CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Cum ne gasim un serviciu bine platit

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1550 Publicat la data: 2008-04-03 Autor: Saloane.ro

Cum ne gasim un serviciu bine platit

Este dificil in ziua de azi sa-ti gasesti singur o slujba, mai ales la o firma importanta, daca salariul este cel care te motiveaza. Nu sunt de ajuns studiile in domeniul ales, acestea sunt de la sine intelese. Poate chiar mai folositoare sunt imaginea, modul in care va prezentati si, bineinteles, experienta acumulata.

Stiti cum li se inoculeaza inca din frageda pruncie copiilor americani ca pot ajunge orice isi doresc, chiar si presedinte? Asta fiindca increderea in propriile forte este cheia fermecata care deschide orice usa, alaturi de dorinta de a lucra in acel domeniu.

INARMATI-VA CU RABDARE

Dupa ce ati ales firmele la care v-ati place sa munciti, faceti-va o scrisoare de intentie potrivita pentru fiecare angajator in parte (in functie de cerintele acestuia) si un CV in care ati pus accent pe experienta si studiile care va pun in valoare si corespund  dorintelor angajatorului. Trimiteti-le cat mai multor firme, deoarece veti primi, in medie, 3 raspunsuri la 50 de oferte la care ati participat. Daca nu sunteti chemati la interviu nici dupa 50 de aplicatii, se presupune ca este ceva in neregula cu CV sau/si scrisoarea de intentie si trebuie sa apelati la o firma de resurse umane care sa va invete cum sa va prezentati intr-o lumina cat mai favorabila, incepand de la realizarea CV-ului si terminand cu pregatirea psihica pentru interviu.

INTERVIUL - PROBA DE FOC

Daca ai fost convocat la un interviu, aceasta inseamna ca atat scrisoarea ta de intentie cat si CV-ul tau au atras atentia angajatorului iar acesta considera ca meriti o sansa de a demonstra ca esti omul potrivit pentru postul respectiv. Se presupune faptul ca ai fost selectat dintre multi alti candidati si ar fi bine sa inveti sa apreciezi aceasta ocazie care ti se ofera. Profita pe cat posibil de experienta pe care o vei capata ca urmare a interviului.

Tipuri de interviuri - Exista mai multe tipuri de interviuri de angajare la un loc de munca. Daca are loc un interviu „de unul la unul” s-a stabilit deja ca solicitantul are abilitatile si studiile necesare pentru locul de munca respectiv.

Prin acest tip de interviu, angajatorul doreste sa cunoasca, in plus, daca si in ce masura esti potrivit cu firma si departamentul unde urmeaza a fi angajat. Solicitantul care este invitat la interviu „de unul la unul” nu trebuie sa uite ca scopul lui este de a stabili un raport cu cel care ia interviul si de a arata ca el are calificarea necesara de care are nevoie firma respectiva. Este cea mai des intalnita forma de intervievare si dureaza intre 30 de minute si o ora. Atmosfera este de cele mai multe ori degajata, de obicei are loc stand in fotolii si nu in spatele unui birou care ar da o nota de agresivitate accentuand si mai mult diferentele de statut si astfel ar ingreuna comunicarea. 
Acest tip de interviu se leaga strans de interviul bazat pe „competente”, cand angajatorul cauta dovezi ale abilitatilor si competentelor tale - organizare, spirit de conducere, capacitati de comunicare, capacitatea de a lucra in echipa s. a. Tot ceea ce iti ramane este sa le dai aceste dovezi; chiar daca acestea se regasesc in CV-ul si scrisoarea ta de intentie, este bine sa le reamintesti.

Interviul „in grup” presupune participarea mai multor interlocutori la selectie, pana la cinci examinatori (de obicei sunt trei) care reprezinta departamente diferite ale firmei angajatoare si ei vor pune intrebari din domeniul lor de activitate. Daca te vei afla intr-o astfel de situatie va trebuie in primul rand sa adresezi raspunsul celui care ti-a pus intrebarea dar sa nu uiti de ceilalti; uita-te din cand in cand la ei si adreseaza-le un zambet, vei destinde atmosfera si iti vei crea o imagine pozitiva.

