Paste
Reteta inedita de paste cu smantana
Timp de preparare: 30 de minute, complexitate redusa Ingrediente: 1 punga de paste 1 cutie ciuperci 2 cepe 150 grame smantana 2 lingurite delikat 1 legatura patrunjel verde sare si piper dupa gust. Mod de preparare: - - se fierb pastele cu un varf de cutit sare; - - separat se prepara sosul; intr-o cratita se pune la incins putin ulei peste care se adauga ceapa tocata marunt si ciupercile spalate si taiate, daca sunt intregi; - - se calesc circa 10 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga delikatul si se potriveste de sare si piper; - - cand sosul este gata se da la racit, apoi se adauga smantana; - - se aseaza pastele pe un platou peste care se adauga sosul, apoi se presara patrunjelul tocat marunt. Recomandari: -…
Paste carbonara
Timp Preparare: 30 de minute (complexitate redusa) Ingrediente: 250 g paste (spagetti) 200 g kaizer 2 oua 1/2 cana cu parmezan ras 3 linguri unt Preparare Se pune apa la fiert cu putina sare si ulei. Cand apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se rupa, caci se inmoaie imediat si "intra" in cratita). Concomitent, intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc cubulete de 1/2 cm de kaizer. Cand sunt rumene (dar nu tari sau arse) se scot pe un servet de hartie sa se scurga de grasime. Se bat ouale si se amesteca cu parmezanul ca sa fie o pasta ceva mai moale decat smantana. Cand pasta e gata, se strecoara dar nu se clateste. Cratita in care a fost pasta se lasa pe aragaz, eventual la foc foarte mic si se pune 1 lingura de…