Aperitive
Ciupercute cu maioneza
Fiind usor de preparat, ciupercile cu maioneza sunt un aperitiv cu mare trecere datorita gustului deosebit, pus in evidenta de verdeturi aromate. Ingredinete: 1 kg ciupercisare250 - 300 g maioneza100 - 150 ml smantana groasamararpatrunjelputina zeama de lamaie Mod de preparare: - se curata mai intai ciupercile, apoi se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec;- dupa ce se inmoaie bine, se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca;- maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, putina zeama de lamaie si mustar, ca sa fie mai picanta;- pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse;- salata se aseaza…
Rulouri cu somon afumat
Este un aperitiv foarte usor de preparat, de impact si extrem de delicios. Timp de preparare: 15 - 20 de minute (complexitate redusa) Ingrediente: 6 clatite6 felii de somon afumat150 g crema de branza (branza de vaci sau telemea putin sarata)1 lingura suc de lamaie3 linguri marar tocatsarepiper Mod de preparare: - se fac clatitele din aluat putin mai gros ca de obicei, in care se pun cimbru, putin busuioc, piper si putin suc de rosii;- amestecam branza cu mararul tocat, piper, suc lamaie si sare;- asezam o clatita pe farfurie si intindem un strat subtire de branza;- asezam deasupra somon cat sa acopere aproximativ toata clatita si apoi o rulam.Taiem clatita in sase bucati, punem o felie de lamaie si le prindem cu scobitori. Repetam procesul cu celelalte clatite.