Interviul prin telefon - Desi nu este foarte des intalnit si nici nu reprezinta maxima garantie pe care o poate da, acesta totusi este uzual in unele firme. Daca totusi ti se intampla sa te afli la un interviu care se desfasoara la telefon imagineaza-ti ca te afli in aceeasi camera cu interlocutorul, il ai in fata ta si totul decurge in mod normal ca la un interviu obisnuit. Fa toate lucrurile pe care le-ai face daca interviul s-ar desfasura in biroul lui: aseaza-te confortabil, relaxeaza-te, fii energic, manifesta-ti entuziamul, accentueaza cuvintele, zambeste din cand in cand.

Inainte de merge la un interviu este bine sa fii pregatit… - Ca inainte de orice examen pe care trebuie sa-l sustii trebuie sa fii pregatit atat din punct de vedere al cunostintelor dar si sa fii stapan pe tine. Cel mai important este sa-ti pregatesti atitudinea. Fii optimist si ai incredere in fortele tale, concentreaza-te asupra trasaturilor tale pozitive si a realizarilor tale. Gandeste-te ca te intervieveaza doar daca te iau in serios. Reconsidera-ti punctele tari si aminteste-ti de succesele tale de pana acum. Daca tu crezi in tine vor crede si ei. Traieste succesul pe care il vei avea. Asculta-te cu convingere, vizualizeaza aerul de incredere in sine pe care il degaja personalitatea ta. Daca tu crezi in tine vor crede si ei.

Inainte de a ajunge la interviu incearca sa obtii cat mai multe informatii despre firma si locul de munca oferit. Pentru a face asta ia legatura cu un angajat al firmei sau contacteaza secretara. Poti cere o prezentare a firmei si chiar mai multe informatii care ti-ar putea fi utile la interviu:
- Este o firma regionala, nationala sau internationala?
- Cati angajati are?
- Ce produse/servicii ofera pe piata?
- Care este modul de functionare al firmei?
- Care este titulatura exacta a postului pentru care candidezi?
- Care sunt responsabilitatile acestui post?
- Care este numele si titlul persoanei care va desfasura interviul?
- Care sunt trasaturile sale de caracter?
- Ce asteptari are de la un candidat?
Daca firma este una mica nu vei avea prea multe sanse de reusita dar poti incerca sa gasesti o miniprezentare a acesteia.
Cel care ia interviul va lua in considerare interesul si motivatia celui care solicita pozitia respectiva pentru problemele firmei de aceea iti va explica care sunt nevoile actuale ale firmei. Tu trebuie sa descoperi cat mai multe informatii cheie pentru firma. Astfel de informatii poti obtine si prin intermediul Internetului:
 - Locul unde se afla amplasata firma;
- Serviciile oferite de firma;- Clientii pe care ii are firma;- Istoria firmei;- Politica acesteia;
- Stiri recente despre eficienta acesteia.

IMAGINEA CONTEAZA

Ai grija cum iti alegi imbracamintea! - Aspectul exterior conteaza! El demonstreaza nivelul de intelegere al culturii in care va trebui sa-ti desfasori activitatea si gradul de adaptare la cerintele firmei. Va trebui sa-l consideri pe intervievator ca pe un client al tau. Tinuta vestimentara trebuie sa fie adecvata locului de munca. Daca te vei imbraca in costum pentru o slujba care cere activitate manuala atunci vei da impresia ca pretentiile tale depasesc conditiile de munca pe care ti le poate oferi firma. Daca soliciti un loc de munca unde se desfasoara activitati de lucru cu publicul, cu clientii atunci ar trebui sa-ti reconsideri atitudinea si sa imbraci un costum. Este recomandata imbracamintea sobra dar nu austera. In orice situatia este bine sa fii imbracat profesional si confortabil. Prezenta vizuala poate conta foarte mult pentru prima impresia. Asa ca ai grija!

