CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Mai stiti sa jucati leapsa sau sotron? Va veti invata copiii sa joace?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3305 Publicat la data: 2010-05-10 Autor: Saloane.ro

Mai stiti sa jucati leapsa sau sotron? Va veti invata copiii sa joace?

Va mai aduceti aminte ce jocuri practicati voi in tinerete, cand nu existau calculatoare cu curse de masini si barbie dress-up? In mod cert aceste jocuri au ajutat la dezvoltarea voastra armonioasa si sanatoasa... Eu va propun sa ne amintim impreuna de jocurile copilariei noastre si sa ne invatam copiii aceste jocuri, luandu-i pe copii din fata calculatorului si a televizorului.

Cum jucam sotron

Pentru inceput se cauta o bucata de caramida sau BCA, creta era prea scumpa, o vedeam doar la scoala si se deseneaza pe asfalt un careu. Careurile difera de la un grup la altul. Nu conteaza numarul de jucatori, pot sa fie 2, pot sa fie 20.
Fiecare jucator isi alege o piatra, multi preferau pietrele plate avand un control mai bun asupra lor. Se numara sau se trage la sorti ordinea in care jucatorii vor arunca piatra. Primul jucator se plaseaza in fata casutei cu numarul 1 fara a calca pe linie si arunca piatra in prima casuta. Piatra trebuie aruncata in asa fel incat sa nu atinga nici o linie.
Apoi fara a atinge linile topaie intr-un picior in fiecare casuta, in ordine crescatore, dar sarind peste casuta cu piatra in ea. La ultima casuta (10-7) se intoarce, trebuind sa puna amble picioare jos si topaie inapoi spre start, la intoarcere luand si piatra din casuta. Daca reuseste prima tura fara a atinge nici o linie continua cu urmatoarea casuta si tot asa.

Cand se va ajunge la ultima casuta jucatorul trebuie sa o recupereze cu spatele spre casuta, stand intr-un picior. Daca reuseste sa parcurga tot sotronul fara greseala jucatorul poate revendica o casuta, aceasta devenind teritoriu interzis pentru ceilalti jucatori. In caz ca se greseste se ia urmatorul jucator care este la rand. Cand ii va reveni randul jucatorul porneste de la casuta unde a ramas. Castiga jucatorul cu cele mai multe casute cucerite.

Cum jucam leapsa

Jucam leapsa pe ouate, leapsa pe cocotate sau leapsa cu animale; la cea pe ouate, cum venea cel ce trebuia sa ne dea leapsa, trebuia sa ne lasam pe vine; la cocotate trebuia sa ne suim pe garduri, masini, stalpi, etc, orice era mai sus de pamant. Leapsa pe animale era altfel: trebuia sa ne oprim brusc si sa spunem numele unui animal. Esential era ca numele animalului sa nu se repete atunci.

Cred ca jocurile ca asta ne ajutau sa invatam o gramada de lucruri utile. Nume de capitale, nume de animale etc. In zilele noastre temele sunt prea multe ca sa mai aiba timp si de joaca. Orele de sport sunt inlocuite cu discipline mai "grele".

Copiii nu mai au timp sa se joace, iar unii nu mai stiu să se joace. Stau mai mult in fata televizorului si a calculatorului, nu mai stiu sa comunice, nu mai au imaginatie si cand ies afara nu mai stiu sa relationeze cu ceilalti. Copiii au jocuri noi. Nu se mai joaca cu jocuri "demodate". Acum, copiii nu se mai viziteaza nici macar la aniversari. Isi sarbatoresc ziua de nastere la restaurant sau la scoala. Singura responsabilitate de a-si trai copilaria asa cum se cuvine revine parintilor.

Adultii trebuie sa faca o campanie de reintoarcere la copilarie. Este nevoie de o campanie care sa promoveze valorile, gesturile si jocurile copilariei, sa-i faca deopotriva fericiti, pe copii si pe adulti.

Articol de Diana Acozmei

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....