CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / 9 solutii pentru balanta “work & life”

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1471 Publicat la data: 2009-03-06 Autor: Saloane.ro

9 solutii pentru balanta “work & life”

9 solutii pentru balanta “work & life”

Pleci devreme la serviciu si te intorci seara, tarziu, uneori chiar si noaptea? Incerci sa rezolvi problemele de acasa prin telefon si iti “vezi” prietenii doar pe Messenger? Atunci e clar: ai o problema de delimitare a vietii personale de cea profesionala.
Daca nu te vei stradui sa aduci un echilibru intre cele doua zone – “acasa” si “serviciu”, cu siguranta una dintre ele va avea de suferit. Treptat, daca te vei izola in munca, prietenii nu te vor mai invita “la o cafea” (pentru ca mereu au intampinat refuzuri), iar nemultumirile partenerului de viata ar putea atinge cote maxime si te vei trezi singura.
Probleme s-ar putea ivi si la serviciu, desi petreci foarte mult timp aici. “Statul indelung peste program, lipsa zilelor libere si a pauzelor de masa vor duce, inevitabil, la oboseala cronica. Aceasta isi va pune amprenta asupra felului in care iti faci treaba si, ca atare, si asupra rezultatelor. Ele nu vor mai fi atat de bune, iar la urmatoarea evaluare nu va conta cat timp ai stat la slujba, ci produsul final”, atrage atentia Alina Negrea, senior partner la compania de resurse umane si traininguri A Plus Performance, din Bucuresti.

Cu ajutorul expertei, am identificat noua solutii pentru echilibrarea balantei “work & life”.

1. Munceste opt ore!

Daca te-ai recunoscut in descrierea de mai sus, nu trebuie decat sa-ti intocmesti un plan de remediere a situatiei, pe care sa-l si respecti cu sfintenie. Primul pas este sa stai mai putin la serviciu. Adica sa petreci la job opt ore, exact cat scrie si in contractul tau!

2. Nu lucra in zilele libere

Sub nicio forma nu veni la birou in zilele libere, chiar daca ti-ai amintit ca mai ai “de facut ceva”. Daca te vei relaxa in weekend, vei avea mai multa energie la inceput de saptamana si vei lucra cu spor si entuziasm!

3. Fara supraincarcare!

Evita sa iei asupra ta responsabilitatile altor colegi. Fireste, poti sa-i ajuti, insa doar daca timpul iti permite acest lucru. Invata sa spui “nu” chiar si sefului. Nu-ti fie teama sa-l refuzi! Arata-i cat esti de incarcata si explica-i linistita ca vrei sa duci la bun sfarsit proiectul pe care-l ai de facut.

4. Mare atentie la hotii de timp!

Pentru a reusi sa fii eficienta in opt ore, evita discutiile inutile, nu sta pe Messenger, nu-ti verifica e-mailul personal la cateva minute si nu vorbi la telefon, in interes personal, decat daca este o urgenta. Si nu te lungi la cafele si tigari! Gandeste-te ca, practic, pierzi din timpul pe care l-ai putea petrece cu familia, cu prietenii.

5. Fii ordonata

Ia gandeste-te: nu cumva incepi mai multe lucruri deodata si nu duci la bun sfarsit niciunul? “Fa-ti un plan pentru fiecare zi in parte. Agenda trebuie respectata strict. Si incepe ziua cu activitatile mai putin placute si lasa-le pe cele mai usoare catre sfarsitul programului”, recomanda Alina Negrea.

6. Ia pauze

O data pe ora, fa o pauza de zece minute. Chiar daca ti se pare ca irosesti un timp pretios, de fapt, il castigi. Poti sa stai de vorba cu un coleg, sa-ti dezmortesti, pur si simplu, picioarele, sau sa bei o cafea. Si nu uita de pauza de masa, care este esentiala. Psihologii recomanda ca aceasta sa fie luata (daca tipul de job o permite) chiar in afara sediului firmei si, daca s-ar putea, cu un prieten, nu cu un coleg.

7. Foloseste timpul petrecut in trafic

La intoarcerea acasa, fie ca folosesti mijloacele de transport in comun, fie masina personala, ai timp berechet sa vorbesti cu prietenii la telefon. Nu te gandi ca deranjezi prietenii. Dimpotriva! Ei se vor bucura sa te auda, chiar si zece minute. Acum e un prilej bun sa stabilesti cu ei intalniri pentru sfarsitul de saptamana.

8. Trezeste-te mai devreme

Daca slujba ta incepe la 10, incearca sa te trezesti mai devreme, pentru a putea “prinde” macar o ora pe care sa o aloci treburilor casnice. Cand vei ajunge la serviciu, deja vei avea “bifate” cateva dintre treburile ce figurau la “de rezolvat”. Poate ca la inceput va fi mai greu, insa, treptat, te vei obisnui si cu trezitul dis-de-dimineata.

9. Regula “orei”

Unii spun ca atunci cand ajungi acasa nu trebuie sa ai cu tine si problemele de la serviciu. Cam greu de facut asta. Exista totusi o solutie: de comun acord cu partenerul, stabileste o ora pana la care se accepta discutiile despre locul de munca. Dupa ora 20, de exemplu, fixati interdictie pentru astfel de discutii. Iar cine le deschide, sa primeasca amenda de tip “administrativ” (de exemplu sa stranga rufele puse la uscat).

Articol de:  Catinca Pop

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....