Garnituri / Cartofi copti de doua ori
Timp de preparare:
50 de minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
cartofi de marimea unui pumn;
slanina afumata;
cascaval;
unt;
lapte;
ceapa verde;
sare, piper.
Mod de preparare:
- cartofii bine spalati se baga la copt in cuptor;
- intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pana devine crocanta, se scoate afara din tigaie, iar in unsoarea formata se caleste putina ceapa verde;
- cand cartofii sunt copti pe jumatate se scot si la fiecare cartof se taie pe lungime un capac;
- se scobeste miezul cu o lingurita (cu atentie sa nu se rupa coaja), apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure (piureul se face cat timp cartofii sunt fierbinti!);
- se adauga slanina prajita, ceapa verde, sare, piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie;
- deasupra se presara cascaval, dupa care cartofii se dau din nou la cuptor pana cascavalul se rumeneste putin.
Recomandare:
se serveste drept garnitura - langa gratar sau alte preparate din carne.
Articol de: Saloane.ro