Salate / Bucataria libaneza: salata cu naut
Una dintre cele mai interesante bucatarii din lume este cea libaneza, combinatiile spectaculoase de condimente, legumele proaspete si plantele aromatice reprezentant elementele de baza.
Alege bucataia libaneza daca vrei sa resimti spiritul mediteraneean insumat cu misterul oriental.
Astazi va propunem o salata libaneza foarte sanatoasa si hranitoare, pe baza de naut fiert.
Mod de preparare:
- puneti boabele de naut in apa rece cu o seara inainte;
- scurgeti apa, fierbeti boabele de naut in alta apa cu putina sare (si o lingurita de bicarbonat) pana se inmoaie (aprox. 2 ore);
- scurgeti boabele de naut si lasati-le sa se raceasca;
- indepartati semintele rosiilor si taiati pulpa in cubulete mici; la fel procedati cu castravetele si apoi tocati marunt o ceapa rosie;
- ca si plante aromatice aveti nevoie de menta si de patrunjel (fiti generosi, adaugati multa verdeata in salata!);
- adaugati toate ingredientele langa boabele racite de naut fiert;
- faceti un sos compus din: ulei de masline, suc de lamaie, o jumatate de lingurita de boia (dulce si / sau iute), un sfert de lingurita de chimen macinat, putina sare;
- amestecati toate ingredientele si turnati sosul;
- amestecati si lasati salata 20 de minute, pentru patrunderea aromelor.
Se serveste ca mezze (antreu), platoul fiind asezat neaparat pe mijlocul mesei, deoarece simbolizeaza comuniunea dintre meseni.
Recomandari:
- pentru savoare, decorati cu frunze de menta sau de busuioc;
- aceasta salata este foarte racoritoare si se recomanda a fi consumata la cina.
Pofta buna!
Articol de: Saloane.ro