Aperitive / Ciupercute cu maioneza
Fiind usor de preparat, ciupercile cu maioneza sunt un aperitiv cu mare trecere datorita gustului deosebit, pus in evidenta de verdeturi aromate.
Ingredinete:
1 kg ciuperci
sare
250 - 300 g maioneza
100 - 150 ml smantana groasa
marar
patrunjel
putina zeama de lamaie
Mod de preparare:
- se curata mai intai ciupercile, apoi se fierb acoperite circa 30 minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec;
- dupa ce se inmoaie bine, se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca;
- maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, putina zeama de lamaie si mustar, ca sa fie mai picanta;
- pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse;
- salata se aseaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
Articol de: Alexandra B.