CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Nutritia - "arma" antiaging

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1356 Publicat la data: 2009-04-06 Autor: Saloane.ro

Nutritia -

Nutritia - "arma" antiaging

Stresul, poluarea, radiatiile, fumatul si alimentatia nesanatoasa sunt doar cateva cauze care duc la imbatranirea prematura a organismului. Acest proces fiziologic ireversibil nu poate fi stopat, dar poate fi incetinit. Terapia Antiaging este raspunsul stiintei dat imbatranirii.
Desi pana la obtinerea tineretii vesnice mai este cale lunga, descoperirile actuale din domeniu permit o "reglare" a ceasului biologic intern, putand dobandi astfel o parte din farmecul tineretii.
Medicina antiaging se adreseaza stilului de viata, echilibrului nutritional/suplimente, protectiei prin antioxidanti, reglajului neuroendocrin, controlului genetic al imbatranirii, aportului de aminoacizi si acizi grasi esentiali, precum si monitorizarii biomarkerilor (indicatorii biologici) asociati cu imbatranirea.
Dar cand incepe imbatranirea? Este o intrebare la care cercetatorii au raspunsuri diferite. Inca din deceniul trei de viata, cand sunt inregistrate performantele de varf, incepe tendinta descendenta, datorata degradarii structurii diverselor tesuturi. In jurul varstei de 40 de ani, incepe declinul progresiv al functiilor fiziologice.
Treptat, scad elasticitatea arterelor, forta musculara, capacitatea vitala, rezistenta la infectii si capacitatea de metabolism a substantelor nutritive - mai ales glucoza. Sa nu uitam ca asupra organismului actioneaza si mai multi factori de mediu, care pot duce la imbatranirea prematura.
Durata maxima de viata pentru om este de 120 de ani, fiind programata genetic, iar pentru Romania, durata medie de viata este de 72 ani, mai crescuta fiind pentru femei.
Care sunt strategiile terapeutice pentru incetinirea imbatranirii? In prima faza, ai nevoie de un psiholog, care te poate ajuta si sustine sa depasesti problemele care tin de psihic. Apoi, vei putea cere recomandarile unui nutritionist (care iti va prescrie o alimentatie scazuta in calorii si vei afla ce alimente ai voie si ce nu), unui gerontolog (iti va oferi mai multe detalii referitoare la un stil de viata sanatos, precum si o medicatie specifica - atioxidanta si, poate, hormonala) si, daca este nevoie, vei cere parerea unui estetician.
Pe langa cele nutritionale, componentele hranei pot avea efecte psihologice si fiziologice. Izoflavonele, substantele existente in boabele de soia, previn bolile cardiovasculare, inhiba dezvoltarea unor forme de cancer, diminueaza simptomele menopauzei si contribuie la marirea densitatii oaselor in tratamentele pentru osteoporoza.
Prezent la evenimentul de lansare a primului centru Antiaging din Romania, doctorul Serban Damian, nutritionist sportiv specializat la CIO, ne ofera cateva sfaturi pentru a intarzia procesul de imbatranire:
  • Urmeaza o dieta bogata in fibre;
  • Bea mai multa apa;
  • Nu rata cele trei mese principale;
  •  Redu aportul de grasimi, sare, zahar si consumul de alimente procesate;
  • Evita consumul de cafea, alcool si tigari;
  • Detoxifiaza-te;
  • Controleaza-ti aportul de calciu.
Acidul linoleic conjugat, care se gaseste in alimente precum laptele, untul sau carnea, reprezinta o familie de grasimi nesaturate cu efecte anticanceroase, antiinflamatoare si de stimulare a sistemului imunitar.
Acizii grasi Omega-3
, care pot fi sustrasi din semintele oleaginoase (dovleac, in, alune, nuci) si peste gras de apa rece, stimuleaza sistemul imunitar si limiteaza dezvoltarea unor boli ca artrita reumatoida si maladia Alzheimer.
Iaurtul,
de exemplu, are efecte benefice ce se resismt la nivelul tractului digestiv, al sistemului imunitar si al ficatului, dar scade si nivelul colesterolului "rau" si previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
Printre alimentele antiaging se numara si fructele de padure, varza, usturoiul, semintele, orezul, pepenele, fasolea, soia, mazarea, anghinarea, andivele, bananele, dar si ceaiul de cicoare.
Si vinul te poate ajuta sa iti mentii tineretea. Potrivit Sciencedaily.com, oamenii de stiinta au descoperit ca rezveratrolul, un antioxidant care se gaseste in vinul rosu, poate incetini imbatranirea organismului si creste longevitatea cand incepe cel de-al doilea segment de varsta. Cercetatorii de la National Institute on Aging sunt de parere ca rezveratrolul poate sta si la baza unor tratamente impotriva efectelor imbatranirii.
In concluzie, o alimentatie bogata in fibre, multa apa, exercitii fizice, stres redus si administrarea de suplimente nutritionale ne pot ajuta sa fim tinere mai mult timp!

Articol de: Nicoleta Tarantus

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....