CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Etica si pozitia manageriala

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1908 Publicat la data: 2009-04-08 Autor: Saloane.ro

Etica si pozitia manageriala

Etica si pozitia manageriala

Credinta in principiile etice nu este o optiune. Indiferent de postul ocupat in cadrul unei companii sau de cum esti tu ca persoana, principiile etice trebuie sa stea la baza tuturor actiunilor tale. Mai ales cat timp ocupi o pozitie manageriala, etica de care dai dovada in relatiile interne sau in cele externe se reflecta automat in imaginea companiei al carei angajat esti.
Probabil ai intalnit in activitatea ta sau in relatiile de business pe care le-ai avut situatii in care anumite persoane nu actioneaza conform cu ceea ce "predica" celorlalti - "una spune si alta face". Aflata pe o pozitie manageriala, trebuie sa constientizezi ca reprezinti un model de comportament atat pentru echipa pe care o ai in subordine, cat si pentru ceilalti colegi ai tai.
Cat de inalte sunt standardele pe care le impui depinde de cum te "conduci" pe tine insati pe baza valorilor, caracterului, integritatii si onestitatii proprii. Conduci astfel prin propriul exemplu, iar comportamentul tau trebuie sa fie acelasi cu cel pe care il soliciti celor din jurul tau. Peter Druker (1909-2005), scriitor, profesor si consultant in management, descria etica in business ca fiind "capacitatea de a te putea privi in oglinda dimineata".
Conform unui celebru studiu, intitulat "It's Good Business", Robert C. Solomon si Kristine Hanson au propus opt reguli pentru gandirea si comportamentul etic. Conform studiului, iata ce trebuie sa faci:

Gandeste-te la binele celor din jurul tau

Trebuie sa iei in calcul ceea ce inseamna acest "bine" pentru echipa ta, pentru colegii tai, pentru superiori dar si pentru partenerii de afaceri. Nu ii omite insa pe cei care nu sunt participanti directi la actiunile tale sau nu sunt loviti in mod direct de rezultatele actiunii tale. Mai devreme sau mai tarziu, lucrurile pot lua o alta intorsatura, neasteptata.

Gandeste ca un membru al unui colectiv

Intr-adevar, a fi etic este o disciplina personala, o lupta permanenta cu sine, dar asta nu presupune sa gandesti neaparat ca un individ izolat. Faci parte dintr-un colectiv si trebuie sa fi conectata la valorile si comportamentele celor din jurul tau.

Da ascultare legilor si supune-te lor

Conform acestei reguli, trebuie sa respectam regulile si procedurile de lucru existente in companie. Reguli ca cele privind comportamentul la birou, tinuta, programul de lucru, reguli privind fumatul si altele traseaza linia ce trebuie respectata de toti angajatii.

Gandeste-te la tine si la compania ta, ca parte a intregii societati

Ne referim aici la societatea de business. Asa cum spuneam, actiunile si comportamentele tale pot influenta imaginea companiei. Depinde si de tine exemplul, bun sau rau, pe care compania il da in comunitatea de business.

Supune-te regulilor morale, considerandu-le ca fiind neconditionate

Respectarea regulilor moralei reprezinta temelia comportamentului tau etic.

Gandeste impartial, obiectiv, neutru, dezinteresat

Fiecare decizie pe care o iei iti influenteaza comportamentul in relatia cu cei din jurul tau. Fii capabila sa faci o apreciere justa, atat din punctul tau de vedere, cat si din perspectiva celorlalti.

Intreaba-te ce fel de om esti

Compara actiunile si comportamentul tau cu persoane asemanatoare. Esti de acord cu ele? Daca nu, de ce ai fi de acord cu tine?

Respecta traditiile, obiceiurile si convingerile celorlalti

Nu trebuie sa renunti la credintele/principiile tale. Trebuie doar sa acorzi respectul cuvenit principiilor celor din jurul tau, chiar daca ele difera de ale tale.

Articol de: Madalina Serban Consultant HR

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....