CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Eco-fashion, trendul "verde" Iti place sa fii in tendinte, nu?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1733 Publicat la data: 2009-03-12 Autor: Saloane.ro

Eco-fashion, trendul

Eco-fashion, trendul "verde" Iti place sa fii in tendinte, nu?

Atunci n-o sa-ti vina deloc greu sa devii o victima a modei ecologice!
Ai idee cat de daunatoare este fabricarea hainelor pe care le porti pentru mediul inconjurator?
Sa-ti povestesc pe scurt: plantele folosite in industria textila sunt tratate cu pesticide, extrem de daunatoare speciilor de vietuitoare, dar periculoase si pentru oameni, deoarece pot ajunge accidental in alimente. Apoi, pentru vopsirea sau decolorarea materialelor sunt utilizate produse chimice, care polueaza mediul.
Toate cele spuse pana acum reprezinta doar o parte a procesului de fabricare a textilelor, implicatiile fiind mult mai mari. Cum nu sunt confectionate din materiale bio-degradabile, toate textilele la care renuntam dupa ce nu le mai purtam "contribuie" simtitor la cresterea dimensiunilor gropilor de gunoi (neecologizate inca in totalitate), o sursa importanta de poluare si in stare naturala, dar si ca urmare a arderii gunoaielor.
 Apropo, stiai ca prin arderea resturilor menajere din plastic aerul este contaminat cu dioxina? E una dintre cele mai toxice substante cancerigene. Inhaland-o, ea poate afecta ficatul, rinichii si compozitia sangelui.
Din fericire, aparitia produselor ecologice de orice gen ia amploare, integrandu-se in tot mai multe domenii. Desi nu e de data recenta in lume, la noi nu prea are vechime, dar isi face simtita prezenta tot mai vizibil, penetrand domeniul culinar, al produselor cosmetice, al decoratiunilor sau pe cel al vestimentatiei.

Eco-moda - hainele cu constiinta

3 eco-sugestii
  • nu da bani pe haine doar de dragul reducerilor
  • reinventeaza-ti garderoba
  • invata sa cosi, sa retusezi si sa-ti transformi hainele

Moda ECO are un triplu efect: pe langa faptul ca urmareste protejarea mediului inconjurator, nu ne afecteaza sanatatea si ar imbunatati si conditiile in care lucratorii din industria textila isi desfasoara activitatea. Hainele ar fi fabricate din textile naturale organice, precum bumbacul cultivat fara aport de pesticide sau matasea provenind de la viermii de matase, si acestia crescuti in conditii ecologice.
Sinteticul ar fi inlocuit cu bumbac, matase sau alte materiale biologice. Nu in ultimul rand, s-ar renunta la folosirea inalbitorilor sau altor chimicale pentru colorarea textilelor. Confectionarea acestora din materiale reciclate ar avea, de asemenea, o importanta fabuloasa: in loc sa se fabrice din materia prima clasica, s-ar folosi textilele uzate, ceea ce ar fi si economic, dar si de ajutor mediului.

Organic versus Eco

Atentie, e important sa stii un lucru: hainele din materiale organice nu sunt chiar acelasi lucru cu cele 100% Eco. Tesaturile organice sunt realizate prin folosirea unei cantitati minime de chimicale, iar productia acestora are un efect ponderat asupra mediului inconjurator.
Produsele vestimentare ecologice insa sunt mult mai responsabile fata de mediu: ele sunt fabricate prin procedee ecologice, iar fibrele folosite in realizarea lor nu sunt organice, ci cat se poate de naturale. Totodata, ele sunt facute sa dureze, ceea ce i-ar putea impiedica pe consumatori sa risipeasca banii pe altele noi intr-un interval foarte scurt.

Vanatoare de etichete

Ca-ti pasa ori ba de mediu, de conditiile in care unii oameni muncesc pentru ca tu sa fii bine imbracata, hainele - precum si alte produse - ecologice sau organice ar trebui sa se afle pe lista ta de cumparaturi. Materialele din care ele sunt facute nu sunt toxice (nu te vei alege cu alergii, in caz ca esti sensibila), sunt comode, nu se deterioreaza atat de repede, plus ca iti satisfac nevoile cand vine vorba despre temperatura; de exemplu, "eriotex" este un material ecologic realizat din planta numita "bumbacarita de mlastina", mult mai calduros decat lana, este absorbant, ignifug, antialergic si antistatic.
Mai poti gasi haine cu etichete cu inscriptii de genul: biowool, cinepa ecologica, fibre de ananas, fibre de alginat, chitina - toate sunt ecologice.

MATERIALE ANTI-ECO

Te-ai intrebat vreodata ce pui pe tine?
Iata din ce sunt facute hainele tale cele mulate si lucioase...
  • Nailon si poliester - din produse petrochimice, care au un impact devastator asupra mediului, favorizand procesul de incalzire globala.
  • Vascoza - produsa din lemn supus unor tratamente chimice cu substante toxice: soda caustica si acid sulfuric.
  • Fibrele "naturale" - in fabricarea materialelor de bumbac si lana se folosesc pesticide (care iti pot afecta pielea in timp).Totodata, in vopsirea sau inalbirea lor se folosesc chimicale toxice, extrem de daunatoare atat pentru om, cat si pentru ecosistem.

Design si etica

Intr-o lume in care trendurile lansate fac ocolul lumii cu o repeziciune uluitoare, n-a fost deloc greu ca grija fata de mediu sa fie vizibila in colectiile designerilor. Versace, Cavalli, Diesel, Gap, Stella McCartney, Jean Paul Gaultier, Converse, Adidas, Oxfam, Lee, H&M, si multi, multi altii demonstreaza ca moda e un domeniu responsabil fata de mediul inconjurator.
Atata vreme cat natura este o sursa importanta de inspiratie pentru moda, era si timpul sa i se arate respect!

Articol de: Ana-Maria Prunariu

Sursa: www.cosmopolitan.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....