Dulciuri / E cald...racoreste-te cu un profiterol!
Desi vara este cel mai asteptat anotimp din timpul anului, atunci cand in sfarsit vine ne daruieste momente in care am dori sa ne cazam grabnic la…hotelul de gheata!
Nu avem multi aceasta posibilitate, asa ca preferam calea cea mai simpla: degustarea unei inghetate gustoase. Ce zici de un profiterol?
Profiterolul este unul din cele mai cunsocute deserturi inghetate. Nu i se stie exact originea, dar s-ar parea ca denumirea si-a luat-o din limba japoneza, preluata ulterior de catre francezi.
Se cunosc mai multe tipuri de preparare a profiterolului, dar pentru inceput iti dau reteta cea mai simpla, ca sa-ti astamperi pofta:
- cumpara mini-choux-uri proaspete, de la cofetarie
- cumpara inghetata de calitate
- ai nevoie si de frisca
- si sos de ciocoltata
- plus: fructe de sezon, taiate sau rupte ca pentru salata de fructe
- crema de vanilie, de obicei preparata ca pentru sarlota, sau deja cumparata.
Se aseaza in castronele trei mini-choux-uri, in prealabil umplute cu vanilie, peste care se aseaza doua cupe de inghetata, de aroma diferita, de preferinta, dar nu ocoli gustul de ciocolata, ca este pacat.
Se adauga deasupra inca un mini-choux, apoi frisca, sos de ciocolata (poti sa topesti niste finetti), si garnisesti totul cu fructe (bucati de pepene galben, capsuni, cateva coacaze sau mure, portocale, kiwi si felii de banana).
Pofta buna!
Articol de: Andreea Minei