CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Dulciuri / Retete de pasca pe gustul tuturor

Rating:5Voturi: 2 Vizualizari: 7046 Publicat la data: 2011-04-21 Autor: Saloane.ro

Retete de pasca pe gustul tuturor

 

Pasca cu stafide

Indrediente pentru aluat: 3 oua, 200 ml lapte, 500 g faina, 1 pliculet drojdie uscata, 100 ml ulei, 100 g zahar, coaja rasa de la o lamaie.


Ingrediente pentru umplutura: 750 g branza de vaci, 5 oua, 100 g unt, 150 g smantana, 60 g gris, 90 g faina, 200 g zahar, 5 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 g stafide, 2 linguri de rom, 3 linguri lapte, coaja rasa de la o portocala sau lamaie.

Mod de preparare
Se pregateste maiaua. Aceasta se obtine din drojdie, o lingura zahar si putina faina, care se acopera cu lapte. Lasam sa dospeasca si in acest timp punem stafidele la muiat in 3 linguri lapte si rom. Dupa ce a inceput sa lucreze drojdia, turnam maiaua peste faina si pe rand adaugam ouale.

Se pun apoi laptele, zaharul, uleiul si esenta de vanilie si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Se acopera si se lasa la loc cald 30-40 de minute. Cat timp acesta creste pregatim umplutura amestecand branza cu unt (la temperatura camerei), smantana, zahar, faina, coaja de portocale, galbenusuri si stafide. Inseram apoi albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia.

 

Intr-o forma rotunda de tort punem aluat de grosimea unui deget, urcam cu aluat si pe marginea tavii cam 2 degete. Luam bucatele de aluat si le rasucim in maini astfel incat sa ne iasa niste rulouri tip cilindru pe care le impletim. Punem impletitura pe margine, dar pastram cat sa facem o cruce la sfarsit, pe care o vom pune peste umplutura.

Presaram gris pe aluatul din tava apoi punem branza cu stafide. Punem aluatul impletit in cruce deasupra, ungem pasca cu un ou si o coacem 60 de minute la 180°C. Dupa ce se rumeneste o acoperim cu o folie de staniol si o lasam in continuare sa se coaca (cam dupa 30-35 de minute).
O lasam sa se raceasca cateva ore inainte sa o servim.

 

Tarta pascala cu carne de miel si pui

Este o reteta simpla, care are ca ingrediente si carne de miel si piept de pui!

Ingrediente aluat: 300 g faina, 1 lingura de ulei, 1 lingurita otet, sare, 100 ml apa plata.


Ingrediente umplutura: 500 g carne de miel, 100 g piept de pui, 200 g amestec legume mexicane, 2 oua, patrunjel verde, piper macinat, boia de ardei, sare.

Mod de preparare
Se amesteca faina cu uleiul, otetul si sarea. Adaugam cate putina apa plata si framantam cu degetele pana simtim ca aluatul devine ferm,bun de intins cu sucitorul.Din aluat formam o bila,care o punem pe blatul pudrat cu faina,iar cu sucitorul intindem o foaie subtire, putin mai mare decat tava de tarta.
Punem aluatul in tava unsa cu putin ulei,il decupam dupa forma tavii,iar din resturile ramase de aluat, formam niste grilaje care le vom aseza deasupra umpluturii.

Pentru umplutura carnea de miel (de la pulpa) si pieptul de pui se taie bucati de 1 cm si se pudreaza cu piper si boia de ardei,se amesteca bine sa intre boiaua si piperul in carne, apoi se prajesc in putin ulei.
Se scot intr-un castron,se racesc apoi se amesteca cu ouale batute (oprim o lingura pentru uns tarta pe deasupra), legumele mexicane si putina sare.
Asezam umplutura in tava,peste aluatul de tarta,iar deasupra intercalam grilajele din aluat.

Aceasta tarta pascala se coace 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca.
Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata de primavara!

 

Pasca fara aluat

Ingrediente: praf de copt 1 pachet, faina 3 linguri, vanilie 2 lingurite,
branza de vaci 500 grame, zahăr 6 linguri, unt/margarina 125 grame, oua 6 buc., stafide inmuiate in coniac 50 grame.

Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu jumatate de pachet de unt,se adauga zaharul, branza de vaci, vanilia si faina. Se amesteca bine apoi se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma,stafidele si razatura de lamaie.


Se unge o tava cu unt si se rastoarna compozitia. Se coace la foc mijlociu aproximativ 30 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e coapta.

 

Sarbatori fericite!

 

 

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....