Salate / Salata de spanac cu iaurt
Ingrediente:
1 kg de spanac proaspat
4 catei de usturoi
6 linguri ulei de masline
sare,piper proaspat macinat
zeama de la o lamaie
200 g iaurt gras
putin praf de sofran (dupa plac)
Mod de preparare:
- se taie spanacul nu prea marunt, usturoiul se taie cuburi mici;
- se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas mare, se caleste usturoiul si se adauga spanacul;
- se fierbe incet la foc potrivit, amestecandu-se in continuu;
- se sareaza, se pipereaza si se ia vasul de pe foc;
- zeama de lamaie se amesteca cu iaurtul si cu restul de ulei;
- amestecul se incorporeaza cu grija in spanac;
- se presara pe deasupra putin praf de sofran, care ii da un plus de savoare si aspect.
Pofta buna!!!!!!
Este un preparat foarte delicios, am mancat pentru prima data undeva in Turcia si de atunci fac mai mereu.
Articol de: Petre Mihaela