CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Capra vs Varza - Eterna dilema a femeii de cariera

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1582 Publicat la data: 2009-02-04 Autor: Saloane.ro

Capra vs Varza - Eterna dilema a femeii de cariera

Capra vs Varza - Eterna dilema a femeii de cariera

Eterna dilema a femeii de carieraUltimele generatii de femei s-au luptat acerb pentru a obtine implinirea unui vis mare - egalitatea intre sexe, oportunitatea reala a femeii de a accede la un post de conducere si de a visa la o cariera demna de invidia unui barbat.

Odata acest vis implinit, mai mult sau mai putin, dar cu siguranta posibil, ne-am vazut puse in postura de a juca rolul Mafaldei. Ne impartim timpul intre rolul de femeie de cariera, mama model, sotie iubitoare, amanta perfecta. Intre toate acestea, ne dorim si timp pentru propria persoana: o zi de shopping pe masura salariului, rasfat la un salon de infrumusetare sau pur si simplu o seara a fetelor, condimentata cu cele mai picante detalii si barfe.

Tendinta actuala pe care statisticile o indica vine in totala contradictie cu ceea ce femeia si-a dorit pana acum in cariera.
Conform unui studiu efectuat de Pricewaterhouse-Coopers, numarul femeilor cu o functie in senior management a scazut cu 40% intre anii 2002 si 2007. Un alt studiu, efectuat de Grant Thronton a indicat ca numai 64% dintre companiile britanice au angajat femei intr-un rol de mare responsabilitate, comparat cu un procent zdrobitor de 91% in China.
O feminista ar protesta cu indarjire impotriva acestor studii, insa realitatea arata ca, spre exemplu, femeile de pretutindeni cer concedii maternale prelungite. In SUA, femeile au posibilitatea de a ramane acasa dupa nastere numai 3 luni, in timp ce mamele britanice beneficiaza de concediu platit timp de 1 an. Statisticile nu se opresc aici, aratand ca dupa ce concediul maternal se sfarseste, femeile au tendinta sa prefere joburile part-time sau pe cele de liber profesionist, bucurandu-se in acest fel de timpul liber dupa bunul plac.
Consecinta naturala a acestor factori este ca angajatorii au indoieli atunci cand vine vorba de angajarea femeilor de peste 30 de ani care au copii, pe posturi de inalta responsabilitate.

Ideea de ansamblu nu trebuie inteleasa gresit. Femeile nu au tendinta de a se intoarce la vechea meserie, cea din fata cratitei. Este vorba doar de dorinta de a prioriza: daca in preajma varstei de 20 de ani ne dorim sa pornim in cladirea unei cariere, dupa o anumita varsta, familia isi cere locul cuvenit.

Adevarul, oricat de crunt pare el, este ca ziua are (numai) 24 de ore, iar acestea trebuie bine contabilizate, in functie de anumite interese. Femeile nu au renuntat la ambitiile lor si la cariera, insa au invatat din greselile celor dinaintea lor. Raspunsul pentru multe femei s-a regasit intr-o afacere proprie sau intr-o cariera de liber profesionist. Datele arata ca procentul femeilor din Marea Britanie care si-au pus pe picioare propria afacere a crescut cu 10% in ultimele 6 luni.

Realismul este o conditie primordiala a succesului si a imbinarii armonioase a carierei cu viata de familie.

Flexibilitatea este solutia, atat in cazul companiilor care au de pierdut de pe urma femeilor capabile, care insa isi dau seama de importanta unei familii, cat si in cazul femeilor care jinduiesc la o viata profesionala activa.

Articol de: Andreea - Ina Gartoi

Sursa: www.stilfeminin.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....