CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Da un click pentru paradisul unei femei ( da un click si spune “spa” stresului)

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1905 Publicat la data: 2010-06-09 Autor: Saloane.ro

Da un click pentru paradisul unei femei ( da un click si spune “spa” stresului)

Se spune ca termenul ?spa? vine de la verbul latin ?spagere? ? a turna inainte. Spa se refera la activitatea terapeutica de eliberare a stresului acumulat, tratament imotriva imbatranirii, de mobilitate, cosmetic.

Pe la 500 i.H. Herodot povestea de existenta bailor publice grecesti. Agrippa lanseaza moda ?thermae?-lor. La simplele bazine cu apa termala sau sarata s-au adaugat ulterior baile cu abur, masajele si bucataria fina.

Rutina spa-ului de astazi e in mare masura cea din acele vremuri: exercitii fizice de incalzire, deplasarea in camere din ce in ce mai calde, in fiecare din ele administrandu-se un alt tratament ? bai, bai de namol, ungerea cu diverse uleiuri, parfumuri, masaje. Finalul este scaldarea ?rituala? in bazinul cu apa rece ( ?frigidarium?) asortat cu o dupa-amiaza petrecuta alaturi de prieteni sau relaxare intr-un fotoliu comod in biblioteca. Zgomote ambientale( susurul izvorului, ciripitul pasarilor), muzica de camera, culori calde, mirosuri imbietoare, lumina difuza induc relaxare si stare de bine. Terapii calde cu impachetari de alge marine si parafine aromate (parafina si namol marin, parafina si argila verde) ajuta la subtierea siluetei noastre, eliminarea toxinelor, slabirea in zonele afectate de celulita, tonifica, hidrateaza si catifeleaza pielea.

Un centru spa are printre multitudinea de servicii oferite special si terapia facuta in scop de detoxifiere si revitalizare a organismului. Terapia incepe cu efolierea pe tot corpul cu un amestec de alge japoneze, mei, frisca, susan, amestec bogat in vitaminele A,E si D si antioxidanti care inlatura celulele moarte si impuritatile de pe piele.
Peelingul regenerant antiimbatranire reda stralucirea si elasticitatea pielii.. Un masaj cu unt de germeni de grau, sofran, maghiran si lavanda incheie ceremonia . Rasfat pentru fiecare micron de tegument si neuron stresat.

Odata ce pasesti dincolo de usa, cu siguranta viata nu va mai fi la fel. Civilizatia spa-ului incearca sa compenseze existenta noastra cenusie intre ziduri de beton si sticla, sa ne readuca pentru cateva ore paradisul pierdut al naturii inghesuite in gradini botanice si zoologice, in insectarele, ierbarele si vitrinele muzeelor de istoria naturii.

Avem o? existenta impartita intre scaunul de la birou, ambreiaj, cosul de la supermarket, patul cu saltea ortopedica.
Spa-ul modern are solutii pentru orice situatie; cand ambinata, uleiurile, germenii sunt insuficiente, echipamentele beauty trateaza celulita indiferent de stadiul in care se afla, estompeaza vergeturile in proportie de 60-70%, inlocuiesc orele de fitness intensiv.

Un click , nimic mai mult ne desparte astazi de imbaierea in ?ape de sanatate? sau ?sanus per aquam? ( ?sanatete prin apa?, o posibila explicatie pentru provenienta ?spa?) in varianta ei moderna de imbinare a utilului cu placutul.

Articol de Antuza Banu

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....