CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Ghid de prim ajutor pentru vacanţă

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1356 Publicat la data: 2008-07-30 Autor: Saloane.ro

Ghid de prim ajutor pentru vacanţă

Iritaţiile cauzate de căldură şi transpiraţie în exces pot fi combătute prin duşuri repetate şi aplicarea de loţiuni pe bază de calamină

O zi perfectă de vacanţă poate fi distrusă dacă nu ştim cum să combatem micile probleme de sănătate care pot apărea: de la înţepături de albine, până la arsuri solare. Arsurile solare sunt cea mai întâlnită afecţiune pe timpul verii.

1 Primul lucru care trebuie făcut atunci când apar semnele unei arsuri solare este să vă feriţi de razele ultraviolete şi să vă răcoriţi pielea cu apă, timp de zece minute. Nu folosiţi comprese cu apă foarte rece deoarece aceasta poate determina constricţia vaselor de sânge şi afectarea pielii.

În cazul în care suferiţi de arsuri mai severe vă puteţi aştepta şi la creşterea temperaturii corporale. De aceea este important să beţi cât mai multă apă şi să luaţi paracetamol pentru scăderea febrei. Aplicaţi calamină sau loţiune specială indicată după expunerea solară pe pielea arsă.

2 Starea de epuizare cauzată de temperaturile extreme apare atunci când organismul este deshidratat în urma pierderii de apă şi sare prin transpiraţie. Simptomele epuizării includ stări de ameţeală şi greaţă, oboseală accentuată, durere de cap şi crampe musculare.

În cazul în care deja suferiţi de o afecţiune, efectele epuizării cauzate de caniculă se fac simţite mult mai puternic deoarece corpul este deja deshidratat.

Ca metodă de prim ajutor întindeţi bolnavul la umbră, ridicaţi-i capul, pe un suport improvizat, şi picioarele, pentru stimularea circulaţiei sangvine. Stropiţi-i corpul cu apă rece pentru a reduce temperatura. Pentru a compensa pierderea de sare şi fluide, dizolvaţi o linguriţă de sare într-un litru de apă pentru ca bolnavul să o bea treptat.

Şi locurile cu un nivel crescut de umiditate prezintă un risc crescut în special pentru copii şi bătrâni, deoarece umiditatea reduce posibilitatea eliminării căldurii din corp.

3 Înţepăturile albinelor şi ale viespilor. Evitaţi să vă scărpinaţi în zonele unde aţi fost înţepat, deoarece puteţi înrăutăţi senzaţia de disconfort. Pulverizaţi în schimb apă de mare asupra înţepăturilor şi aplicaţi, timp de zece minute, comprese cu apă rece pentru a reduce umflăturile.

Dacă locul unde aţi fost înţepat este în zona gurii sau a gâtului, umflătura rezultată poate fi periculoasă, de aceea este indicat să apelaţi la sfatul unui medic.

4 Iritaţiile sunt cauzate de căldură şi de transpiraţia în exces. Acestea pot fi evitate cu ajutorul duşurilor repetate şi a folosirii, în zonele afectate, a loţiunilor pe bază de calamină. În acest caz este important să se evite expunerea la soare şi să se folosească haine largi, din materiale uşoare. Dacă apare senzaţia de mâncărime încercaţi să folosiţi o cremă cu conţinut redus de hidrocortizon.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....