CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Ingrijirea pielii pe timpul verii

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2318 Publicat la data: 2007-07-18 Autor: Saloane.ro

Ingrijirea pielii pe timpul verii

Despre piele

Privita la microscopul optic pielea apare formata din epiderm si derm sub care se gaseste un strat de grasime atasat pielii numit hipoderm.Stratul superficial, epidermul , are o grosime de cca.0,2mm, iar dermul de 2mm pina la 4mm.

Functiile pielii sunt multiple: asigura prin elasticitatea sa protectia mecanica a organismului (adica ne apara intr-o mare masura de lovituri, taieturi, zgiriieturi), opunindu-se socurilor din exterior, protectia termica prin faptul ca inveleste corpul si participa la termoreglare (adica ne face sa transpiram cind e prea cald si prin aparitia "pielii de gaina"sa ne incalzim cind ne e frig), protectia contra radiatiilor solare (adica ne apara de cancere datorate expunerii la soare si de arsurile direct cauzate de soare), protectia sebacee , face ca la suprafata pielii sa se formeze un strat subtire gras, numit filmul hidrolipidic, care ne apara de patrunderea microbilor in piele.O alta protectie este cea sudorala , cea care sigura transpiratia prin acare se elimina din organism o parte din toxine, in acelasi timp asigurindu-se racirea si umedifierea pielii.

La pubertate, datorita hipersecretiei glandelor sebacee si sudoripare se observa o schimbare accentuata a aspectului pielii; se poate exagera seboreeea fetei, pielii capului, fenomene exacerbate intre 12 si 18 ani.

Tipuri de piele

Exista patru tipuri diferite de piele: pielea normala, grasa, uscata si mixta.

Pielea normala: este un tip de piele intilnita numai la copilul mic,sanatos, inainte de pubertate.Este fina,catifelata, mata si elastica,deoarece tesutul sau conjunctiv de sustinere este dens si fibrele de colagen si elastina sunt de buna calitate.Foarte putini adulti au asemenea tip de piele se daca o se bronzeaza greu si au tendinta la cuperoza.
Pielea grasa: se recunaoste usor prin faptul ca este groasa, prezinta o crestere a numarului si activitatii glandelor sebacee, de aceea privita atent se vad porii dilatati,uneori inchisi de puncte negre cu aspect lucios , uneori galben sau cenusiu murdar.
Pielea uscata: este rugoasa, aspra , lipsita de elasticitate, poate apare la toate virstele, prin pierderea sau diminuarea filmului hidro-lipidic de suprafata, prin deshidratarea stratului cornos sau prin tulburarea procesului de keratinizare.Acest tip de piele este fragil,brazdat de riduli sau riduri si se irita usor .Privita de aproape se poate observa descuamarea, adica dezlipirea celulelor moarte si uscate de pe stratul superior al pielii.
Pielea mixta: se intilneste la cei la care fruntea, nasul, barbia are un aspect stralucitor, gras, in timp ce obrajii au o piele fragile si fina.

Nu exista o dieta specifica, indicata pentru a asigura protectia de razele solare; betacarotenul, papaya si afinele pot accelera, in anumite limite productia de melanina, dar nu sunt suficiente pentru a asigura integritatea pielii.
Ingrijirea pielii pe timpul verii este mai mult decat necesara. Razele ultraviolete, caldura excesiva, apa sarata a marii, transpiratia sunt cei mai importanti factori care duc la pierderea vitalitatii si stralucirii pielii. Pentru a avea o piele frumoasa, trebuie sa aveti o dieta echilibrata si sa folositi creme cu protectie uv, creme speciale pentru anotimpul calduros.

Hidratarea este foarte importanta pentru a ne mentine sanatatea pielii. O piele deshidratata reprezinta terenul propice dezvoltarii ridurilor, acestea putandu-se instala mult mai usor. Beti cel putin 1,5 litri de apa in fiecare zi. Formati-va un obicei in a manca foarte multe fructe si legume proaspete. Pe langa continutul bogat in vitamine si minerale, acestea contin si apa si astfel ajuta la o mai buna hidratare a pielii.

