CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Dieta pentru piele!

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1793 Publicat la data: 2009-03-13 Autor: Saloane.ro

Dieta pentru piele!

Dieta pentru piele!

Afla ce trebuie sa mananci ca sa ai o piele superba!
Femeile din intreaga lume cheltuiesc sume exorbitante pe creme, tratamente faciale si lotiuni minune pentru ten si piele. Foarte putine realizeaza insa ca pielea este oglinda organismului si ca orice mananci isi pune amprenta pe aspectul tenului tau.
Daca vrei sa ai o piele superba ca Jessica Alba, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa ai o dieta sanatoasa. Pasi simpli, cum ar fi adaugarea de antioxidanti si acizi grasi Omega 3 in alimentatia ta zilnica, consumul de proteine si evitarea bauturilor alcoolice, vor face cu siguranta diferenta si vei avea o piele de invidiat!

Antioxidantii

Alimentele care contin antioxidanti lupta impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi. Antioxidantii stimuleaza regenerarea celulara, mai ales a celulelor pielii. In plus, o alimentatie bogata in antioxidanti iti va furniza si necesarul zilnic de vitamina A, C, E si betacaroten, substante benefice pentru sanatatea si frumusetea pielii tale. Antioxidantii se gasesc in ceai, alune, nuci, fasole, mazare, cereale, fructe si legume. Exista anumite alimente care sunt extrem de bogate in antioxidanti, cum ar fi fructele de padure si ciresele, plamanul, seminte de floarea-soarelui, rodie si ghimbir.

Mai mult ceai verde

Ceaiul verde este recunoscut pentru aportul mare de antioxidanti si reduce inflamatiile si afectiunile provocate de razele ultraviolete asupra pielii. Incearca sa bei zilnic 2-3 cesti de ceai verde. Il poti bea simplu sau in combinatie cu suc proaspat de rodie, cald sau rece.

Proteinele

Proteinele sunt foarte importante pentru sanatatea intregului organism si in mod special pentru piele. Ai nevoie de proteine pentru ca celulele sa se regenereze. Pielea ta va fi mai supla, mai elastica si mai frumoasa. Colagenul este o proteina importanta pentru tenul tau si previne aparitia ridurilor. In plus, imbunatateste aspectul tenului, fiind folosit in industria cosmetica pentru tratamentele anti-imbatranire.

Dietele cu proteine, cele mai benefice pentru piele

Aproape toate dietele propun un meniu care contine si proteine, pentru ca aceastea te ajuta sa nu ti se faca foame foarte repede. Ca sa ai un organism sanatos si o piele frumoasa, incearca sa variezi proteinele de origine animala cu cele vegetale. Poti consuma carne (fie ca alegi carnea de pui sau de peste, de vita sau de curcan), lactate, nuci, alune, seminte, mazare, fasole, tofu sau lapte de soia si ciuperci.

Probioticele

Probioticele sunt bacterii vii, foarte benefice pentru sanatatea organismului tau si in special pentru sistemul digestiv. Le poti gasi in lactatele fermentate (in special in iaurt si kefir), dar si ca suplimente alimentare la farmacie. In ultimul timp, au aparut pe piata bauturi imbogatite cu probiotice, care iti va ajuta digestia si organismul tau va putea sa sintetizeze mai bine alimentele, absorbind nutrientii de care are nevoie.

Iaurt pentru piele

Daca iti menti organismul sanatos in interior, efectele se vor vedea imediat si la exterior si le vei simti pe pielea ta! Studiile recente au demonstrat ca probioticele sunt o adevarata sursa anti-imbatranire si previn aparitia ridurilor, imbunatatind aspectul pielii. Pentru efecte sporite, aplica din cand in cand o masca cu iaurt pe pielea curata. Proprietatile antibacteriane si antifungice se vor face simtite si tenul tau va fi mai luminos si mai sanatos!

Kefirul, o sursa importanta de probiotice

Cea mai importanta sursa de probiotice este kefirul, care este considerat un aliment „minune” pentru sanatate si frumusete. Kefirul contine mai multe probiotice decat iaurtul obisnuit si iti furnizeaza necesarul de calciu. Este optiunea ideala pentru persoanele care au intoleranta la lactoza si nu pot consuma lapte.

Acizii grasi Omega 3

Ai auzit deja despre grasimile „bune” si cele daunatoare. Acizii grasi Omega 3 fac parte din categoria grasimilor de care organismul tau are nevoie ca sa fie sanatos. Aceste grasimi iti vor intari membrana celulara si permit ca nutrientii benefici sa fie absorbiti mai usor la nivelul celulelor pielii. Sursele importante de acizi grasi Omega 3 sunt arahidele, alunele, semintele de dovleac, somonul, heringul si tonul. Poti gasi si suplimente in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.

Apa

Apa este modul natural de a-ti curata organismul de toxine si face minuni asupra pielii tale. Hidratarea corespunzatoare te va ajuta sa iti menti pielea tanara, sanatoasa si frumoasa. Fii una dintre putinele femei care consuma 8 pahare de apa plata pe zi si vei observa singura efectele! Atunci cand faci sport, bea mai multa apa decat de obicei, pentru a suplini deficitul care apare o data cu transpiratia. Tine tot timpul pe birou o sticla cu apa plata si bea din cand in cand, chiar daca nu iti este sete.

Deshidratarea duce la aparitia ridurilor

Atunci cand pielea este uscata, isi pierde elasticitatea si exista riscul sa apara riduri. In plus, pielea este agresata zilnic de poluare, soare si fumul de tigara. De aceea este foarte important ca pielea ta sa fie hidratata in fiecare moment al zilei, atat pe interior, cat si in exterior (creme, lotiuni hidratante). Sucurile naturale, apa plata, supele, fructele si legumele sunt alimente care te vor ajuta sa iti hidratezi organismul si sa ai o piele de invidiat!

Alcoolul

Stii deja ca alcoolul iti deshidrateaza pielea, lasand-o rosie si favorizeaza aparitia porilor dilatati. Efectele alcoolului nu sunt doar de scurta durata, doar atunci cand bei. In timp, alcoolul favorizeaza dilatarea vaselor de sange de la suprafata pielii, provocand iritatii, pori dilatati si pete. Probabil ai remarcat pana acum ca persoanele care consuma frecvent bauturi alcoolice au pielea mai rosie si porii mult mai dilatati.

Cateva sfaturi

Evita alimentele bogate in grasimi daunatoare si zahar rafinat. Toate alimentele de tip junk food, sau produsele procesate, pline de conservanti, iti distrug pielea. Evita si efectul de yo-yo pe cat posibil, pentru ca in timp pielea isi va pierde elasticitatea. Cu alte cuvinte, evita dietele stricte, dupa care te vei ingrasa mai mult ca sigur la loc. Mananca rational si schimba-ti stilul de viata!
Si nu in ultimul rand, evita expunerea excesiva la soare sau produsele autobronzante. Foloseste creme cu protectie solara, indiferent de anotimp si nu vei avea probleme.

Articol de:Catalina Mihai

Sursa: www.idieta.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....