CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Articole publicate / Cat de natural?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2278 Publicat la data: 2009-02-23 Autor: Coralia Anghel

Cat de natural?

Auzim peste tot in ultimul timp "produs natural, organic, vegetal". 


Ni se recomanda sa folosim produsele naturale deoarece sunt mai sanatoase. Voi incerca sa va explic ce inseamna acest lucru pentru produsele cosmetice.

Un produs natural ar trebui sa se afle in starea sa originala, fara sa fi suferit prelucrari, transformari sau modificari chimice. Etichetele sau ambalajele majoritatii produselor cosmetice contin specificatii despre baza naturala dar cum ramane cu ceilalti compusi greu de pronuntat?

Organic desemneaza absenta pesticidelor din ingrediente. "Organic certificat" este o denumire care certifica ca produsele au fost testate si chiar respecta normele in vigoare privind ingredientele. Pentru ca un produs sa fie 100% natural inseamna sa reziste foarte putin, sa fie distrus de bacterii iar continutul sa se altereze.

A nu reprezenta un pericol pentru utilizatori inseamna a folosi conservanti ca ingrediente necesare ale compozitiei chimice. Ca orice produs cosmetic, acesta contine apa si anumite ingrediente care se presupune ca ofera conditiile necesare dezvoltarii bacteriilor.

Rolul conservantilor este de a preveni raspandirea bacteriilor si implicit producerea unor reactii adverse asupra consumatorilor. Din pacate nu exista conservanti naturali. Se creaza o adevarata confuzie cand se pretinde ca un produs este 100% natural. Acesta are, de fapt, o baza naturala compusa din uleiuri esentiale care provin din plante sau esente florale si conservanti prevazuti de Ministerul Sanatatii.

Mai trebuie retinut ca un produs cu baza naturala care provine dintr-o esenta naturala nu inseamna eficacitate, ba mai mult, uleiurile esentiale sunt cunoscute ca provoaca alergii indiferent daca pe produs este notat termenul "hipoalergic". Acest lucru inseamna ca exista sanse foarte mici ca respectivul produs sa provoace alergii, dar nu este imposibil.

Un avantaj in folosirea produselor cosmetice naturale este acela ca se contribuie la pastrarea curata a mediului ambiant; adica plantele utilizate provin din culturi ecologice, atent selectionate si cultivate, fara a utiliza pesticide sau ingrasaminte artificiale.

Exista si aici un risc si anume, plantele sunt cultivate in tarile subdezvoltate care nu prezinta certificare biologica. Astfel, aveti grija sa verificati tara de provenienta cand achizitionati produse cosmetice si incurajati folosirea celor naturale pentru un mediu inconjurator mai sanatos!

Articol de: Coralia Anghel


Cei care au citit acest articol au mai citit si....