CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Cele mai cunoscute esente folosite in aromoterapie

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3828 Publicat la data: 2010-02-08 Autor: Saloane.ro

Cele mai cunoscute esente folosite in aromoterapie

Aromoterapia este o metodă terapeutică bazată pe efectul produşilor chimici din uleiurile volatile din plante. Este o formă destul de veche de medicină alternativă (primele studii ştiinţifice datează din 1894) şi este folosită pentru îmbunătăţirea stării de spirit, a funcţiilor cognitive şi chiar a stării de sănătate. Se spune că acestea pot ajuta la tratarea bolilor infecţioase uşoare, a durerii, a stărilor de anxietate sau a depresiei. Această formă de terapie aduce nenumărate beneficii în lupta împotriva stresului, element atât de frecvent întâlnit în viaţa noastră, a fiecăruia. Fiecare dintre noi face aromoterapie, dar foarte mulţi nu îşi dau seama.

Aromoterapia nu înseamnă numai uleiuri esenţiale şi lumânări parfumate. Pe piaţă sunt o mulţime de produse care favorizează aromoterapia: spumele de baie, sarea de baie, uleiul de baie, gelul de duş, uleiul de corp, loţiunea de corp. Fiecare dintre aceste produse are o aromă specială pe care fiecare dintre noi o alege în funcţie de preferinţe.

Cele mai cunoscute dintre aromele uleiurilor esenţiale folosite în aromoterapie sunt: busuiocul (intensificarea dorinţei sexuale, tratarea depresiei şi a durerilor de cap), cimbrul (antiseptic), piperul negru (dureri musculare), lavandă (antiseptic, calmare şi relaxare, tratarea insomniilor şi a durerilor de cap), cuişoarele (analgezic extern), eucaliptul (curăţarea cailor respiratorii), iasomia (afrodiziac), lămâia (relaxare, antidepresiv), trandafirul (afrodiziac), arborele de ceai (antiseptic), santalul (afrodiziac), coada şoricelului (calmarea inflamaţiilor articulaţiilor şi tratarea simptomelor răcelii), ylang-ylang (afrodiziac), salvia (detaşată, euforică, afrodiziaca), mentă (calmează activitatea digestivă, bună împotriva răului de călătorie, echilibrează starea emoţională), mandarină (bună dispoziţie), scorţişoară (stimulent circulator, cardiac, respirator, antiseptic), coriandru (reduce durerile musculare, revigorează circulaţia, tratează insomnia), grapefruit (revigorant, antiseptic, antidepresiv), muşeţel (antiseptic, antistres, stimulator digestiv), patchouli (afrodiziac, antiseptic), pin (analgezic), portocala (sedativ), vanilie (afrodiziac, sedativ).

Exemplele de plante care conţin uleiuri volatile se ridică la câteva sute, iar numărul reţetelor de aromoterapie, se pot estima pe diferite meridiane ale Globului la câteva mii.

Articol de Cristina Saghin

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....