CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Solutii contra caderii parului

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1709 Publicat la data: 2009-02-08 Autor: Saloane.ro

Solutii contra caderii parului

Solutii contra caderii parului

Sunt sigura ca fiecare dintre noi s-a lovit o data sau de mai multe ori de problema caderii parului. In mod normal, putem pierde pana la o suta de fire de par pe zi fara sa avem de ce sa ne facem probleme. Grijile ar trebui sa apara atunci cand observam o cantitate de par mai mare decat cea normala pe perie, perna sau in cada, dupa ce facem baie.

Cauzele pot fi multiple, iata cateva dintre ele: variatii hormonale bruste (nastere, alaptare), stresul, medicamentele, boala, soarele, lipsa fierului, factorii de nutritie (diete spontane, anorexie, bulimie), cauze medicale de ordin dermatologic.

Modificarile hormonale

Acestea pot cauza doar o pierdere temporala a parului. Pe langa cauzele enumerate mai sus, aceste dereglari pot aparea si in cazul anticonceptionalelor, disfunctiilor glandei tiroidiene, menopauzei. Caderea parului poate aparea dupa trei luni de la dereglarea hormonala si sa tina doua-trei luni, dupa care, parul se va regenera de la sine. De asemenea, se poate interveni cu o corectare medicamentoasa a dezechilibrului hormonal. Pentru aceasta trebuie sa se ceara sfatul medicului.

Stresul

Atunci cand devenim niste persoane stresate, nivelul cortizonului din corpul nostru creste. Acest fapt duce la aparitia mai multor probleme, printre care si caderea parului. Pentru a scapa de stres putem lua anumite medicamente ca si tratament, dar daca problema nu este foarte grava ar fi mai bine sa recurgem la solutii alternative. De exemplu, ne putem folosi de mirosul plantelor aromate ca o terapie. In cazul acesta, cele mai eficiente sunt izma, trandafirul, citricele. De asemenea, atunci cand suntem la serviciu putem sa bem un ceai fierbinte de lamaie, marindu-ne, astfel, capacitatea de munca, iar seara cand ajungem acasa, dupa o zi istovitoare de lucru, putem sa ne rasfatam cu o baie calda, in care sa aruncam cateva ingrediente ca sarurile de mare si camforul.

Fierul

Atunci cand fierul, componentul esential al hemoglobinei, scade din organismul nostru, incepem sa avem stari de oboseala, rezistenta scazuta la efort, transpiratie abundenta, unghiile ni se rup si bineinteles, parul incepe sa cada. Cu alte cuvinte devenim anemice. Pe langa lipsa fierului din alimentatie mai pot exista cateva cauze: menstruatia abundenta, sarcina, perioada de crestere. Tratamentul acestei boli, trebuie sa fie prescris de catre medic. Pentru a preveni aceasta problema, trebuie sa avem o alimentatie bogata in fier. Pestele, carnea, cerealele, legumele verzi, fructele uscate, mierea, sunt o sursa bogata in acest mineral. Asa ca nu iti ramane decat sa profiti din plin de ele.

Alopecia

Aceasta este o boala dermatologica ce afecteaza foliculii pilosi ai scalpului, determinand pierderea parului in mod complet sau doar pe alocuri. Daca in familie au mai fost cazuri cu aceasta boala, ea ar trebui prevenita, printr-o dieta bogata in vitaminele din grupa B: orez si orz integrale, boabe de grau, drojdia de bere, nuci, fasole, soia.

Articol de: Sorina Oanta

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....