Garnituri
Cartofi copti de doua ori
Timp de preparare: 50 de minute (complexitate redusa) Ingrediente: cartofi de marimea unui pumn;slanina afumata;cascaval;unt;lapte;ceapa verde;sare, piper. Mod de preparare: - cartofii bine spalati se baga la copt in cuptor;- intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pana devine crocanta, se scoate afara din tigaie, iar in unsoarea formata se caleste putina ceapa verde;- cand cartofii sunt copti pe jumatate se scot si la fiecare cartof se taie pe lungime un capac;- se scobeste miezul cu o lingurita (cu atentie sa nu se rupa coaja), apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure (piureul se face cat timp cartofii sunt fierbinti!);- se adauga slanina prajita, ceapa verde, sare, piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie;- deasupra se presara cascaval, dupa care cartofii se dau din…
Legume la cuptor
Este o garnitura inspirata din celebra mancare franceza Ratatouille. Se potriveste langa orice carne la gratar, dar in post poate fi servita si ca fel principal doar cu paine prajita, sau langa un bol cu paste sau orez. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 vinete mici 2 ardei rosii 1 ceapa 10 rosii cherry 6 linguri ulei de masline 1 lingurita ierburi Provence 1 lingurita boia dulce 4 - 5 catei de usturoi 1/4 legatura patrunjel sare, piper Modul de preparare: - taiati dovleceii si vinetele rondele groase de un deget; daca rondelele de vinetele sunt mai mari le puteti taia in doua, apoi taiati ardeii in felii groase, ceapa o curatati si o taiati in 6; presarati sare si piper peste legume, amestecati bine si apoi turnati 2 linguri de ulei si amestecati pana toate sunt bine acoperite; -…