CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Articole publicate / Truse profesionale pentru machiaj

Rating:5Voturi: Vizualizari: 5036 Publicat la data: 2009-02-27 Autor: Sidonia Petrescu

Truse profesionale pentru machiaj

De ce sa incepem un razboi fara arme? Aceasta conceptie se aplica si in lumea make-up-ului si anume, cum sa iti iasa un machiaj daca nu ai ustensilele potrivite?


Aceste accesorii sunt indispensabile deoarece sunt exacte si adaptate fiecarei nevoi: de la colorarea uniforma a tenului pana la finisarea delicata a sprancenelor. Pensulele pot fi de diverse dimensiuni si din diferite materiale. Este esential ca aceste pensule sa fie din par natural (de veverita, ponei, samur sau chia zibelina) si cu maner de lemn. Intretinerea pensulelor este importanta si consta in spalarea lor o data pe saptamana in apa calduta cu un sapun cu ph netru (pentru bebelusi) si apoi lasarea lor la uscat.

Voi descrie in continuare aceste accesorii in functie de scopul destinat:

Pensulele pentru pudra si fard de obraz
Sunt cele mai "stufoase" din trusa. Acestea trebuie sa fie din peri moi pentru a aplica atat pudra compacta cat si pulbere. In general, in trusa se gasesc doua tipuri de pensule: cea mai "stufoasa" este destinata pudrei normale iar cea mai "subtire" se adreseaza fardului de obraz.
Pudra se aplica dupa fondul de ten, in cantitati cat mai mici pornind din centrul fetei spre exterior, prim miscari ferme. Fardul de obraz se va aplica asemanator cu pudra, dar pornind de la pometi si urcand spre tample. surplusul de pe pensula se poate scutura. daca aveti senzatia ca aratati ca un "clovn" puteti estompa culoarea din obraji prin aplicarea pudrei. Atentie sa nu exagerati!

Pensula pentru fond de ten si anticearcan
Pensula pentru fond de ten este urmatoarea ca desime a parului dupa cele destinate pudrei respectiv fardului de obraz. Aceasta poate fi folosita atat pentru fond de ten cat si pentru corector. Aplicarea fondului de ten se va realiza cu miscari ferme din centrul fetei catre exterior incercand o omogenizare cat mai buna, insistand totusi pe zona T si pe barbie.
Aplicarea anticearcanului se va realiza din coltul interior al ochiului urcand cu miscari usoare spre exterior. atentie, si in acest caz, sa intindeti bine pentru a evita efectul de "strangere in pliul ochiului" si efectul de umbra nedorita a fondului de ten. Aceasta pensula se mai intrebuinteaza si la uniformizarea fardului de ochi, aplicat in mai multe culori. Are rolul de a estompa trecerea brusca de la o culoare deschisa la una mai inchisa.
Bineinteles ca in trusa pot fi doua pensule de acest gen dar, care se diferentiaza prin grosime.

Pensule pentru fardul de ochi
Aceste pensule sunt cele mai diversificate atat in materie de forma (rotunda sau patrata) cat si ca densitate a parului. Se folosesc pentru aplicarea si finisarea tuturor umbrelor privirii fie ca fardul de ochi este pudra sau satinat (cremos). Pensulele sunt recomandate in machiajul cu mai multe culori. De obicei, pe pensula se ia mai putina culoare si se omogenizeaza mai usor. Puteti folosi o pensula cu peri mai grosi pentru a realiza "umbra" ochiului iar cu o pensula mai subtire se poate machia coltul intern al ochiului.

In trusa, veti gasi de asemenea, o pensula cu un buretel in capat. Aceasta este destinata tot machiajului ochilor, dar monocrom, deoarece buretelul pastreaza in general foarte multa culoare.

Pensula pentru trasat
Aceasta pensula are capul tesit sau rotund dar este foarte subtire. Este folosita pentru a trasa conturul ochilor, oferind uniformitate si exactitate.

Pensula pentru buze
Este a doua in materie de finete. Are rolul de a trasa conturul buzelor precum si o aplicare uniforma a rujului.

Pensula pentru sprancene
Permite ordonarea si modelarea sprancenelor. Este special facuta pentru a finisa partea groasa a sprancenei cat si partea subtire a acesteia.

Pensula pentru gene
Pensula speciala pentru gene seamana cu cea de rimel. Are rolul de a aplica rimelul sau, dupa aplicarea acestuia de a-l separa, de a curba genele sau chiar de a elimina surplusul de rimel.

Pensula de pieptanare
Este prevazuta cu doua tipuri de piepteni: unul des si unul rar. Are rolul de a modela sprancenele, de a le da forma dorita.

Pensula evantai
Este folosita pentru a aplica pudra, fardul de obraz, pentru a elimina surplusul fardului de ochi si pentru a uniformiza. Este nelipsita din trusa.

Articol de: Sidonia Petrescu


Cei care au citit acest articol au mai citit si....