CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Laptisorul de matca

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1658 Publicat la data: 2009-01-15 Autor: Saloane.ro

Laptisorul de matca

Laptisorul de matca

Cand eram copii ni se dadeau exemple precum albinele sau furnicile pentru harnicia lor. Apoi eram invatati despre cat de buna si sanatoasa este mierea de albine. Intr-adevar, mierea este un dar pretios de care omul se poate bucura. Azi vreau sa iti spun mai multe despre laptisorul de matca si intr-un articol viitor despre veninul de albine.

Lapte de albina

Laptisorul de matca poate fi incadrat in categoria produselor utilizate in apiterapie. Aceasta este o metoda de prevenire, tratare sau recuperare apeland la mierea de albine si alte produse apicole. Laptisorul de matca este ca un lapte, dar... de albina. De fapt reprezinta o secretie a glandelor faringiene ale albinelor tinere. Ele se hranesc cu polen si miere iar apoi depoziteaza acest laptisor in celulele matcii. El serveste drept hrana pentru larvele de matca. Laptisorul de matca are un aspect vascos, alb si cremos. La gust este putin intepator si un pic acru.

Energizant

Fiind vorba de un produs apicol care aduce multe beneficii sanatatii, el este de ajutor atat pentru imbunatatirea calitatii vietii, cat si pentru domeniul medical si, bineinteles, cel cosmetic. Laptisorul de matca are o valoare nutritiva ridicata si de aceea este considerat un supliment alimentar energetic eficient in dieta persoanelor obosite intelectual si fizic, celor care vor sa isi imbunatateasca memoria si sa isi intareasca imunitatea.

Este un produs apicol ce contine aminoacizi esentiali (29 la numar), vitaminele B1, B2, B5, B6, acid folic, potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, sodiu, cupru, mangan, proteine, acizi grasi, zaharuri (fructoza, glucoza) si multa apa. Laptisorul de matca nu contine vitaminele A, E, D sau K, dar are cantitati mici de hormoni.
'Laptele' de albina are caracteristici antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale, cicatrizante sau de regenerare. El poate fi incercat in prevenirea sau tratarea unor afectiuni gastro-intestinale, oftalmologice, pulmonare, ORL, stomatologice, etc.

Tinerete fara batranete

Una dintre calitatile cele mai apreciate ale laptisorului de matca este puterea lui de a mentine si de a prelungi tineretea, dar si viata. El are un efect extraordinar asupra pielii si mai ales a tenului, tocmai de aceea este foarte utilizat in industria cosmetica. In plus, creste performantele sexuale. Este indicat si celor care au probleme legate de anxietate.
Laptisorul de matca poate fi administrat intern sau extern. Sunt foarte cautate cremele, cosmeticele si orice alt produs de infrumusetare care contine laptisor. Sunt celebre pentru proprietatile lor de reintinerire a pielii. Gasim pe piata creme de fata cu laptisor de matca, sampon, ruj lichid, etc.
Pentru administrarea interna sunt o gramada de combinatii valabile in plafare sau farmacii. De la pastile, fiole de baut, pana la unguente, supozitoare sau spray-uri cu laptisor de matca (simplu sau amestecat cu alti compusi). Pentru o cura cu laptisor de matca este bine sa consumi intre 500 mg si 1 gram pe zi. Mai intai vei incepe cu o cantitate mai mica si dupa aceea vei mai creste doza. Perioada indicata este de o luna de zile sau mai mult daca este cazul. Apoi se face o pauza care va dura tot atat cat a tinut perioada de 'tratament'. Daca se mai doreste se poate reincepe consumul de laptisor de matca. Unii specialisti recomanda laptisorul inainte de micul dejun.

Contraindicatii

Laptisorul de matca nu este recomandat celor care se stiu alergici la intepaturile de albine. Nici persoanele care au astm bronsic nu ar trebui sa apeleze la acest produs ori cei care au boala Addison (o afectiune endocrina rar intalnita).

Articol de de Simona Esanu

Sursa: www.121.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....