Pentru femei ar fi recomandabil sa imbrace un costum clasic, sa poarte pantofi cat mai simpli, sa fie moderata cu machiajul, fara prea multe bijuterii si sa aiba un aspect ingrijit.

Pentru barbati ar fi potrivit un costum si o cravata conservatoare si sa aiba un aspect ingrijit (proaspat ras, pantofi lustruiti).

REPETATI IN FATA OGLINZII

Ca un actor care invata un rol, caci ce altceva este un interviu decat un rol in care spunem ce vrea angajatorul sa auda, este bine sa faceti cateva repetitii inainte. Rugati-va prietenii sa va puna intrebari sau daca nu-i aveti, repetati singuri, in fata oglinzii.

Petru a combate stresul de dinainte de interviu, pregateste-te psihic! - Cu o zi inainte pregateste tot ce vei avea nevoie a doua zi (haine, mapa cu documentele necesare, copia dupa cartea de munca etc. ). Dar mai ales recapituleaza informatiile pe care le-ai dobandit referitoare la firma angajatoare, reciteste anuntul ca sa-ti reamintesti aspectele importante si exerseaza subiectul pe care-l vei avea a doua zi de dezbatut. Cu cat vei stapani mai bine rolul de candidat ideal cu atat vei avea mai multe sanse. Exerseaza raspunsurile la eventuale intrebari ale angajatorului. Revezi intrebarile pe care ai putea sa le pui angajatorului si cel mai important fa o „repetitie” a interviului cu o persoana apropiata care trebuie sa fie sincera si obiectiva. Ai grija sa ai un bloc-notes si ceva de scris si sa ai la indemana numele persoanei pe care o vei intalni, adresa unde se va desfasura interviul, numarul de telefon al acestuia si traseul pe care-l vei parcurge a doua zi. Pregateste bani suficienti pentru cheltuieli neprevazute si dormi bine in noaptea dinaintea interviului.

ZIUA CEA MARE A SOSIT

Ce ar trebui sa faci pentru a crea o buna impresie:
 - Fii punctual! Cel care va lua interviul va interpreta punctualitatea ca o dovada a seriozitatii, a profesionalismului si a dorintei solicitantului de a se angaja. Daca poti vino cu zece minute inainte si reciteste-ti notitele pe care le-ai pregatit. Ia contact cu locul unde se va desfasura interviul, obisnuieste-te cu el si incearca sa te relaxezi.
 - Fii pozitiv! Incearca sa fii amabil cu toata lumea, fa-i sa se simta confortabil, zambeste. Raspunde la mana intinsa de cel care ia interviul si strange-o cu fermitate. Arata ca ai o atitudine profesionala.
 - Fii relaxat! Interviul este o conversatie nu un interogatoriu. Si cel din fata ta vrea sa faca o impresie buna. Stai de vorba cu el, nu te indeparta de la subiect, fa precizari daca ti se cer.
 - Fii increzator in fortele tale! Raspunde la intrebari cu voce clara si priveste in ochi intervievatorul. Fii atent si entuziast !
 - Nu fa comentarii negative la adresa fostilor angajatori! Vei crea o impresie negativa si nu vor mai avea incredere in ceea ce spui.
 - Asculta ce ti se spune! Comunicarea implica doi parteneri. Daca vei vorbi mult nu vei mai observa ce este important pentru angajator.
 - Reflecta inainte de a raspunde la o intrebare!
 - Pune intrebari, daca nu ai un raspuns pregatit. Atunci cand nu esti sigur de raspunsul pe care trebuie sa-l dai, poti raspunde, in replica, punand o intrebare. Daca de exemplu esti intrebat care este salariul pe care il doresti poti raspunde „Da este o intrebare buna insa cat ati plati pentru cel mai bun candidat?
 - Pune intrebarile pregatite de acasa! Ele trebuie sa reflecte orice informatii despre firma, loc de munca, responsabilitatii raportate la pozitia pe care o doresti in firma respectiva.
 - Nu pune intrebari care pot provoca suspiciuni! Daca vei intreba de exemplu „Se fac delegari in tara, sunt absolut necesare?” Atunci intervievatorul va crede ca nu este de dorit sa te trimita intr-o delegatie. Prea multe intrebari legate de concediu de odihna il vor face pe angajator sa creada ca este un interes mult prea mare pentru zilele libere platite de firma. Va trebui sa explici motivul pentru care pui o astfel de intrebare.

