CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Trei idei pentru dezvoltarea ta profesionala

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1573 Publicat la data: 2008-03-04 Autor: Saloane.ro

Trei idei pentru dezvoltarea ta profesionala

Ce ar trebui sa faci mai intai: sa mergi la un curs, sa citesti o carte, sa faci un MBA? Ce anume te-ar ajuta la dezvoltarea ta profesionala?

3000 de top manageri din firme multinationale din diferite continente au fost intrebati care sunt metodele care i-au ajutat sa se dezvolte cel mai mult. Printre primele mentionate au fost un job provocator, un sef care mi-a fost si coach si discutiile cu colegii.

Haideti sa le analizam pe rand sa vedem cum putem beneficia noi de aceste abordari chiar acum!

Un job provocator

Nu demult se facuse un studiu din care a rezultat ca in timp ce 85% din romani isi doresc un salariu mai bun, doar 5% isi doresc si responsabilitati mai mari. Nu este de mirare ca acesti 5% deseori au un venit aproape cat cei 85% impreuna.

Mai multe responsabilitati este indiciul pe care il vei cauta pentru a gasi job-ul provocator care sa te ajute sa te dezvolti. Daca faci ceva care te tine in zona ta de confort, unde nu trebuie sa faci mai nimic nou, unde nu iti este frica niciodata, inseamna ca nu esti intr-un job provocator.

Am auzit un citat care descrie perfect job-ul provocator cu mai multe responsabilitati: “Ca sa fii sigur ca te dezvolti continuu trebuie sa faci lucruri de care sa iti fie frica cel putin o data pe saptamana”

Cum putem obtine un job provocator cu mai multe responsabiliti? Iata cateva idei pe care le puteti pune in actiune imediat:
- Cauta companiile in dezvoltare, care sunt pe locul 3, 4 sau 5 in industria in care activeaza. Acestea sunt dispuse sa investeasca si deseori iti dau o libertate mai mare in actiune si decizie.
- Cauta job-uri cu responsabilitati mai mari decat cele pe care le ai in prezent. Acestea se ascund de fapt in spatele unor proiecte mari, a unor job-uri de care se feresc majoritatea profesionistilor pentru ca implica fie sindicate, fie o lipsa de resurse, fie o companie fara o reputatie solida pe piata etc.
- Evita sa cauti sa fii platit corespunzator cu responsabilitatile pe care le vei avea. Nu uita ca si compania risca cu tine daca iti da increderea sa preiei un job cu responsabilitati mai mari decat ai avut in trecut. Compensarea ta va fi de fapt dezvoltarea profesionala si personala de care vei beneficia. Ulterior ti se vor deschide nenumarate usi si ocazii de a fi promovat.

Atentie! Un job provocator nu inseamna ca trebuie sa va angajati in cea mai slaba companie din industrie, cu cele mai slabe conditii de lucru si cel mai slab management, cu toate ca si asta ar putea sa fie o strategie.

Un sef care sa fie si coach

Probabil cel mai greu pas de realizat este acesta. De ce? Pentru ca este destul de greu sa aflam informatii despre viitorul nostru sef in faza de prospectare a locurilor de munca sau in faza de interviu.

Un sef care sa fie si coach presupune un comportament special care se gaseste intr-o mai mare proportie in companii multinationale (insa nu neaparat), in companii tinere unde managementul este sub 35 de ani sau, din intamplare, in companiile care sunt create de o persoana cu viziune si valori care sa sprijine o astfel de abordare.

Haideti sa vedem ce comportament ar trebui sa observam si sa cautam in seful sau colegul nostru astfel incat ea sau el sa fie un coach.

In primul rand, asculta atent ce spune angajatul pentru a intelege complet problema inainte sa-si dea ea sau el cu parerea. Mai mult, intreaba cum vrei tu sa procedezi intr-o situatie anume inainte de a-si spune parerea. Isi face timp sa stea de vorba cu tine pentru a-ti explica cum vede lucrurile astfel incat sa intelegi, pe langa ceea ce faci si cum si de ce sa faci asa. Desigur, este o persoana care isi merita pozitia pentru ca a obtinut si continua sa obtina rezultate si nu pentru alte motive. Nu in ultimul rand, pune multe intrebari care te forteaza sa gasesti atat cele mai bune solutii, cat si pe tine insuti/insati.

Cum putem observa acest profil? Avem la indemana urmatoarele intrebari care ne vor ajuta inca din faza de candidat:

• pe cine cunosc deja care imi poate fi coach?
• ce intrebari pot pune in interviu astfel incat sa cunosc cat mai bine viitorul sef in acest job?
• de la cine pot cere referinte eu astfel incat sa cunosc stilul de management din compania respectiva?

Partea buna este ca seful care sa ne fie coach poate sa fie un rol jucat si de un coleg. Acest coleg poate avea mai multa experienta decat noi sau pur si simplu poate fi o persoana care stie sa asculte si sa puna intrebari. Bill Gates l-a avut pe Paul Allen. Walt Disney l-a avut pe fratele sau Roy Disney.

Acest aspect ne introduce deja cea de a treia abordare pentru dezvoltarea noastra: discutiile cu colegii.

Atentie! Aceasta abordare nu include barfa sau critica neconstructiva care nu conduc la o concluzie benefica care sa ne dea puterea si controlul situatiei.

Discutiile cu colegii care ne ajuta sa ne dezvoltam includ urmatoarele situatii:
• schimburi de opinie cu scopul de a analiza cauza unei probleme tehnice
• schimbul de idei cu scopul de a genera solutii noi la probleme identificate
• schimbul de idei cu scopul de a preintimpina eventuale probleme in viitor si pentru a genera cele mai bune solutii pentru a le evita sau rezolva din avans.

Cu o astfel de abordare ne putem asigura dezvoltarea profesionala in mod accelerat asa cum cei mai buni manageri deja au confirmat ca ei au beneficiat de o astfel de abordare. Mai mult decat atat, cu o astfel de abordare veti face parte din cei 5% care se diferentiaza foarte clar de restul concurentei in forta de munca.

Succes!

Sursa: www.ejobs.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....