi si ardei taiati julien, ulterior ii lasi un pic la inabusit, adaugi spanacul taiat marunt si il lasi pana se fierbe, adaugi un pic de vegeta si rozmarin, sau busuioc, adaugi ceapa alba rondele, sos de tomate si usturoi. Servesti cu ou ochi, omleta, sau mamaliguta.
Pofta numai buna!
Articol de: Andreea Minei