CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Elimina plumbul din organism

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1849 Publicat la data: 2009-03-29 Autor: Saloane.ro

Elimina plumbul din organism

Elimina plumbul din organism

Permanent suntem expusi la efectele nefaste ale plumbului, fie ca vine din cosmetice, aer, apa sau mancare. Haideti sa vedem exact traseul plumbului in organismul nostru, efectele sale asupra sanatatii noastre si bineinteles, felul in care ne putem debarasa de el!

Circuitul plumbului in organism

Plumbul ajunge in corpul nostru pe cale bucala, pulmonara sau cutanata. O data ajuns in organism, la adultii cu un regim alimentar normal el se fixeaza intr-o proportie de 30-40% . La copii, gradul de absorbtie si depozitare al plumbului este mai mare, acestia pastrand chiar 40-50%.
Indiferent de modalitatea sa de intrare in organism, plumbul ajunge apoi in sange, de unde este directionat fie catre tesuturi, fie catre intestin, pentru a fi eliminat. Depozitarea se face atat in oase cat si in tesuturile moi - ficat, rinichi, pancreas, plamani.
Cea mai mare proportie de plumb absorbit de organism se fixeaza insa in oase unde ramane chiar si 25 de ani. De aici, in perioadele in care organismul este slabit sau suprasolicitat (boala, sarcina, osteoporoza), mineralele stocate in os, inculsiv plumbul, este pus din nou in circulatie prin sange.
Plumbul acumulat poate deci sa fie eliberat in sange de-a lungul intregii vieti a unei persoane.

Efectele plumbului asupra organismului

Efecte acute: Probleme grastrointestinale, toxicitate acuta sau chiar moarte (in cazul copiilor care au nivelul plumbului din sange foarte ridicat).
Efecte cronice, necancerigene: anemie, tulburari neurologice, scaderea imunitatii. De asemenea, plumbul afecteaza si functionarea rinichilor, tensiunea arteriala, evolutia normala a unei sarcini.
Efecte asupra reproducerii:
Prezenta plumbului in organism afecteaza fertilitatea barbatilor, conform ultimelor cercetari. Concentratia ridicata de plumb poate duce la sterilitate intrucat acesta afecteaza mobilitatea spermatozoizilor.
La femei, expunerea la plumb creste riscul de avort spontan, nastere prematura sau chiar pierderea sarcinii si scade libidoul. Plumbul patrunde si in placenta, acumulandu-se in tesuturile embrionului, inclusiv in creierul sau, putand sa vatameze permanent copilul.
Poate produce crestere intarziata, dificultati de invatare, probleme de auz, memorie scazuta sau chiar agresivitate.

Efecte asupra vederii

Alte cercetari au aratat ca expunerea la plumb creste riscul dezvoltarii cataractei.

Riscul de cancer

Plumbul creste si riscul aparitiei cancerului, in special cel de stomac, de plamani si de vezica. Persoanele vulnerabile
1. Persoanele cu deficit de calciu si fier Numeroase studii au demonstrat ca anumite carente in minerale precum calciu, fier si zinc, contribuie la sporirea cantitatii de plumb absorbita.
2. Copiii si fetusii Fiind in crestere, ei absorb si retin substantele, inclusiv plumbul, mult mai usor. Totodata, avand o masa osoasa mai redusa, plumbul se acumuleaza in tesuturile moi. Pentru ca dezvoltarea lor nu s-a incheiat, organele se implica mai mult in acest proces, si nu in eliminarea plumbului.
Numeroase studii au indicat si faptul ca sistemul nervos este foarte sensibil la plumb, mai ales in primii 3 ani de viata. Ca urmare, repercusiunile ce pot aparea la copii sunt urmatoarele: pierderea poftei de mancare, anemie, dureri abdominale, constipatie, scaderea in greutate, oboseala, insomnii, iritabilitate, dureri de cap, intarziere mintala, crestere incetinita.
3. Femeile aflate la menopauza Asta pentru ca aceste femei incep de cele mai multe ori sa dezvolte osteoporoza, care este o pierdere progresiva si grava a masei osoase. In acest fel, plumbul acumulat in oase va fi din nou eliberat in sange.

Sa luam masuri

Antioxidantii reduc efectele toxice ale plumbului. Un studiu efectuat la sfarsitul anului trecut de catre cercetatorii de la Universitatea din Madrid arata ca administrarea de antioxidanti naturali reduce efectele nocive ale plumbului.
O alimentatie bogata in vitamine si minerale iti va asigura deci, nu doar curatarea organismului, ci si sanatate, frumusete si viata lunga.

Autor: Cristina Sauciuc

Sursa: www.csid.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....