- Convinge-l pe intervievator ca iti doresti postul respectiv! Spune-i ce ai putea face pentru a veni in intampinarea nevoilor firmei sau ofera detalii despre cum ai procedat la locurile de munca anterioare pentru a creste eficienta firmei. Iti poti exprima dorinta de a ocupa postul respectiv si punand intrebari despre responsabilitatile care iti vor reveni, cu cine vei lucra, cui ii vei raporta rezultatele obtinute s. a. m. d.
 - Evita „limbajul trupului”! Verifica-ti pozitia in mod regulat, nu oferi mesaje false din partea ta si mai ales controleaza-ti nervozitatea sau tensiunea: muscatul buzelor, atingerea fetei, zambete fortate, balansarea picioarelor, evitarea contactului vizual, pocnitul degetelor, framantatul mainilor. Daca esti timid incearca sa-ti controlezi emotiile vorbind mai tare, sustinand contactul vizual, respirand adanc, imaginandu-ti situatii relaxante etc.
 - Fii sincer cu tine! Cei care te intervieveaza nu vor sa te verifice decat daca te suspecteaza de neseriozitate sau de „inflorituri”. Evita raspunsurile ipotetice, fa-le cat se poate de adevarate!
 - Nu insista asupra greselilor tale sau a indoielilor tale! Cei din fata ta vor fi tentati sa adopte aceeasi atitudine. Nu-ti fa griji ca nu vei apuca sa spui totul, vei avea ocazia mai tarziu!
 - Evita raspunsurile prea scurte! Dupa un sir de astfel de raspunsuri atentia intervievatorului se va muta de la ceea ce spui tu la ceea ce te va intreba el. Insa in aceeasi masura fereste-te de raspunsuri prea lungi care ar putea sa plictiseasca.
 - Nu aminti nume ale unor cunostinte cu influenta! Este putin probabil ca cei care te intervieveaza sa fie impresionati ca il cunosti pe directorul executiv al firmei; prestigiul si statutul social sunt motive neadecvate in solicitarea unei slujbe.
 - Exemplifica ceea ce spui! Doar asa angajatorii se vor convinge ca intr-adevar te caracterizeaza cele spuse.
 -Fii entuziast! Invioreaza-ti raspunsurile cu afirmatii de genul „imi place mult sa…”
 - Nu intra in panica daca ai ezitari sau gresesti! Acesta este un interviu si este firesc sa ti se intample! Raspunsurile pregatite, fara nici o ezitare par de regula false.

INTERVIURI ESUATE

Nu va faceti sange rau daca la primele interviuri aveti emotii atat de mari ca nu puteti raspunde decat da sau nu la intrebari. Cu cat veti participa la mai multe interviuri, cu atat emotiile vor dispare mai repede. Considerati fiecare interviu esuat ca pe un lucru folositor, din care sa trageti invatamintele necesare: recapitulati greselile facute, ca sa nu le mai repetati. Veti fi mult mai constienti de valoarea voastra si nici un intervievator nu va va mai surprinde cu intrebari la care sa nu stiti ce sa raspundeti. Fiti naturali, zambitori, in definitiv- e si maine o zi!   

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....