CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Cum iti ingrijesti corect parul?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2077 Publicat la data: 2009-09-29 Autor: Saloane.ro

Cum iti ingrijesti corect parul?

Totul incepe de la spalatul parului. "O spalare pe saptamana e suficienta, daca trebuie sa il speli mai des este pentru ca asa l-ai obisnuit". Acesta este un mit foarte des intalnit, conform caruia toate tipurile de par au nevoie sa fie curatate la un interval de timp standard.

Insa asa cum tenul poate fi de mai multe tipuri, la fel si parul pe care il avem "in dotare" poate fi mai gras sau mai uscat. Samponul trebuie ales in functie de aceasta caracteristica a parului. Poate nu stiai, insa majoritatea sampoanelor au in compozitie si o cantitate mai mica sau mai mare de balsam, in functie de asta fiind recomandate unui anumit tip de par.

Parul gras se va curata cu un produs special conceput pentru el, care sa contina extracte de citrice si cat mai putin balsam. O greseala frecventa este alegerea unui sampon pentru mentinerea culorii parului, care contine substante care ingrasa parul.

O mentiune speciala o merita parul foarte gras care necesita spalare zilnica. In acest caz vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratare excesiva. Utilizarea unui sampon care degreseaza excesiv nu va face altceva decat sa stimuleze suplimentar productia de sebum, intrand astfel intr-un cerc vicios.

Parul uscat, pe de alta parte, are nevoie de produse bogate in lipide, ceramide si uleiuri naturale, pe care nu le poseda in mod natural sau datorita agresarii lui prin diverse procedee cosmetice.

In cazul in care avem un par vopsit sau deteriorat, vom opta pentru produse speciale destinate acestui tip de par si care de obicei contin o cantitate mai mare de balsam si silicon, care actioneaza ca un manson in jurul firului de par, impiedicand pierderea pigmentului si conferind parului elasticitate.

O regula pe care probabil o stii este sa nu aplici samponul concentrat in par, ci sa-l diluezi cu un pic de apa in palme inainte. La radacina, masarea scalpului va stimula glandele sebacee, asa ca un masaj usor cu buricele degetelor, fara sa folosim unghiile, va fi benefic in cazul unui par uscat.

In timp ce un par gras nu beneficiaza in mod deosebit de aplicarea unui balsam, acesta este indispensabil in cazul unui par uscat, mai ales daca este si vopsit. Balsamul va hrani si hidrata parul, prevenind in acelasi timp si ruperea firelor.

Este recomandabila alternarea balsamului cu o masca de par pentru un tratament intensiv de ingrijire. Ambele produse este de dorit sa fie folosite pe lungimea parului, cu evitarea radacinilor, deoarece rezultatul poate fi un par fara volum, care sta lipit de cap. Clatirea cu apa calduta, urmata de un jet rece pe lungimea firului va inchide cuticulele si va conferi parului un aspect lucios.

Un alt aspect important este uscarea parului. In cazul in care nu poti renunta la uscator este bine sa-ti protejezi parul prin aplicarea cu generozitate a unui produs de protectie termica. In cazul in care alegi sa stergi parul cu un prosop, ai grija pentru ca o uscare prea energica duce la "ciufulirea" cuticulelor, parul devenind mat. O varianta mai sanatoasa este prinderea parului cu prosopul ca intr-un turban, apa fiind absorbita treptat, iar apoi uscarea sa naturala.

In ceea ce priveste produsele de styling, este adevarat ca in acest caz "less is more". Utilizarea prea multor produse, din dorinta de a ingriji cat mai bine parul (si balsam leave-in, si spray cu keratina, si produs cu SPF) nu va face decat sa incarce parul si sa-l sufoce, fara sa-i aduca nici un beneficiu.

Un ser pentru varfuri sau un produs pe baza de cristale lichide va proteja zonele cele mai fragile ale parului, prevenind despicarea lor si aspectul inestetic. Iar la sfarsit, produsul de styling preferat va fi cel care iti va definitiva look-ul!

Sursa: www. eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....