CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Alternativa produselor cosmetice organice

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1788 Publicat la data: 2010-05-13 Autor: Saloane.ro

Alternativa produselor cosmetice organice

Industria produselor cosmetice a luat amploare o dată cu dezvoltarea tehnologiei şi modernizarea societăţii. Societatea propune modele – imagini, stiluri pe care, cei mai mulţi dintre noi, le urmăm. În timp, look-ul a devenit o preocupare zilnică şi, implicit, înfrumuseţarea cu ajutorul produselor cosmetice a câştigat teren în defavoarea modelului de frumuseţe naturală.

Dacă la început, încă din Egiptul Antic, utilizarea cosmeticelor indica apartenenţa la o anumită clasă socială, astăzi întrebuinţarea lor arată grija faţă de noi înşine, de propria imagine. Produsele cosmetice au, însă, şi rolul de a întreţine frumuseţea corpului, nu doar de a o evidenţia. De aceea trebuie să ne informăm asupra compoziţiei produselor pe care le folosim.  

Un raport al Greenpeace – organizaţie internaţonală pentru protejarea şi conservarea mediului înconjurator- trage un semnal de alarmă asupra faptului că pe piaţa europeană circulă liber 100.000 de substanţe, derivate din petrol sau din compuşi industriali, care sunt dăunătoare organismului. Toate acestea se folosesc la fabricarea diverselor produse cosmetice. Substanţele toxice sunt absorbite de piele , prin vasele limfatice, şi ajung direct în sânge, putându-se răspândi la nivelul ficatului, al rinichilor şi al creierului. Folosite în mod constant şi într-o cantitate mare, substanţele toxice din produsele cosmetice clasice pot provoca dureri de cap, boli dermatologice sau chiar tumori canceroase.

O alternativă o reprezintă produsele cosmetice organice/bio.

La fabricarea acestora sunt utilizate produse naturale cultivate organic sau crescute în zone sălbatice. Produsele cosmetice bio conţin vitamine şi antioxidanti, fiind benefice, în special, persoanelor cu pielea sensibilă.   Comparativ cu produsele clasice, procesul de fabricare al celor bio nu implică radiaţii, pesticide, îngrăşăminte chimice sau modificări genetice.

Produsele cosmetice bio nu trebuie confundate, însă, cu cele naturale.

În timp ce un produs natural poate conţine doar 2% ingrediente naturale, produsele bio au în compoziţia lor peste 90% substanţe certificate organic.
Acestea sunt autorizate de organele de control internaţionale specializate în domeniu – BDIH, COSMEBIO, ECOCERT, SOIL ASSOCIATION, OFC- care stabilesc şi garantează originea compuşilor folosiţi.

Efectele produselor cosmetic e bio nu sunt întotdeauna mai rapide decât cele ale produselor clasice, dar sunt garantate! Întâlnite într-o gamă variată, produsele organice prezintă o alternativă de întreţinere şi înfrumuseţare a corpului într-un mod natural şi sănătos.

Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....