CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Cum tratam petele pigmentare?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2578 Publicat la data: 2009-06-16 Autor: Saloane.ro

Cum tratam petele pigmentare?

Cum tratam petele pigmentare?

Desi in ochii celorlalti pistruii confera de cele mai multe ori un aer copilaros si obraznic, sporind sarmul personal, majoritatea posesoarelor ii considera mai degraba un motiv de nemultumire, facandu-si un scop din lupta impotriva lor. Sa vedem ce sunt pistruii, cum putem impiedica accentuarea aspectului lor si, eventual, cum putem incerca inlaturarea lor.
Cele mai frecvent intalnite pete pigmentare sunt reprezentate de efelide (pistrui) si lentigine. Avand aspect similar, acestea sunt mici pete neregulate, de culoare cafenie, localizate pe fata, umeri si decolteu, care apar primavara si vara, in urma expunerii la soare, mai ales la persoanele cu fototip deschis la culoare.
Pistruii si lentiginele nu reprezinta nimic altceva decat aglomerari de pigment al pielii (melanina), a carui producere este stimulata de razele ultraviolete. Fiecare expunere la soare sau la solar accentueaza petele pigmentare. Culoarea lor se atenueaza insa in perioada iernii, cand intensitatea luminoasa scade. Daca pistruii au caracter ereditar si pot aparea inca de la varsta de cinci ani, lentiginele sunt mai degraba rezultatul expunerii excesive si neprotejate la soare, facandu-si debutul in general la varsta adolescentei.

De ce apar petele pigmentare?

  1.   terenul genetic: sunt predispuse sa devolte pete pigmentare persoanele cu piele deschisa la culoare, par blond sau roscat, ochi verzi sau albastri
  2. soare: expunerea prelungita la soare poate determina aparitia in timp a petelor pigmentare
  3. medicamente: anumite medicamente fac pielea mai sensibila la razele soarelui, crescand riscul aparitiei petelor pigmentare; dintre acestea fac parte anticonceptionalele (si alte produse hormonale pe baza de estrogeni), unele antibiotice (tetraciclina, doxiciclina, ciprofloxacina, azitromicina), anumite antidiabetice si antihipertensive, unele produse locale antiacneice (retinoizii) etc.
  4. varsta: odata cu avansarea in varsta, pistruii incep sa dispara, insa apar numeroase lentigine - asa numitele "pete de varsta" la nivelul fetei si a mainilor, care nu sunt cauzate de afectiuni ale ficatului cum gresit sunt considerate, ci sunt datorate expunerii cumulative la soare. Cum pot fi tratate?

Solutii naturiste

Datorita faptului ca pigmentul este situat destul de profund, este o iluzie sa credem ca aplicarea unor creme sau masti (pe ambalajul carora scrie intotdeauna "nu penetreaza decat straturile superioare ale epidermului") pe fata va duce la disparitia micilor pete nesuferite. Putem insa incerca ameliorarea lor prin folosirea unor produse pe baza de ingrediente cu proprietati depigmentante sau exfoliative: suc de lamaie, vitamina C, hidrochinona, alfa-hidroxiacizi. Lotiunile preparate in casa din diverse plante prezinta insa riscul de a fi fotosensibilizante, avand deci un efect invers decat cel scontat.

Tratamente chimice

Peeling-ul chimic reprezinta de fapt o arsura controlata a straturilor superficiale ale epidermului. Un astfel de tratament se face sub supravegherea medicului dermatolog, in perioadele neinsorite ale anului si trebuie obligatoriu insotit de folosirea unei creme de protectie solara.

Tratamente pe baza de energie luminoasa

Rezultatele obtinute cu un tratament laser sau pe baza de IPL sunt foarte bune, insa sunt necesare mai multe sedinte. Lentiginele au sanse mai mari decat pistruii de a fi inlaturate, datorate localizarii mai superficiale a pigmentului.
Daca esti predispusa la aparitia pistruilor, cel mai important lucru pe care poti sa-l faci este sa te feresti pe cat posibil de soare! Vara, incearca sa nu petreci prea mult timp afara in timpul orelor de varf si foloseste mereu lotiune protectoare impotriva razelor ultraviolete cu factor 30 sau chiar mai mare!

Articol de: Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....