CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Infectiile urinare nu iarta ambele sexe

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1333 Publicat la data: 2009-04-27 Autor: Saloane.ro

Infectiile urinare nu iarta ambele sexe

Infectiile urinare nu iarta ambele sexe

O femeie din doua face macar o data in viata o infectie urinara. Motivul este foarte simplu. Anatomic, uretra femeilor este foarte scurta, asa ca bacteriile sau fungii pot migra fara dificultati dinspre vagin sau dinspre orificiul anal. Prima solutie atat pentru preventie, dar si in tratarea unei infectii urinare este apa: 3 litri pe zi.
Agentii patogeni cei mai intalniti in infectiile urinare sunt bacilii enterici care exista in mod normal in tractul intestinal. La femei, acestia ajung usor din orificiul anal in cel uretral si iata cum apare rapid o infectie a tractului uri­nar inferior.
Cele mai frecvente asemenea bacterii sunt Esche­ri­chia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas. Din pacate, infec­tiile cu aceste microorganisme revin periodic pe parcursul vietii, chiar daca la momentul unei prime aparitii sunt tratate corect.
In special pentru femeile care stiu ca au infectii urinare repe­ta­te, singura recomandare generala este ca in fiecare zi, indi­ferent de prezenta sau absenta infectiei, sa nu uite sa bea apa in exces, chiar si 3 litri.
In felul acesta, bacteriile sunt eliminate frecvent, prin urina, si nu sunt lasate sa se inmulteasca intr-un mediu propice cum e cel din uretra.
In al doilea rand, daca in timpul infectiilor urinare ai contacte sexuale neprotejate si partenerul va fi infectat. Din acest motiv, ambii parteneri trebuie sa se trateze simultan. In caz contrar, infectia nu se vindeca.
Explicatia e simpla. Bacteriile de la femeie trec la partener, iar in corpul acestuia trebuie sa se adapteze si se modifica. Astfel modificate, ajung din nou in corpul femeii (prin contact sexual) si de data aceasta sunt mai puternice.
Asa incat daca la prima infectie ti-ai facut antibiograma si ai descoperit antibioticul la care reactionati cel mai bine, se poate ca la o reinfectare continua prin partener, antibioticele pe care le stiai perfecte pentru tine sa nu mai fie eficiente.
Oricum, la fiecare infectie se face urocultura cu antibiograma, iar antibioticele nu se iau dupa ureche doar pentru ca acum ceva timp ti-au facut bine. Exista insa si alte situatii care favorizeaza o infectie urinara la femei.
Acestea sunt: constipatia, afectiunile biliare sau colita. De asemenea, perioada de sarcina sau litiaza renala (calculii renali) pot fi factori favorizanti.

Primii pasi in tratament

Cele mai frecvente semne ale unei asemenea infectii sunt urinarile repetate cu usturime, prezenta sangelui in urina, nevoia de a urina tot timpul fara sa existe urina, presiune in regiunea pelviana, dar si o stare generala proasta, febra sau varsaturi.
Primul pas este un test simplu de laborator: urocultura cu antibiograma unde vezi clar la ce antibiotic reactionezi in infectia prezenta. In functie de acest rezultat, medicul urolog iti prescrie de obicei un tratament de 10 zile cu antibioticul specific, dar si o cura de lichide naturale - apa, ceai sau ciorba.
Fiecare astfel de infectie trebuie bine tratata (dupa terminarea tratamentului se repeta urocultura si aceasta trebuie sa iasa negativ).
In caz contrar, infectiile repetate netratate pot cauza complicatii: cronicizari, abcese renale, infectii generalizate, cu o evolutie care poate merge pana la insuficienta renala si compromiterea definitiva a functiei renale.

Autor: Andreea Groza

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....