CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Ochelarii de soare creează dependenţă

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1352 Publicat la data: 2008-07-11 Autor: Saloane.ro

Ochelarii de soare creează dependenţă

Medicii oftalmologi atenţionează asupra faptului că ochelarii de soare închişi la culoare provoacă dependenţă. Specialiştii spun că dacă purtăm acest tip de ochelari „ de fiţe” mai mult de câteva zile îi vom purta toată viaţa. „Ajungem să nu mai suportăm în nici un fel lumina solară fără lentilele negre, deoarece ochii se obişnuiesc cu o intensitate scăzută a luminii. Pur şi simplu simţi nevoia să îi foloseşti. În plus, trebuie să ţinem cont de faptul că ochiului îi place luminozitatea. Am observat că vedetele şi VIP-urile poartă tot timpul ochelari negri, chiar şi seara, lucru care este foarte dăunător”, spune dr.Monica Pop, director al Spitalului de Oftalmologie din Capitală.

În afară de negru şi maro foarte închis, toate culorile sunt permise. Cele mai „bune” culori sunt nuanţele deschise de roz şi bleu, susţin oftalmologii, pentru că au o influenţă psihică pozitivă. Benefice sunt şi lentilele galbene, mov, roşii, verzi şi, în general, cele în culori pastelate. Pentru cei care au deja dioptrii, medicii recomandă lentilele heliomate sau ochelarii de soare cu dioptrii, realizaţi la centrele de optică medicală. Lentilele heliomate sunt bune chiar şi pentru cei care nu suferă de probleme oculare, deoarece acestea se reglează singure, în funcţie de intensitatea luminii solare.

Şoferii trebuie să folosească lentilele galbene

Indiferent de culoare, utilizarea ochelarilor de soare atât pe timpul verii, cât şi pe timpul iernii este obligatorie pentru sănătatea ochilor. Specialiştii ne atenţionează că expunerea îndelungată la razele solare poate provoca afecţiuni oftalmologice grave. „Una dintre problemele care apar din cauza ultravioletelor este arsura corneei, afecţiune gravă cunoscută sub denumirea de cheratită. Aceasta se manifestă prin dureri puternice, înroşire a ochilor, lăcrimare şi fotofobie.

Conjunctiva, membrana care înveleşte ochiul, poate dezvolta afecţiuni degenerative în timp. Cei mai expuşi sunt, în acest caz, poliţiştii din intersecţie, care nu au nici un fel de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Absenţa protecţiei împotriva razelor UV creşte şi riscul de apariţie a cataractei. Totodată, mai pot apărea retinopatiile solare şi arsurile maculare, afecţiuni grave care duc la defecte de vedere permanente”, afirmă medicul oftalmolog Andrei Filip.

Ochelarii de soare, explică dr.Filip, au şi un rol de protecţie împotriva prafului, a vântului, precum şi a microtraumatismelor. Cele mai bune sunt, în eventualitatea unor accidente, lentilele din plastic şi policarbonat. Recomandate sunt lentilele care oferă, cu adevărat, protecţie UV. „Decât să dai 50 de lei pe nişte ochelari care, în realitate, costă 10 cenţi, şi care nu oferă nici un fel de protecţie, mai bine plăteşti puţin mai mult şi ştii că eşti protejat. Mai ales că ochelarii aceia de duzină au o calitate îndoielnică şi distorsionează imaginea, obligând ochii la eforturi”, spune dr.Andrei Filip. Oftalmologii susţin că lentilele verzi absorb cel mai bine radiaţiile ultraviolete, iar cele albastre filtrează eficient razele infraroşii.

Lentilele galbene au calitatea de a mări contrastul, fiind indicate mai ales pentru şoferi. Pentru miopie, la dioptrii cu minus, sunt recomandate lentilele maro deschis, iar pentru hipermetropie, dioptrii cu plus, sunt eficiente letilele verzi. Şoferii şi pescarii pot utiliza lentilele polarizate, care fac să dispară luciul dat de reflexia luminii solare.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....