CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Ce iti aduce prietenia?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1812 Publicat la data: 2008-10-13 Autor: Saloane.ro

Ce iti aduce prietenia?

Daca stai sa analizezi foarte bine lucrurile ajungi la concluzia ca oamenii nu fac nimic în mod dezinteresat. Orice actiune pe care o întreprind trebuie sa le aduca un beneficiu, de orice natura ar fi el. Noi suntem obisnuiti sa ne laudam ca nu avem interese ascunse când ajutam pe cineva, de exemplu, în sensul ca nu asteptam o rasplata materiala sau un serviciu contra serviciu. Si nu spun ca nu suntem sinceri, doar ca o asteptare tot exista în spatele oricarei activitati: te astepti sa fii apreciat, laudat, sa ti se multumeasca, sa fii placut, respectat, iubit.

 prietenieAsadar, nu facem nimic fara a avea niste expectante. La fel se întâmpla si cu prietenia. De cele mai multe ori nu esti prieten cu cineva pentru ca are nevoie de tine ci pentru ca tu ai nevoie de el/ea. Chiar daca îti alegi un amic mai slab, care are nevoie de sprijin, de ajutor, de atentie, îl alegi nu pentru ca debordezi de spirit caritabil ci pentru ca tu sa te simti util, necesar, dorit. Prietenii ne ajuta la definirea noastra ca individ.

 Nevoia de prieteni este resimtita pe tot parcursul vietii. Mai întâi alegi prieteni care sa fie buni tovarasi de joaca, apoi prieteni cu care sa te poti distra, cu care sa te simti în siguranta, care îti împartasesc pasiunile, dorintele, nevoile, apoi prieteni pe care sa te poti baza când esti la greu, prieteni care sunt responsabili asa cum te simti si tu, prieteni care sa te iubeasca si sa conteze pe tine asa cum faci si tu.

 S-au facut multe studii pe baza conceptului de prietenie iar psihologii si psihopedagogii considera ca grupul de prieteni are o influenta deosebita în construirea personalitatii si trezirea responsabilitatii. Cercetarile au condus la identificarea a cinci tipuri de prietene, ca trasaturi definitorii ce se pot gasi fie în persoane diferite fie reunite într-o singura persoana (ideal). Iata despre ce este vorba:

Prietena simbiotica

Este cea care nu te lasa niciodata singura. Acest tip de prietenie este de obicei una exclusivista si este destul de greu de mentinut pentru ca viata ne poarta de multe ori spre medii diferite unde relationam implicit cu alte persoane, ceea ce poate genera gelozie.

 Prietena confidenta

Este cea careia îi spui toate secretele, toate visele, toate nebuniile. Cu ea poti fi tu cea adevarata, nu trebuie sa te prefaci pentru ca ea te place asa cum esti tu si nu asa cum vrea ea sa fii. Este extrem de importanta pentru tine pentru ca te ajuta sa te eliberezi de tot ceea ce te macina si te face sa te simti înteleasa si aprobabta. 

Prietena-traditie sau prietena din copilarie

Ea este cea cu care ai amintiri comune, cu care poti retrai evenimente care te-au marcat anterior. Lânga ea s-au conturat valorile familiale, dar nu o vei pastra în viata ta decât daca perioada pe care ai petrecut-o cu ea a fost una fericita. - Prietena-compensare, este o completare a personalitatii tale având de obicei acele calitati pe care le apreciezi dar care tie îti lipsesc. Este este mai puternica, te ajuta la greu, ca o mama sau ca o sora mai mare. 

Prietena-initiatica

Este cea care te ajuta sa descoperi lumea, care are mai multa experienta si ti-o împartaseste si tie. Este intelectuala si îti stimuleaza inteligenta, îti prezinta perspective noi si moduri ingenioase de abordare a problemelor. Poti avea o astfel de prietena sau poti fi o astfel de prietena. Sufletele se asociaza în functie de afinitati. De obicei, de o parte se ofera si de alta se primeste. Important este sa gasesti împreuna cu altcineva un echilibru al daruirii si al primirii astfel încât toata lumea sa fie multumita.

Sursa www.egirl.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....