CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Ce este coaching-ul?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1931 Publicat la data: 2008-07-25 Autor: Saloane.ro

Ce este coaching-ul?

Pentru o activitate care pana acum cativa ani nu exista, este desigur vorba de un succes spectaculos, si, evident, se presupune ca raspunde exigentelor destul de mari ale pietei.

Dar ce inseamna exact 'coaching', care este motivul pentru care din ce in ce mai multe firme si oameni apeleaza la serviciile unui coach si cu ce ar putea sa ne fie de folos?

Va dau niste idei si niste definitii, dar subliniez faptul ca despre profesia de coach, fiind in plina dezvoltare, exista multe pareri diferite legat de ce este si nu este coaching-ul, care sunt procederurile de urmat, care ar trebui sa fie pregatirea profesionala a coach-ului etc. Tot in ultimul timp, s-au format tot felul de asociatii, federatii, scoli si fiecare incearca sa isi impuna punctul de vedere, iar, deocamdata, un acord este inca departe.

Versiunea mea despre ceea ce este coaching-ul se bazeaza pe 25 de ani de experienta in domeniu, pe ajutorul dat oamenilor sa isi ridice performantele, fie in sport, in afaceri sau in viata personala.

In primul rand, cuvantul 'coach' vine din lumea sportului si, in lumea anglofona, indica antrenorul unei echipe (sau al unui atlet, daca e vorba de un sport individual). In ultimele zeci de ani, odata cu standardizarea tehnicilor de antrenament, importanta componentelor mentale in atingerea unei performante de inalta calitate a luat din ce in ce mai multa amploare (cum de fapt stiau de mii de ani maestri artelor martiale). S-a adeverit, astfel, ca multe dintre tehnicile folosite in sport puteau fi utilizate in imbunatatirea performantelor oamenilor, fie in business, fie in viata personala.

Daca aplicam termenul in viata de zi cu zi sau in business, un coach este in primul rand un antrenor personal care iti permite sa atingi un nivel de performanta care ar fi imposibil de atins muncind singur; concentrarea asupra performantei si rezultatele concrete sunt ceea ce definesc munca de coach, cum o inteleg eu.

Coach-ul nu e cineva care vrea sa te invete ceva sau care iti va impune o anumita viziunea de-a lui. Premisa fundamentala a coaching-ului este ca fiecare dintre noi are deja in sine toate resursele pentru a atinge obiectivele pe care le doreste, dar nu reuseste sa le acceseze din cauza unei serii de credinte limitative si blocaje de gandire.

De fapt, stim cu totii ca de multe ori adversarul care se ascunde in mintea noastra e mult mai puternic decat cel pe care il intalnim pe teren. Stim cu totii ca lipsa de concentrare, nehotararea, lenea, frica, ne distrug de la bun inceput orice sansa de succes. (chiar daca o parte din noi stie ca am fi in stare sa reusim). Fiecare dintre noi are o cantitate de talente si posibilitati absolut fantastice, care asteapta numai sa fie mobilizate pentru a ne permite sa ne manifestam potentialul.

Dar, in ciuda acestui potential pe care toti il percepem, deseori ne putem simti suprasolicitati de cererile vietii actuale, gasindu-ne in imposibilitatea de a infrunta situatiile stresante, de a impaca exigentele profesionale cu cele personale, de a lua decizii in conditii de incertitudine, de a infrunta noi provocari cu instumente care pot fi nepotrivite. Ne putem gasi mai ales in dificultatea de a evalua o situatie in mod obiectiv si de a intelege ceea ce este mai bun pentru noi.

Asadar, munca unui coach este in primul rand de a va sprijini in autocunoastere: de obicei se crede ca lumea are probleme cu obiectivele si ca nu stie ce vrea, dar asta se datoreaza faptului ca are probleme cu identitatea si nu stie cine este. Apoi, odata lamurite obiectivele, coach-ul - prin intermediu unei tehnici extrem de rafinate - o sa va ajute sa descoperiti resursele voastre cele mai puternice, sa reusiti sa le accesati si sa le aveti la dispozitie, sa depasiti blocajele si sa gasiti singuri strategiile castigatoare.

Evident, deoarece se adreseaza unui public de invingatori care doresc sa obtina intotdeauna mai mult, coaching-ul nu are nimic de-a face cu psihoterapia si consultanta psihologica clasica. Diferenta dintre un psihoterapeut si un coach este aceeasi care poate fi intre un ortoped si un antrenor sportiv: la primul te duci cand nu reusesti sa mergi, la al doilea cand vrei sa castigi o competitie.

Daca ideea de coachig vi se pare tentanta, nu uitati ca alegerea unui coach este una dificila si importanta, potrivita doar celor care sunt dispusi sa investesca bani si energie in propria dezvoltare personala si in ridicarea constanta a nivelului de excelenta. Si nu uitati ca un coach profesionist, la fel ca un antrenor, nu accepta sa va coordoneze daca nu va demonstrati implicarea totala in a da ce este mai bun din voi.

In legatura cu ce gasiti pe piata autohtona, oferta acum e mare, dar nu ma pronunt, eu fiind una dintre partile implicate, chiar daca actionez mai mult in strainatate.

Singurul sfat este sa alegeti un coach dupa aceleasi criteri dupa care ati alege un consultat financiar sau un antrenor de fitness: rezultate, rezultate, rezultate. Adica, chiar daca e important sa verificati recomandarile (fiind deocamdata o piata neclara, oricine se poate autodefini 'coach'), mult mai important este sa nu va lasati zapaciti de cantitatea de diplome si certificari si sa va concentrati asupra a doua lucruri: ce realizari a obtinut coach-ul si - mai mult - ce realizari poate sa va aduca voua.

Acestea fiind spuse, experienta de a munci cu un coach poate fi intr-adevar entuziasmanta si poate reprezenta un punct de pornire spre atingerea excelentei si succesului pe plan profesional si personal.

Sursa: www.bestjobs.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....