CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / 10 motive sa dormi mai mult

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1314 Publicat la data: 2008-12-08 Autor: Saloane.ro

10 motive sa dormi mai mult

10 motive sa dormi mai mult
        Somnul este mai important pentru organismul tau decat exercitiile fizice si mancatul pe saturate. Absenta odihnei iti poate afecta grav sanatatea, iti accentueaza cearcanele din jurul ochilor si iti imbatraneste tenul. Iata zece motive pentru a te duce devreme la culcare:
     1. Somnul este esential pentru buna functionare a creierului si a intregului organism. Odihna este un element de reglare a temperaturii corpului si ii permite sistemului nervos sa functioneze la cote maxime.
     2. Absenta odihnei de care ai nevoie te va face sa fii usor iritata, nerabdatoare si distrata. Iti va fi greu sa te concentrezi daca nu esti bine odihnita si s-ar putea sa iti cam lipseasca si umorul. Astfel vei fi o companie nu prea placuta pentru prieteni, familie si colegii de serviciu.
     3. Conform unui raport facut de Centrul de cercetare a somnului de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie si citat de divine.ca, fiecare ora de somn care lipseste din totalul de opt ore, aceasta fiind considerata durata ideala a perioadei de odihna, reprezinta o pierdere de aproximativ un punct la IQ-ului unei personae. Imagineaza-ti efectele unui somn insatisfacator care tine de o saptamana. Nu de geaba ti se spune ca trebuie sa dormi bine inainte de un examen sau un interviu!
    4. Lipsa somnului, pe langa faptul ca iti scade puterea de concentrare, te dezavantajeaza in luarea deciziilor rationale si iti poate scadea si capacitatea de memorarea precum si rapiditatea cu care iti amintesti ceva.
    5. Daca nu dormi destul si silueta are de pierdut pentru ca organismul tau isi va diminua capacitatea de a arde caloriile. Astfel vei lua in greutate inutil si fara sa-ti dai seama.
    6. Studiile au demonstrat ca faptul de a dormi bine poate avea si influente asupra longevitatii tale. Si asta mai mult decat au alimentatia, excercitiile regulate si ereditatea.
    7. Si sistemul imunitar are de suferit din cauza lipsei somnului. Organismul devine mai slab iar tu esti mai vulnerabila la boli si virusi.
    8. Oboseala te face nervoasa, anxioasa chiar. Daca nu te odihnesti suficient nu vei mai fi in stare sa rezisti la stresul de fiecare zi.
    9. Celulele pielii tale si ale parului se regeneraza in timpul noptii. Daca nu le dai sansa sa o faca, fata ta va fi marturia unei nopti nedormite sau a unui somn insuficient.
     10. O lipsa insemnata a somnului poate avea efecte similare cu cele ale alcoolului, cauzand prejudicii anumitor simtutri ale tale. Asa ca iti imaginezi pericolele la care te expui daca trebuie sa faci ceva care iti solicita o concentrare mare si o putere de coordonare a simturilor. Astfel de activitati sunt condusul unei masini sau antrenamentul.
        Daca ai probleme cu somnul, te simti mereu obostita, nu poti adormi sau te trezesti in timpl noptii de multe ori, mergi la doctor. S-ar putea sa ai tulburari de somn grave.
        Somnul este esential dar nu toata lumea are nevoie de aceleasi ore de somn pentru a-si face plinul de energie. Modalitatea cea mai simpla pentru a descoperi cantiatatea de somn de care ai nevoie este sa te culci la o ora potrivita (21 sau 22) si sa constati cate ore ai dormit fara a fi trezita de o sursa externa: alarma, ceas, zgomote, lumina sau o alta persoana.

Articol de Roxana Luca

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....