CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Samponul - de la traditie la stiinta

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2048 Publicat la data: 2008-10-09 Autor: Saloane.ro

Samponul - de la traditie la stiinta

Cuvantul “sampon” este derivat din termeni care la origine desemnau diferite forme de “masaj”. Cu semnificatia de “formula de sapun destinata spalarii parului”, cuvantul “sampon” (shampoo) nu s-a regasit in limba engleza inainte de jumatatea secolului al XIX-lea. De atunci si pana in prezent, oamenii de stiinta au adaugat ingredientelor traditionale noi agenti care au dus la perfectionarea continua a formulelor, pentru ca in prezent sa ne bucuram de produse care pot imbunatati calitatea parului in doar 30 de secunde – durata medie de timp necesar unei samponari.

Ce contine samponul?

Sampoanele sunt alcatuite, in principal, din trei ingrediente: agenti activi de suprafata, siliconi si polimeri cationici – carora li se adauga conservanti, parfumuri si, uneori, coloranti sau ingrediente impotriva matretii.

par sanatos

1. Agentii activi de suprafata contin atat ingrediente hidrofobe, atrase de substante uleioase, cat si ingrediente hidrofile, atrase de apa, permitand samponului sa dizolve murdaria, sebumul si produsele de coafare pentru a putea fi indepartate prin clatire

 2. Siliconii sunt responsabili de lubrifierea parului, pentru o pieptanare mai usoara si un aspect mai neted al parului dupa uscare

 3. Polimerii cationici permit unor consumatori sa renunte la folosirea balsamului dupa samponare, avand proprietati similare cu cele ale balsamului.

Balsamul

 Balsamul de par contine multe dintre ingredientele care se regasesc si in sampon, dar concentratiile si cantitatile difera, pentru a genera noi beneficii. In cazul balsamului, polimerii cationici sunt atrasi de zonele deteriorate de pe suprafata firelor de par, pe care le fortifiaza, conferind un plus de consistenta parului. Rezultate mai performante pot fi obtinute prin utilizarea balsamurilor destinate netezirii, reducerii onduleurilor sau obtinerii unui par moale, matasos.

Un alt tip de balsam este cel care nu necesita clatire dupa utilizare – formula leave-in – conceput astfel incat sa fie lasat sa actioneze pe firul de par, asupra zonelor care necesita hidratare si protectie suplimentara (in speta varfurilor). Unele produse de coafare, cum sunt cremele, lotiunile sau alifiile confera nu doar beneficii estetice datorate ingredientelor de fixare a polimerilor ci, in egala masura, confera stralucire si netezire datorate ingredientelor specifice balsamului.

De la sapun la sampon

Stiinta a transformat sampoanele, din simple sapunuri, in produse chimice complexe, compuse din agenti care reusesc sa actioneze independent in diferitele faze ale spalarii. Odata cu avansarea tehnologiei, ingredientele sunt compuse din particule tot mai mici, care permit o mai buna acoperire iar concentratia ingredientelor a crescut, pentru o eficienta sporita. Dezvoltarea progresiva a tehnologiei a permis adaugarea de noi ingrediente, cum sunt pro-vitamina B5 sau amino-acizii, care creeaza un nou nivel al performantei pentru sampoane si balsamuri.

Cercetarile arata ca problemele cauzate de aspectul parului sunt o sursa frecventa de anxietate pentru multi oameni, atat in plan personal cat si profesional. 88% dintre femei indica aspectul parului drept un factor important care le influenteaza buna-dispozitie si increderea in ele insele.

Concluzia este intarita de un studiu realizat in anul 2000 de catre Marianne LaFrance, in cadrul Universitatii Yale, care a dovedit faptul ca o zi in care aspectul parului nu este cel dorit (asa-numita “bad-hair-day”) poate duce la scaderea increderii si la cresterea nesigurantei sociale.

Cercetarile recente in domeniul produselor de ingrijire a parului indica faptul ca obtinerea unei imbunatatiri semnificative a calitatii parului depinde de aplicarea unui tratament complet de ingrijire, care sa includa atat produse utilizate pentru spalare – sampoane si balsamuri – cat si tratamente aplicate dupa spalare.

 Informatii oferite de P&G Beauty

Sursa: www.garbo.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....