Dupa cum bine se stie actiunea razelor UV distruge sistemul de fibre de colagen si elastina si prin urmare pielea capata un aspect imbatranit. Pentru a reduce efectele daunatoare ale razelor UV, este recomandat sa folositi cremele cu factor de protectie specific pielii fiecareia, dar si sa consumati produse bogate in vitamina E. Aceasta vitamina are un caracter puternic oxidant si ajuta organismul sa lupte cu efectele nedorite provocate de radiatiile UV. Vitamina E se gaseste de obicei in seminte, arahide, alune, cereale, ulei de masline.

Folosirea cremelor hidratante cu factor de protectie trebuie facuta chiar si atunci cand nu mergem la plaja. Mersul in oras, in aer liber, ne face sa fim la fel de expusi razelor soarelui.

Bronzati-va sanatos!

  1. Alegeti crema de protectie solara adecvata tipului vostru de piele si aplicati-o in zonele neacoperite inainte de a va expune la soare; reinnoiti aplicarea dupa fiecare baie in mare sau piscina.
  2. Expuneti-va treptat la soare, tinand cont ca pielea voastra ar putea fi sensibila; daca aveti un fototip aflat in zona de risc, incepeti cu o expunere de cateva minute.
  3. Retrageti-va la umbra daca pielea se inroseste.
  4. Tineti cont de zona geografica, de altitudine, de anotimp si de ora, factori care determina variatii - uneori mari - alte intensitatii radiatiilor solare. Daca sunteti la mare sau la munte, protectia pe care o ofera cremele obisnuite nu este suficienta; in aceste cazuri trebuie sa folositi in primele zile, o crema cu un factor mai mare de protectie impotriva razelor UVA si UVB - de exemplu, 15 - pentru a trece mai apoi la o crema cu factor 4.
  5. Fiti atenti la elementele care reflecta razele soarelui, cum sunt nisipul, apa, zapada, etc., deoarece reflectia intensifica actiunea radiatiilor. Prin urmare, faptul ca intrati in apa nu va apara de soare, ci, dimpotriva, sporeste riscurile.
  6. Evitati, pe cat posibil, sa va expuneti la soare in intervalele cand este foarte cald.
  7. Dupa plaja, aplicati pe piele o crema hidratanta si nutritiva, cu actiune de hranire si anti-imbatranire. Daca ati stat mult timp la plaja, faceti un dus pentru a inlatura transpiratia si impuritatile de pe piele, apoi aplicati imediat o crema hidratanta.
  8. Nu expuneti copiii nou-nascuti la soare. In cazul copiilor mai mari de sase luni, 5 minute pe zi sunt suficiente; de la 1-5 ani, expunerea la soare nu trebuie sa depaseasca 10 minute; de la 5-10 ani se pot utiliza filtre solare - nerecomandate la varste mai mici - iar expunerea poate dura pana la o ora pe zi.
  9. Persoanele in varsta trebuie sa se expuna la soare in mod treptat si moderat, deoarece pielea lor produce mai putina melanina; pentru varstnici, soarele este benefic, deoarece ajuta la sinteza vitaminei D, indispensabila pentru metabolismul calciului.

Principiile active ale cremelor solare

Principiile active ale cremelor de protectie solara pot fi naturale, adica substante vegetale active ca extractele din aloe, boabe de grau, sesam, masline si avocado; aceste produse, desi au un efect protectiv inferior produselor de sinteza, sunt mai recomandabile intrucat sunt mai bine tolerate de piele. Unele creme de protectie solara contin tiroxina - un acid capabil sa accelereze secretia de melanina de la nivelul celulelor melanofore ale dermei.
 

Sursa:
http://www.poftim.com/articole/ingrijirea-pielii-vara.php

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....