CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Interviul la angajare - şase greşeli de evitat la interviu

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2584 Publicat la data: 2008-03-06 Autor: Saloane.ro

Interviul la angajare - şase greşeli de evitat la interviu

Oricine are nevoie să ştie cum poate pune întrebările corecte şi cum poate oferi cele mai bune răspunsuri la un interviu. Dar la fel de important este să ştiţi ce alte greşeli să evitaţi pe parcursul discuţiei. Lista de mai jos se bazează pe experienţa mea de 30 de ani ca Manager de recrutare precum şi pe conversaţiile purtate cu mulţi dintre colegii mei, de-a lungul timpului. Iată aşadar care sunt cele mai întâlnite greşeli la interviuri:

Aceste scăpări vor pune serios pe gânduri orice Manager de recrutare şi pot să vă scoată uşor din cursa pentru obţinerea postului visat. Vă rog să le studiaţi corespunzător şi să încercaţi cu orice chip să le evitaţi.

NU VORBIŢI PREA MULT

Cei mai mulţi dintre managerii de recrutare pe care-i cunosc, incluzându-mă, consideră această chestiune ca fiind printre primele de pe lista celor neadmişi. Ca regulă generală, n-ar trebui să vorbiţi mai mult de jumătate din timpul alocat întrevederii, iar o treime din timp ar fi ideal. Extrâgeţi-vă indiciile din întrebările adresate de manager şi asultaţi cât mai mult se poate. Răspunsurile d-voastră vor fi mult mai bune. O cale de a-l determina pe managerul de recrutare să vorbescă mai mult ar fi să-i puneţi întrebări deja pregătite (aveţi câteva întrebări pregătite, sper)

Fapt real: Ceva timp în urmă, am făcut parte dintr-o echipă de patru persoane ce intervieva un candidat pentru o poziţie ce presupunea acordarea de suport tehnic. Alocasem 45 de minute interviului şi de fapt a durat mai mult de o oră jumate. În timpul interviului, de fiecare dată când adresam o întrebare, răspunsul candidatului dura minute bune, întru-cât divaga mult şi oferea la fiecare pas detalii lipsite de importanţă. Ajunsesem la punctul în care toţi membrii comisiei se izolaseră în tăcere, rotindu-şi unii la alţii ochii în semn de exasperare deoarece această persoană nu se oprea din vorbit. A trebuit să punem capât interviului fără să fi putut adresa toate întrebările pentru că altfel am fi intrat în criză de timp.. plus că eram extenuaţi. Inutil să mai spun că acest candidat nu a fost luat în considerare pentru ocuparea postului.

NU VĂ INFORMAŢI ASUPRA COMPANIEI

O greşeală majoră constă în lipsa informaţiilor privind compania unde aplicaţi. Piaţa locurilor de muncă este astăzi foarte competitivă şi dacă nu aţi obţinut toate informaţiile nu vă veţi putea relaţiona calificările la fel de bine ca cineva care s-a pregătit. Cu abundenţa de informaţie care se găseşte cu uşurinţă pe Internet, nu există scuze pentru lipsa informaţiilor despre compania în care mergeţi. Răspunsurile d-voastră şi întrebările pe care le veţi adresa ar creea o impresie mai bună dacă ar demonstra că ştiţi despre ce este vorba.

NU-I VORBIŢI DE RĂU PE FOŞTII ANGAJATORI

Vecha zicală „Dacă nu puteţi spune ceva de bine, atunci nu vorbiţi deloc” se aplică în special pe parcursul interviului. Dacă îi vorbiţi de rău pe foştii angajatori, veţi folosi aceeaşi termeni şi când vă veţi referi la noua companie. În consecinţă nu doresc să devin noul d-voastră angajator.

NU AFIŞAŢI O „ATITUDINE”

O atitudine negativă sau arogantă se poate observa destul de des la interviuri. Uneori e o consecinţă a faptului că mulţi candidaţi încearcă din răsputeri să demonstreze că sunt capabili, că sunt cei mai potriviţi pentru post. Un truc pe care vi-l sugerez este să nu staţi cu braţele încrucişate în timpul interviului, pentru că această atitudine este adesea interpretată ca fiind defensivă sau arogantă. Este important să vă amintiţi că un Manager de recrutare va oferi postul canditatului cu cea mai bună calificare pe care l-a plăcut. Dacă vă prezentaţi la interviu cu acest tip de atitudine cum credeţi că pot ajunge să vă plac?

NU PURTAŢI HAINE NEPOTRIVITE OCAZIEI

Deşi sfaturile privind felul în care este indicat să ne îmbrăcam la interviuri nu fac parte din scopul pe care şi l-a propus acest articol, vă pot spune că există multe pagini de internet care au ca subiect tocmai această problemă. Ar trebui să le citiţi. Chiar dacă urmaţi acele sfaturi, tot trebuie să vă folosiţi bunul simţ pentru a vă îmbrăca potrivit (fără culori ţipătoare, fără blugi, şi fără şlapi, etc)

O alt caz real: Am intervievat o dată un candidat ce aplica pentru o poziţie de marketing. Avea calificări bune pe Cv şi s-a dovedit convingător şi în discurs. Problema era că se îmbrăcase complet în negru: haină, cămaşă, cravată, pantaloni şi pantofi negri. Şi încă ceva: n-a zâmbit nici măcar o dată. Trăiam sub impresia că intervievam un candidat pentru Pompe Funebre. Nu puteam să mi-l închipui în faţa clienţilor noştri aşa încât am renunţat la un, de altfel, candidat bine calificat.

NU PUNEŢI ÎNTREBĂRI GREŞITE

Este o adevărată încercare la interviu, pentru Managerul de recrutare să primească întrebări despre salariu, vacanţe, beneficii, etc. Este de prost gust să pui întrebări de asemenea natură la o discuţie de acest gen. Întrebările d-voastră trebuie să aibă în vedere poziţia pentru care aplicaţi. În plus, dacă v-aţi fi interesat cu privire la postul pentru care aplicaţi şi aţi fi făcut investigaţiile necesare, aţi fi alta dacă nu salariu măcar alte informaţii cu privire la acordarea de beneficii.

Sursa: www.graduatejobs.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....